Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεροβασίλη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η ασφάλεια είναι γένους θηλυκού

Γεροβασίλη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η ασφάλεια είναι γένους θηλυκού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «μεγάλη προσωπική πρόκληση» έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη, αναλαμβάνοντας τα ηνία του αυτοτελούς πλέον υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην καθιερωμένη τελετή παράδοσης – παραλαβής.

«Πρόκειται για μια μεγάλη προσωπική πρόκληση, μιας και είμαι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη. Σας διαβεβαιώνω από τώρα πως δεν με φοβίζουν οι προκλήσεις, τις αντιμετωπίζω μεθοδικά και ψύχραιμα. Όπως δεν με φοβίζουν και οι ευθύνες, τις αναλαμβάνω στο ακέραιο» ανέφερε η νέα υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Όπως είπε, «η ευθύνη και η πρόκληση, όπως και η ασφάλεια και η Δημοκρατία είναι γένους θηλυκού».

Επισήμανε παράλληλα ότι η εμβάθυνση της Δημοκρατίας είναι ο ασφαλέστερος τρόπος δημιουργίας συνθηκών ασφάλειας και προστασίας των πολιτών και διαβεβαίωσε ότι θα εστιάσει τις προσπάθειές της σε αυτόν τομέα, όπως και «στην εμπέδωση της ισονομίας και της άποψης πως η ελευθερία και τα δικαιώματα του καθενός φτάνουν μέχρι εκεί που αρχίζει η ελευθερία και τα δικαιώματα του άλλου».

«Σύμμαχός μας σε αυτήν την προσπάθεια δεν μπορεί παρά να είναι η ίδια η ελληνική κοινωνία, που εμπιστεύεται τους θεσμούς και τις δομές του κράτους και τους εκφραστές τους. Δική μας ευθύνη είναι να δικαιώσουμε σε όλα τα επίπεδα αυτήν την εμπιστοσύνη, φροντίζοντας ώστε κανένας, με όποιον τρόπο, να μην την κλονίζει» είπε.

Η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι «η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών αποτελεί κοινωνικό αγαθό και λαϊκό δικαίωμα» και εξέφρασε τη βούλησή της να αντιμετωπίσει τα «ανοιχτά ζητήματα και τα προβλήματα που οξύνθηκαν στα χρόνια της κρίσης με νηφαλιότητα, συστηματικότητα και αποτελεσματικότητα».

«Όλοι μας ξέρουμε πως η μετάβαση στον 21ο αιώνα μάς έφερε αντιμέτωπους ως χώρα με πολύ μεγάλα προβλήματα. Η χώρα μας, παρά την μνημονιακή στενωπό, δεν αντιμετώπισε ποτέ ως τώρα κρίση ασφάλειας. Μία απ’ τις βασικές φροντίδες μας δεν μπορεί παρά να είναι η αποτροπή κάθε ανάλογης πιθανότητας» πρόσθεσε.

Ευχήθηκε παράλληλα καλή επιτυχία στον απερχόμενο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, για τα νέα καθήκοντα που αναλαμβάνει ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ απευθυνόμενη στην υφυπουργό Κατερίνα Παπακώστα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως οι μεταξύ τους κώδικες συνεργασίας και επικοινωνίας «θα κάνουν αποδοτική κι αποτελεσματική τη δουλειά μας στο υπουργείο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άγιοι Ανάργυροι: Με αποπομπή αστυνομικών και όχι παραιτήσεις υπουργών «απαντά» η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Γροθιά στο στομάχι η απάντηση της Άμεσης Δράσης στην 28χρονη πριν από τη δολοφονία της

Γεροβασίλη: «Μητσοτάκης και Καραμανλής προσήλθαν με αλαζονεία και καταχειροκροτούμενοι, με πολλές προκλητικές κορώνες»

Τρίκαλα: Δεν εμφανίστηκε στην παρέλαση η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα μετά τις αντιδράσεις συγγενών θυμάτων των Τεμπών

Κασσελάκης: Έκανε ανασχηματισμό στον ΣΥΡΙΖΑ – Τα ονόματα των τομεαρχών – Ο ρόλος Γεροβασίλη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...