Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπακώστα: Πρόληψη και όχι καταστολή, για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς

Παπακώστα: Πρόληψη και όχι καταστολή, για να αισθάνονται οι πολίτες ασφαλείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως βουλευτής του κόμματος Νέα Ελληνική Ορμή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και συμμετέχει στην κυβέρνηση η Κατερίνα Παπακώστα, τονίζοντας ότι «υπάρχει εθνική συμμαχία σε μία κυβέρνηση στην οποία προσκλήθηκαν όλα τα κόμματα».

«Στη νέα κυβέρνηση, η οποία ανασχηματίστηκε, εκτός από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι ο κορμός, υπάρχει η Νέα Ελληνική Ορμή και υπάρχουν και οι Οικολόγοι, άρα μιλάμε για μια διαφορετικού τύπου κυβέρνηση, η οποία έχει ως σκοπό να εκπληρώσει αυτό το εθνικό σύμφωνο δράσης για τη χώρα» τόνισε μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η νέα υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Η κ. Παπακώστα εξηγώντας τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση υπογράμμισε ότι «ο τόπος γύρισε σελίδα, η Ελλάδα γύρισε σελίδα και εκεί προσκλήθηκαν όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ανεξαιρέτως, αυτό αντιληφθήκαμε στο ΝΕΟ και αντιλήφθηκα κι εγώ».

Και συνέχισε: «Ανταποκριθήκαμε ως ΝΕΟ κι εγώ προσωπικά ως βουλευτής του ΝΕΟ, ως κοινοβουλευτικός, στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να μπορέσουμε την άλλη μέρα στην προσπάθεια που κάνει η χώρα να σταθεί μόνη της πια στα πόδια της και όχι με δάνειες δυνάμεις και με δανεικά, στην προσπάθεια να συνεννοηθούμε κι επειδή ακριβώς ήταν θέση του ΝΕΟ ένα εθνικό σύμφωνο, ένα εθνικό σχέδιο δράσης, το οποίο θα τηρήσουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου -είχαμε πει ως ΝΕΟ για μία δεκαετία- πάνω σε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής, εκεί ακριβώς πάνω ήλθε η πρόσκληση, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε προγραμματικά, σε συγκεκριμένους άξονες πολιτικής, μεταξύ των οποίων είναι και η ασφάλεια και η έννομη τάξη».

Σε σχέση με την πολιτική που θα ακολουθήσει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη διευκρίνισε:

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μπορέσουμε να κάνουμε πρόληψη και όχι καταστολή. Από κοινού έχουμε καταλήξει με την κ. Γεροβασίλη στο ζήτημα αυτό, μας αφορά οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς».

Και η κ. Παπακώστα πρόσθεσε: «Η ασφάλεια και η έννομη τάξη έχουν ταλαιπωρηθεί τις τελευταίες δεκαετίες πάρα πολύ και υπό την έννοια αυτή καλά θα κάνουμε όλα τα κόμματα να συνεννοηθούμε για τους τρόπους, για τις μεθόδους, να συμφωνήσουμε στη στρατηγική μας πάνω στα ζητήματα αυτά, που δεν μπορεί παρά να είναι η τήρηση του Συντάγματος και του νόμου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τρίκαλα: Δεν εμφανίστηκε στην παρέλαση η βουλευτής της ΝΔ Κ. Παπακώστα μετά τις αντιδράσεις συγγενών θυμάτων των Τεμπών

Με το πόδι στο γκάζι των τρακτέρ οι αγρότες – Έρχονται Αθήνα παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

Χρυσοχοΐδης: Αποκάλυψε πότε θα μπουν και πάλι θεατές στα γήπεδα

ΕΛΑΣ: Αυτός είναι ο νέος Αττικάρχης και οι νέοι υποστράτηγοι

Ανασχηματισμός ομολογία αποτυχίας σε Δημόσια Ασφάλεια, Υγεία και Εργασία – Όλες οι αλλαγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...