Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η τύχη της Ελλάδας στα χέρια της – Προχωράμε σε γενναίες παρεμβάσεις στη φορολογία

Τσίπρας: Η τύχη της Ελλάδας στα χέρια της – Προχωράμε σε γενναίες παρεμβάσεις στη φορολογία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μνημόνιο, ΣΥΡΙΖΑ,

Για ένα αποφασιστικό βήμα με το οποίο η Ελλάδα θα γίνει μία σύγχρονη, δημοκρατική προοδευτική κοινωνία μετά το τέλος των μνημονίων, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. «Αποφασιστικό βήμα είναι να προχωράμε χωρίς άλλα μαρτύρια της σταγόνας και εκβιασμούς, έχοντας την τύχη στα χέρια μας. Είναι ένα ιστορικό γεγονός», επεσήμανε.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσίπρας είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διεξαγωγή της πρώτης Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος μετά το πέρας των μνημονίων.

«Μέσα σε πέντε χρόνια η Ελλάδα άλλαξε, έγινε σκιά του εαυτού της. Αυτές οι τεκτονικές αλλαγές ήταν το υπόβαθρο της πολιτικής αλλαγής που συνέβη το 2015», σημείωσε ο Πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «συνήθως η πρώτη αντίδραση είναι η απόγνωση αλλά ο ελληνικός λαός, ως πρωταγωνιστής των εξελίξεων είπε ως εδώ.

«Δεν ήταν άλμα στο κενό, ήταν δύο πολύ συγκεκριμένα πράγματα που έκανε ο λαός.

»Απόδοση ευθυνών και εμπιστοσύνη στην μόνη πολιτική δύναμη που μπορούσε», πρόσθεσε.

Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά, τονίζοντας ότι «είχε ναρκοθετήσει κάθε μας βήμα».

«Θα μπορούσαμε να μείνουμε στη γωνιά μας» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα όμως, είναι αν επιλέγαμε να στρέψουμε την πλάτη στον λαό θα ξηλώναμε την αξία της αριστεράς, η οποία δεν έλειψε ποτέ από τις μεγάλες στιγμές της ιστορίας. Την έγραφε πάντα σε χρόνο ενεστώτα».

«Η αριστερά μία μεγάλη υπόθεση στον τόπο μας. Δε κρύφτηκε ποτέ στην μάχη. Είναι σάρκα από τις σάρκες του λαού μας», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός «το 2015 ο λαός μας εμπιστεύτηκε, μας έδωσε εντολή για μάχη, με τον λαό οργανικό κομμάτι αυτής της μάχης και εμείς σε αυτόν στραφήκαμε. Αυτός μας ξαναεμπιστεύθηκε τον Σεπτέμβρη του 2015. Φέραμε σε πέρας μία δύσκολη αποστολή, αλλά όχι χωρίς απώλειες».

«Γνωρίζαμε πως για κάθε μεγάλη τομή έπρεπε να ξεπεράσουμε την προπαγάνδα και το ψέμα», δήλωσε ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι το τέλος των μνημονίων «δεν είναι το τέλος αλλά η αφετηρία μαις νέας εποχής».

Σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό «δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία την ώρα που εκτοξεύονται τα επιχειρηματικά κέρδη, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με χαρτζιλίκια, θα είναι αδήλωτοι, ανασφάλιστοι και διαρκώς αναλώσιμοι».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια ανεργία που επί Σαμαρά είχε αγγίξει ακόμα και το 28% και σήμερα βρίσκεται στο 19,5%, ενώ σημείωσε ότι ενισχύθηκαν οι μορφές πλήρους απασχόλησης, έναντι της ελαστικής, μένει βεβαίως πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να επικρατήσει συνολικά η πλήρης εργασία στο σύνολο των συμβάσεων».

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «συνεχίζουμε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους», «την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων», σχολιάζοντας ότι «όλα αυτά δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων κος Μητσοτάκης».

«Αντίθετα», τόνισε ότι «είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο».

«Πλέον έχοντας τη δημοσιονομική δυνατότητα, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε γενναίες παρεμβάσεις στον τομέα της φορολογίας προσώπων και επιχειρήσεων», προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επεσήμανε ότι «έχει ήδη προχωρήσει η επεξεργασία για μια σειρά φοροελαφρύνσεων, τις οποίες θα είμαστε σε θέση σύντομα να ανακοινώσουμε», ενώ πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή η κυβέρνηση εργάζεται για να υπάρξουν επιπλέον παρεμβάσεις ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα των οφειλών προς το δημόσιο, που αφορά χιλιάδες συμπολίτες μας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση ACTION 24: Μεγάλο προβάδισμα ΝΔ αλλά με χαμηλά ποσοστά – Η αποχή ανά κόμμα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπροστάρης στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων – Ο ρόλος του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση καλής γειτονίας, χωρίς να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία των Ποντίων

Κεχαγιά: Θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» της Βόρειας Μακεδονίας να καταγγείλουμε την Συμφωνία των Πρεσπών

Δημοσκόπηση: Ο Δένδιας μακράν ο δημοφιλέστερος υπουργός – Το «κομματικό» προφίλ των αναποφάσιστων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...