Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καμμένος: Το ΥΠΕΘΑ έλαβε 90 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό – Απειλεί με αγωγές τον «Φιλελεύθερο»

Καμμένος: Το ΥΠΕΘΑ έλαβε 90 εκατ. ευρώ για το προσφυγικό – Απειλεί με αγωγές τον «Φιλελεύθερο»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διαχείριση από το ΥΠΕΘΑ των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού γίνεται με πλήρη διαφάνεια και κάτω από αυστηρούς δημοσιονομικούς και κοινοτικούς ελέγχους δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο κ. Καμμένος ανέφερε πως από τα 1,6 δισεκατομμύρια ευρώ που διατέθηκαν από την ΕΕ για το μεταναστευτικό, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) έχει διαχειριστεί περίπου 100 εκατομμύρια.

«Τα 90 εκατομμύρια που αναλώθηκαν από τα 100 εκατομμύρια έχουν ελεγχθεί από τα αρμόδια ελεγκτήρια δαπανών των κλάδων των Γενικών Επιτελείων, από πιστοποιημένες εταιρείες ορκωτών λογιστών που προέκυψαν κατόπιν διαγωνισμού και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά περίπτωση.

»Γι’ αυτό καλώ τον οποιοδήποτε να περάσει απ’ όλους αυτούς τους ελέγχους και μετά να τους χαρακτηρίσει ως μη ιδιαιτέρους αυστηρούς» σημείωσε ο υπουργός.

Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο κ. Καμμένος τόνισε πως είχε ως στόχο να πλήξει το υπουργείο.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η εφημερίδα δεν τήρησε τη διαδικασία που προβλέπεται, δηλαδή δεν ρωτήθηκε το ΥΠΕΘΑ για αυτά τα οποία γράφτηκαν στην εφημερίδα και δεν υπήρχε καν αίτημα να δοθούν από την πλευρά του υπουργείου τα σχετικά στοιχεία.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε από την εφημερίδα να δημοσιεύσει στο επόμενο φύλλο της τα στοιχεία που δόθηκαν, συνοδευόμενα από μία συγγνώμη προς το πρόσωπό του, αλλιώς θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, ζητώντας αστικές αποζημιώσεις.

Επιπλέον, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απέρριψε τους ισχυρισμούς περί φωτογραφικών διαγωνισμών, υποστηρίζοντας πως δεν γίνονται απευθείας αναθέσεις και πως τα Γενικά Επιτελεία αναρτούν στη Διαύγεια και στους ιστότοπούς τους όλα τα στοιχεία των διαγωνισμών.

Όπως είπε, το υπουργείο ουδέποτε επιδίωξε να αναλάβει τους σχετικούς διαγωνισμούς και προσπαθεί να απεμπλακεί από αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Χανιά: Στη φυλακή 40χρονος από τη Βουλγαρία που παρενόχλησε νεαρή σε πάρκο

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...