Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Μπέρδεψε» την «κεντροαριστερά» με τη δημοκρατική παράταξη ο Λυκούδης

«Μπέρδεψε» την «κεντροαριστερά» με τη δημοκρατική παράταξη ο Λυκούδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Σπύρος Λυκούδης, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Στο πώς βλέπει το μέλλον της δημοκρατικής παράταξης αναφέρθηκε ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Λυκούδης, σε συνέντευξή του στην Κέλλυ Κοντογιώργη στο Κανάλι της Βουλής.

«Η διεύρυνση με ανοίγματα προς έναν συγκεκριμένο χώρο όπως είναι η Κεντροαριστερά, από ένα χώρο, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, που μέχρι τώρα υποστηρίζει ότι ανήκει στην αντισυστημική Αριστερά, πρέπει να αποδεικνύεται εμπράκτως με πάρα πολύ συγκεκριμένους τρόπους και όχι με έναν τρόπο περισσότερο επικοινωνιακό παρά επί της ουσίας», είπε ο Σπύρος Λυκούδης και συνέχισε:

«Η κ. Ξενογιαννακοπούλου όπως και η κ. Μυρσίνη Ζορμπά, απολύτως συμπαθείς και αξιόλογες κυρίες, κινούνται εδώ και αρκετά χρόνια στον στενό πολιτικό, φιλικό κύκλο του ΣΥΡΙΖΑ.

»Δεν έχει καμία σημασία ποια ήταν η πολιτική τους ιδιότητα πριν πολύ περισσότερα χρόνια, όταν πέρασαν από το ΠΑΣΟΚ.

»Επομένως η υπουργοποίησή τους μπορεί να έχει άλλο ενδιαφέρον και να το συζητήσουμε. Αν είναι αξιόλογες, αν μπορούν να παράξουν έργο κλπ.

»Αλλά το ότι εξ αντικειμένου, επειδή κάποτε υπήρξαν στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, διευρύνουν σήμερα το κυβερνητικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ – ενώ είναι στο φιλικό, πολιτικό κύκλο του – αυτό δεν ευσταθεί», είπε και συνέχισε.

«Κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετοικήσει εδώ και καιρό και εξακολουθούν να στεγάζονται ευρύτατες, λαϊκές δυνάμεις που είχαν διαδρομή στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

»Γιαυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα μεγάλο κόμμα σήμερα, γιατί ακριβώς καλύπτει δυνάμεις τέτοιες. Υπ’ αυτήν την έννοια, έχει πολιτικό ενδιαφέρον να δει κάποιος τις εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να μας ξεφεύγουν όμως βασικά χαρακτηριστικά του. Π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας χώρος που δεν έχει δηλώσει ποτέ για τον εαυτό του ότι ανήκει σε αυτό το ευρύτερο ρεύμα της Κεντροαριστεράς.

»Όσο δεν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μιας εκρηκτικού χαρακτήρα ανατροπής στην πολιτική και στη φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ, όποιες απόπειρες ή ενέργειες κάνει να αποτυπώσει διαθέσεις ευρύτερων ανοιγμάτων, δεν θα πετύχουν.

»Όχι γιατί δεν είναι αξιόλογα κάποια πρόσωπα που μπορεί να προσεγγίζει αλλά γιατί ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός οργανισμός πρέπει να υποστεί μεγάλη εσωτερική, ανατρεπτική διαδικασία φυσιογνωμίας και πολιτικής για να μπορέσει να πείσει ότι μετεξελίσσεται», είπε ο Σπύρος Λυκούδης.

Μετά από αυτές τις θέσεις οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Λυκούδη τα εξής:

α. Ο κ. Λυκούδης προέρχεται από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν και διαφώνησε με τη δημιουργία του, αλλά ο ίδιος υπήρξε επιφανές στέλεχος της ανανεωτικής πτέρυγας του Συνασπισμού.

β. Το ΠΑΣΟΚ δεν ιδρύθηκε ως κεντροαριστέρο κόμμα, δηλαδή σοσιαλδημοκρατικό, αλλά ως αριστερό και σοσιαλιστικό και τέτοιο έμεινε μέχρι και τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου.

Οπότε, η «ταύτιση» της λεγόμενης «κεντροαριστεράς» με τη δημοκρατική παράταξη είναι όχι μόνο ανιστόρητη αλλά και εξωφρενική. Ιδίως όταν αυτή γίνεται από ένα πρώην στέλεχος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ.

Ιδιαίτερα στη χώρα μας ο όρος «κεντροαριστερά» είναι ταυτισμένος με την τάση των εκσυγχρονιστών και των ανανεωτικών, ενώ οι σοσιαλιστές και δημοκράτες όταν αναφέρονται στον χώρο προτιμούν τον όρο δημοκρατική παράταξη.

Υπό αυτό λοιπόν το πρίσμα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο Αλέξης Τσίπρας προσωπικά, είναι «υποχρεωμένοι» να δηλώσουν «κεντροαριστερά» για να αποτελέσουν την ηγέτιδα δύναμη της δημοκρατικής παράταξης και του δημοκρατικού χώρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μέλη του «Ρουβίκωνα» έγραψαν συνθήματα στο σπίτι του Στ. Θεοδωράκη

Με πολιτικό όρκο ορκίστηκαν Αμυράς και Γιατρομανωλάκης

Αμυράς και Γιατρομανωλάκης: Δύο «ποταμίσιοι» υφυπουργοί

Πρώην στέλεχος του Ποταμιού φτιάχνει κόμμα – Βλέπει εκλογές τον Σεπτέμβριο

Υπάλληλος του Κύρτσου o Mίλτος Κύρκος – Προσελήφθη στο γραφείο του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...