Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος εξόργισε τον Καραμανλή – Η υπόγεια σύγκρουση με Μητσοτάκη-Μαρινάκη

Ποιος εξόργισε τον Καραμανλή – Η υπόγεια σύγκρουση με Μητσοτάκη-Μαρινάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαν βόμβα έσκασε η χθεσινή πρωτοφανής επίθεση που επέλεξε να εξαπολύσει κατά του Κώστα Καραμανλή το συγκρότημα Μαρινάκη μέσω του αρθρογράφου του Γ. Παπαχρήστου, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς τόσο χυδαίους που μπορούν να συγκριθούν μόνο με το «Μακελειό».

Ο Παπαχρήστος αποδίδει στον Κώστα Καραμανλή αναξιοκρατία και τεμπελιά και εκτιμά ότι η περίοδος της πρωθυπουργίας του υπήρξε από τις δυστυχέστερες της χώρας στους περίπου δύο αιώνες της ύπαρξης της.

Ο κορυφαίος αρθρογράφος του Συγκροτήματος Μαρινάκη καταγγέλλει τον πρώην πρωθυπουργό ότι κατέστησε τη ραστώνη επάγγελμα ότι έχει υπογράψει συμφωνίες ασυλίας με τον κ. Τσίπρα, ότι αυτός οδήγησε τη χώρα στα βράχια της χρεοκοπίας και δραπέτευσε επιτηδείως ότι αναγόρευσε το ρουσφέτι ως το απόλυτο μέσο προσέγγισης και εκμαυλισμού των ψηφοφόρων, ότι πολλαπλασίασε τη διαπλοκή ότι απαξίωσε την πολιτική και τους πολιτικούς, ότι έπληξε τους θεσμούς και ιδίως τη Δικαιοσύνη ότι υπονόμευσε τη λειτουργία του Κοινοβουλίου και το κατέστησε μέσο εξυπηρέτησης κυβερνητικών και κομματικών επιδιώξεων.

Υπήρξε τόσο έντονη η επίθεση ώστε ακόμα και ο ΣΚΑΪ την επισήμανε προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστή η κριτική διότι χειρότερη κυβέρνηση είναι αυτή του Τσίπρα!

Αλλά πώς μεταμορφώθηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος σε Στέφανο Χίο;

Και γιατί ο κ Μαρινάκης αποφάσισε να στραφεί σε νέο στόχο πέραν των δύο κυβερνητικών εταίρων που συγκέντρωναν μέχρι σήμερα την προσοχή του;

Ασφαλώς δεν αρκεί ως εξήγηση η διείσδυση της κυβέρνησης στην καραμανλική παράταξη μέσω της κυρίας Παπακώστα.

Αποκλείεται επίσης να προκάλεσε τέτοιας έκτασης αντίδραση το γεγονός ότι με τον κ. Τσίπρα συνεργάζονται ο επίσης καραμανλικός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος ή ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Η δική τους πολιτική στήριξη δεν είναι κάτι καινούργιο.

Μπορεί να υποστηριχτεί ότι με την επίθεση αυτή επιχειρείται να προληφθούν περαιτέρω διαρροές από τον χώρο των δυσαρεστημένων πρώην καραμανλικών της Νέας Δημοκρατίας.

Αλλά το ενδεχόμενο αυτό δεν στηρίζεται στην ανθρωπογεωγραφία του κόμματος, ενώ η γέφυρα μεταξύ κυβέρνησης και δυσαρεστημένων νεοδημοκρατών που έχει στηθεί μέσω του Πάνου Κομμένου έχει περιορισμένες δυνατότητες και όπως όλα δείχνουν περιορίζεται σε διαπραγματεύσεις με τον Ευάγγελο Αντώναρο.

Ζητείται το αντιδεξιό κοινό των Νέων

Ένας δεύτερος λόγος είναι, ότι με αυτή την επίθεση επιχειρείται η επανασύνδεση της εφημερίδας με το παλιό αντιδεξιό της αναγνωστικό κοινό. Και ειδικά το αντικαραμανλικό κοινό του Κέντρου.

Το ίδιο κοινό που δεν διαμαρτυρήθηκε ιδιαίτερα όταν πριν από είκοσι χρόνια το πρώην Συγκρότημα Λαμπράκη είχε πρωτοστατήσει στον βρόμικο πόλεμο με στόχο τον Κώστα Καραμανλή προτού καν εκείνος αναδειχτεί στην ηγεσία του κόμματός του.

Πρέπει να θυμηθούμε ότι την αθλιότητα για τον Κώστα Καραμανλή την ξεκίνησε το Βήμα της Κυριακής στις 2.3.1997 με τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κλωνισμός της πολιτικής».

Το πρωτοσέλιδο συνοδευόταν με μια φωτογραφία ενός προβάτου και τη φωτογραφία του Κώστα Καραμανλή.

Στις λεζάντες διαβάζαμε «Το εικονιζόμενο αριστερά πρόβατο η Ντόλι είναι ζωντανή ομοιοτυπία άλλου προβάτου με κλωνοποίηση.

»Δεξιά εικονίζεται ο Κ. Καραμανλής ο μικρός διεκδικητής και αυτός της προεδρίας στη Ν.Δ όπου κορυφώνεται η μάχη για την ηγεσία».

Ο τρίτος λόγος και φαρμακερός

Υπάρχει όμως και ένας τρίτος λόγος ο οποίος ίσως είναι και ο σοβαρότερος.

Αυτό που ενοχλεί στον Κώστα Καραμανλή τους όψιμους θαυμαστές της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι το γεγονός ότι εκείνος εφάρμοσε το άνοιγμα της παράταξής του σ΄ αυτό που ο ίδιος ονόμασε μεσαίο χώρο, σύμφωνα με την έμπνευση του Γιάννη Λούλη.

Αυτή η γραμμή υπήρξε μετεξέλιξη της πολιτικής γραμμής που είχε εφαρμόσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ακολουθήσει τη γραμμή της ενσωμάτωσης και εν συνεχεία εξαφάνισης των ακροδεξιών φιλοχουντικών και φιλοβασιλικών αποφύσεων της Δεξιάς, ποντάροντας στην αδιαμφισβήτητη προσωπική του επιβολή.

Ο ανιψιός του επέλεξε την ευθεία αντιπαράθεση με την Ακροδεξιά έφτασε μάλιστα στο σημείο να οδηγήσει εκτός κόμματος τον Γιώργο Καρατζαφέρη και να δηλώσει ανοιχτά την πρόθεσή του να εξοβελίσει τα ακροδεξιά στοιχεία από τη Νέα Δημοκρατία έναντι κάθε κόστους.

Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί το ΛΑΟΣ αλλά αυτό δεν εμπόδισε τη Νέα Δημοκρατία από την επικράτηση στις εκλογές του 2004.

Αυτό είναι που δεν μπορεί να συγχωρήσει στον Κώστα Καραμανλή η ιδιόρρυθμη σημερινή σύμπραξη Μητσοτάκη-Μαρινάκη.

Εχοντας αποφασίσει να ακολουθήσουν το ρεύμα του νεοφιλελεύθερου υπερεθνικισμού ανέθεσαν χρέη εκπροσώπου του κόμματος στους κυρίους Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη.

Αλλά για να επικρατήσει στον χώρο της συντηρητικής παράταξης αυτή η πολιτική προϋποθέτει την πολιτική εξόντωση του Καραμανλή.

Το ποιος θα αναλάμβανε να διεκπεραιώσει αυτό το έργο ήταν απλώς θέμα καταμερισμού εργασίας…

Έξω φρενών ο Καραμανλής

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φαίνεται ότι είναι ο Κώστας Καραμανλής μετά το δημοσίευμα των Νέων όπως περιγράφουν στην Εφημερίδα των Συντακτών κύκλοι που βρίσκονται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό.

Ωστόσο τουλάχιστον μέχρι και χθες το μεσημέρι ο κ Καραμανλής δεν είχε σκοπό να αντιδράσει. Οι ίδιοι κύκλοι θεωρούν ότι το δημοσίευμα αυτό εντάσσεται σε ένα γενικότερο πογκρόμ που ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε και θα συνεχίσει να εξαπολύει εν όψει εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν με στόχο να απαλλαγεί από την παλιά ηγετική ομάδα του κόμματος.

Την εκτίμηση τους αυτήν ενισχύουν και τα εξής γεγονότα:

α) Η στάση του κ Μητσοτάκη απέναντι στην Ντόρα Μπακογιάννη την οποία έχει εδώ και καιρό αποκλείσει από ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα

β) Η προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να τοποθετήσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τις ευρωεκλογές, οτέλνοντάς τον έτσι σε τιμητική εξορία και θέτοντάς τον ευσχήμως εκτός ψηφοδελτίων για τις βουλευτικές εκλογές

γ) Οι πρόσφατες δηλώσεις του κ Μητσοτάκη Alpha ότι σε μια μελλοντική κυβέρνηση του θα δείτε πρόσωπα που δεν θα είναι από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

Αλλά και κάποιες κινήσεις που μοιάζουν μεμονωμένες όμως στην πραγματικότητα αποτελούν κομμάτια του ίδιου παζλ που δεν είναι άλλο από την επιδίωξη του προέδρου της Ν.Δ να ελέγξει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, την οποία σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμεί να ανανεώσει κατά ένα ποσοστό που θα υπερβαίνει το 50%.

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται για παράδειγμα το γεγονός ότι σύμφωνα με πηγές γές της Εφ.Συν ο κ. Μητσοτάκης έχει ήδη προτείνει σε τρεις εν ενεργεία βουλευτές και συγκεκριμένα στους Σίμο Κεδίκογλου βουλευτής Εύβοιας, Γιώργο Κασαπίδη, βουλευτής Κοζάνης και Ανδρέα Κατσανιώτη, βουλευτής Αχαΐας να μην είναι υποψήφιοι βουλευτές αλλά να κατέβουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιοι περιφερειάρχες.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η απόσυρση τον Μάιο του πρώην βουλευτή της Ν.Δ και υφυπουργού επί κυβερνήσεων Καραμανλή Σπύρου Ταλιαδούρου καθώς και ο πρόσφατος αποκλεισμός του Χρήστου Μαρκογιαννάκη από τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών.

Αυτός τον οποίο φαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα πειράξει ακόμα λόγω της αναμονής για την πορεία της υπόθεσης του σκανδάλου Novartis αλλά και λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που έχει με τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη είναι ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...