Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίτσας: Δημιουργούμε μια νέα δημοκρατική και κοινωνική Ελλάδα

Βίτσας: Δημιουργούμε μια νέα δημοκρατική και κοινωνική Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είμαστε στη φάση που δημιουργούμε μια νέα Ελλάδα. Μία Ελλάδα δημοκρατική, μία Ελλάδα κοινωνική, μία Ελλάδα που δίνει ένα μεγάλο αγώνα στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, μία Ελλάδα που παίρνει όλες τις αξίες της και προσπαθεί να τις κάνει καθημερινή πραγματικότητα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε χαιρετισμό του σε εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά και της Oργάνωσης Mελών ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας με θέμα: «Δεν Ξεχνάμε τους ήρωες του Μπλόκου της Κοκκινιάς».

Ο κ. Βίτσας αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε τόνισε:

«Είμαστε εδώ πέρα για να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους. Είμαστε εδώ πέρα για να πάρουμε δίδαγμα».

Και πρόσθεσε: «Δίδαγμα πρώτο : Υπάρχει ένα τραγούδι που τα περικλείει όλα, λέει ότι ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον, οι ρίζες του αγκαλιάζουν το σύστημα και δεν θα πεθάνει μόνος.

»Πρέπει να τσακίσουμε τον φασισμό. Και να τον τσακίσουμε σε επίπεδο αξιών και να τον τσακίσουμε και στο δρόμο.

»Θεωρώ ότι δεν πρέπει να λειτουργούμε αμυντικά. Πρέπει να απαντάμε σε όποιον είναι από την πλευρά την ρατσιστική, την ξενοφοβική, την εθνικιστική διότι εμείς είμαστε από την πλευρά την δημοκρατική, του διεθνισμού.

»Είμαι βαθιά πεισμένος ότι πρέπει να απαντάμε, είμαι βαθιά πεισμένος ότι έχει σημασία για εμάς και μέσα στις δικές μας κατακτήσεις, μέσα στις δικές μας αντιστάσεις να πούμε και να καταλάβουμε όλοι ότι είμαστε στη φάση που δημιουργούμε μια νέα Ελλάδα».

Ακόμη σημείωσε: «Ο φασισμός κι ο ρατσισμός περνάει σε εκείνους τους ανθρώπους που έχουν τον φόβο φωλιασμένο μέσα στην καρδιά τους, απ’ αυτούς τους ανθρώπους που έχουν το μίσος φωλιασμένο μες στην καρδιά τους».

Επιπλέον ο υπουργός, κατά τον χαιρετισμό του, υπογράμμισε: «Αυτή τη στιγμή στο υπουργείο που είμαι κι υπηρετώ μαζί με χιλιάδες ανθρώπους, στη Μόρια, στη Χίο, στη Σάμο, στο Σχιστό, στο Σκαραμαγκά, στην Ανδραβίδα, στα Διαβατά, στα Λαγκαδίκια, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας δίνουμε έναν αγώνα αξιών, έναν αγώνα ανθρωπιάς, έναν αγώνα δημοκρατίας κι έναν αγώνα για όλη την Ευρώπη κι απαντάμε στο ερώτημα, τι Ευρώπη θέλουμε;

»Κλειστά χάρτινα φρούρια που θα πέσουν αύριο το πρωί ή έναν πραγματικό έλεγχο της ανθρωπιάς μας; Είναι σπουδαίο να λες ότι εγώ τον πρόσφυγα τον δέχομαι και τον περιθάλπω.

»Είναι σπουδαίο να λες ότι πρέπει όλοι εμείς να φτιάξουμε ζωή εκεί που ξεκινάνε οι φτωχοί μετανάστες, να βοηθήσουμε εκεί.

»Είναι σπουδαίο να λες ότι όλα μαζί τα κράτη- μέλη της Ευρώπης θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το προσφυγικό ζήτημα».

«Πρέπει να επιτεθούμε όταν σηκώνει κεφάλι το ναζιστικό μόρφωμα που ξεκινάει πατώντας πάνω στο συντηρητισμό, στο φόβο, στα ξενοφοβικά κίνητρα», συμπλήρωσε ο κ. Βίτσας.

Καταλήγοντας επισήμανε: «Κοιτώντας σας νομίζω παίρνουμε ο ένας από τον άλλο και κουράγιο και δύναμη και βάζουμε πράγματα στο μυαλό μας που μπορούμε να κάνουμε. Εγώ θα έλεγα εμπρός να τα κάνουμε.

»Και μπορούμε συλλογικά δημοκρατικά να κάνουμε και τις συλλογικές μας φιλοδοξίες και τις προσωπικές μας αναζητήσεις πράξεις και να βρεθούμε σε ένα μετερίζι, που όπως θυμόμαστε αυτούς τους ανθρώπους ακριβώς γιατί έκαναν αυτά που έκαναν, κάποιοι να θυμούνται εμάς γιατί χτίσαμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Σύροι κι Αφγανοί σχεδίαζαν χτυπήματα σε Εβραϊκούς και Ισραηλινούς στόχους στην Ευρώπη

Εξάρχεια: Ο ένας λήστευε γυναίκα κι ο άλλος προσπάθησε να τη βιάσει

Γερμανία: Μεγάλη ζήτηση για Έλληνες οδηγούς λεωφορείων – Ελκυστικά «πακέτα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...