Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

To Ποτάμι ζητά στοιχεία για τις αποφυλακίσεις με πιστοποιητικά αναπηρίας

To Ποτάμι ζητά στοιχεία για τις αποφυλακίσεις με πιστοποιητικά αναπηρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Nα κατατεθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία για τις αποφυλακίσεις με πιστοποιητικά αναπηρίας με βάση το νόμο Παρασκευόπουλου, ζητά το Ποτάμι, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στην «υπόθεση Φλώρου».

Ειδικότερα, με ερώτησή τους προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης και οι βουλευτές του κόμματος Γιώργος Αμυράς, Σπύρος Δανέλλης, Σπύρος Λυκούδης, Γιώργος Μαυρωτάς και Γρηγόρης Ψαριανός ζητούν να κατατεθούν στη Βουλή αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των κρατουμένων που έχουν αποφυλακιστεί από το 2015 έως σήμερα, βάσει πιστοποιητικών αναπηρίας, για το αν έχουν βρεθεί πλαστά πιστοποιητικά και πόσα είναι αυτά, καθώς και αν ανάμεσα στους αποφυλακισθέντες βρίσκονται και βαρυποινίτες του οργανωμένου εγκλήματος.

«Φαίνεται πως μετά τη ‘βιομηχανία’ πλαστών πιστοποιητικών που χρησιμοποιήθηκαν για τη χορήγηση επιδομάτων αναπηρίας, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τους ‘τυφλούς’ της Ζακύνθου, αναδύεται στο χώρο της Δικαιοσύνης μια νέα βιομηχανία χορήγησης πλαστών πιστοποιητικών για αποφυλακίσεις που προσβάλλει την Δικαιοσύνη, την κοινή λογική και το κοινό περί δικαίου αίσθημα» αναφέρουν στην ερώτησή τους.

Σημειώνουν ακόμη πως «η υπόθεση Φλώρου δεν ήρθε από το πουθενά», αλλά «είναι συνέπεια ενός κακού νόμου» και «η έκδοση πιστοποιητικών αναπηρίας από το ΚΕΠΑ είναι το μέσο για την επίτευξη της αποφυλάκισης».

Όπως επισημαίνουν, «ο νόμος 4322/2015, γνωστός ως ‘νόμος Παρασκευόπουλου’, παράσχει το δικαίωμα να αποφυλακίζονται, χωρίς να μεσολαβεί δικαστική κρίση, καταδικασθέντα άτομα με πιστοποιητικά αναπηρίας», ενώ «στις δε περιπτώσεις αναπηρίας προστέθηκε και η επίκληση ψυχικής νόσου».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και οι βουλευτές του κόμματος επικαλούνται τέλος πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες «περίπου 700 αποφυλακίσεις έχουν πραγματοποιηθεί με βάση τον νόμο Παρασκευόπουλου βάσει πιστοποιητικών αναπηρίας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στο Ψυχιατρείο των φυλακών ο 39χρονος για την δολοφονία της Κυριακής

Άρειος Πάγος: Ποινική δίωξη σε βάρος 11 βουλευτών των Σπαρτιατών και του Κασιδιάρη

Public Issue: Χάθηκε η εμπιστοσύνη των πολιτών σε Δικαιοσύνη, Αστυνομία, Πολιτικούς και Βουλή

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...