Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας γεμίζει το «καλάθι» της ΔΕΘ – Ποιες μειώσεις φόρων εξετάζονται

Ο Τσίπρας γεμίζει το «καλάθι» της ΔΕΘ – Ποιες μειώσεις φόρων εξετάζονται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πυρετός διαβουλεύσεων επικρατεί στο πρωθυπουργικό γραφείο για τις τελικές εξαγγελίες που θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του εκεί να είναι εμβληματική, δεδομένου ότι θα είναι ο πρώτος Πρωθυπουργός που θα ανέβει στη ΔΕΘ με τη χώρα πλέον και επίσημα εκτός μνημονίων.

Ως εκ τούτου, το βάρος για τις εξαγγελίες πέφτει σε αυτούς που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της κρίσης όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το επιτελείο του Πρωθυπουργού να έχει λάβει σαφείς εντολές για κατεύθυνση των ελαφρύνσεων προς τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα.

Αν και από το Μαξίμου τηρούν σιγή ιχθύος για τις εξαγγελίες, αρμόδιες πηγές προϊδεάζουν πως οι ανακοινώσεις θα αφορούν την «μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία» συμπεριλαμβάνοντας μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα έρθει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων άμεσα μετά και τις νέες συλλογικές συμβάσεις που ήδη ξεκίνησαν να υπογράφονται από τη Δευτέρα, δρομολογείται και οι πληροφορίες επιμένουν ότι το επικρατέστερο σενάριο δεν θέλει μία σταδιακή αύξηση, αλλά ουσιαστική και αρκετά γενναία.

Παράλληλα, ήδη ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξαγγείλει την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού επομένως ο κατώτατος μισθός όπως θα διαμορφωθεί θα είναι ο ίδιος για όλες τις ηλικίες.

Οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ θα ανακοινώσει πακέτο φοροελαφρύνσεων και συγχρόνως την αύξηση των κοινωνικών δαπανών.

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη δεν θα είναι να ανακοινώσει ελαφρύνσεις μόνο για το 2019, που είναι και εκλογικό έτος, αλλά για την επόμενη τετραετία.

Με τον τρόπο αυτό ο Πρωθυπουργός θέλει να στείλει ένα σαφές μήνυμα για την επόμενη διακυβέρνηση και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πολιτευθεί με τη χώρα πλέον εκτός μνημονίων, δημιουργώντας μία ντε φάκτο αντιδιαστολή με το νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

Τούτων δοθέντων, τα μέτρα ενίσχυσης που θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή, θα αποτελούν επί της ουσίας μία πρόγευση – ουσιαστική και απτή στην τσέπη των πολιτών, για το πώς θέλει να ξεδιπλώσει το σχέδιό του για την επόμενη τετραετία.

Για το 2019 οι φοροελαφρύνσεις και η αύξηση των δαπανών θα αγγίξουν το 1 δις ευρώ, ενώ ακόμα όλοι είναι με χαρτί και στυλό καθώς ακόμη δεν έχει αποφασιστεί πώς θα καταμεριστούν αυτά τα ποσά.

Το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται ακόμη και τώρα διάφορα σενάρια για τις φοροελαφρύνσεις.

Επίσης εξετάζεται η μείωση του πρώτη συντελεστή στην φορολογική κλίμακα από το 22% στο 20%.

Σε σχέση με τον ΕΝΦΙΑ υπάρχουν δύο εκδοχές. Μείωση 30% όχι όμως οριζόντια ή μείωση 10% οριζόντια για το 2019 και νέα μείωση έως και 20% το 2020.

Σε σχέση με τους ελεύθερους επαγγελματίες φαίνεται ότι δρομολογείται η μείωση των εισφορών έως και 15% ή ακόμη και η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Επίσης εξετάζεται η κατάργηση της έκτακτης εισφοράς για εισοδήματα έως και 30.000 ευρώ αλλά και μειώσεις στους συντελεστές για τα μεγαλύτερα εισοδήματα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...