Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπαδημούλης: Απαντήστε κ. Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά

Παπαδημούλης: Απαντήστε κ. Μητσοτάκη στον Αντώνη Σαμαρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά και να καταθέσει πρόταση μομφής τον Δεκέμβριο προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον news24/7 στους 88,6.

Συγκεκριμένα, ανέφερε τα εξής: “Η επανεμφάνιση του κ. Σαμαρά με την ομιλία του στην Καβάλα είναι ένα σαφές σήμα της ακροδεξιάς πτέρυγας της ΝΔ προς τον Κυρ. Μητσοτάκη γιατί ακυρώνει τη στρατηγική που εξήγγειλε στα γενέθλια της ΝΔ. Οχι άνοιγμα προς το κέντρο αλλά αλλοιθώρισμα προς την άκρα δεξιά.

»Ο κ. Σαμαράς λειτουργεί ως άτυπος ηγέτης της ΝΔ ξεχνώντας ότι όταν αυτός ήταν πρόεδρος η ΝΔ, το κόμμα του είχε τις χειρότερες επιδόσεις της.

»Περιμένω σήμερα από τον Κυρ. Μητσοτάκη μια απάντηση, αν ισχύει η δέσμευση ότι θα σεβαστούν τη συμφωνία των Πρεσπών εφόσον κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο.

»Το γεγονός ότι ο κ. Ζάεφ θέλησε να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς στη χώρα του δείχνει ότι αυτά που του είπε η Σπυράκη εκπροσωπούσαν τον Κ. Μητσοτάκη.

»Ο καιροσκοπικός ψηφοθηρισμός της ΝΔ φαίνεται σ’ αυτό που λένε ότι περιμένουν τον Καμμένο, ετεροπροσδιορίζονται από αυτόν, την ώρα που τον βρίζουν.

»Από τη στιγμή που ο Κ. Μητσοτάκης εγκατέλειψε τη γραμμή του Κ. Καραμανλή και προσχώρησε στη γραμμή Σαμαρά τον έβαλε κεχαγιά στο κεφάλι του.

»Η κωλοτούμπα του στο Μακεδονικό δείχνει ότι είτε είναι καιροσκόπος ψηφοθήρας ή είναι αδύναμος και υπό ομηρεία αρχηγός. Δεν ξέρω τι από τα δυο είναι χειρότερο”.

Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κυρώσει τη συμφωνία

Ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι “η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών αν ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια. Πλειοψηφία υπάρχει, αρνούμαι να πιστέψω ότι ο κ. Καμμένος θα γίνει μοχλός για την ευδοκίμηση του σχεδίου της ΝΔ και των συμφερόντων που την υποστηρίζουν για πτώση αυτής της κυβέρνησης.

»Προκαλώ τον Κυρ. Μητσοτάκη να καταθέσει πρόταση μομφής όταν θα συμπληρωθεί εξάμηνο από την προηγούμενη που κατέθεσε, τον Δεκέμβριο, για να δούμε πώς έχουν τα πράγματα”.

Κατά τον κ. Παπαδημούλη, “είναι άθλιο, πατριδοκάπηλο ψέμα να λένε ότι πουλήσαμε τη Μακεδονία για να διασφαλίσουμε τη μη περικοπή των συντάξεων. Όταν ψηφιστεί τον Δεκέμβριο ο προϋπολογισμός δεν θα περιλαμβάνει περικοπή συντάξεων. Έχουμε επιχειρήματα για να πείσουμε τους εταίρους μας”.

Μιλώντας για την κρίση στο χρηματιστήριο κατήγγειλε “πολιτικό σορτάρισμα” λέγοντας ότι μετά τις δηλώσεις των θεσμών έγιναν δεύτερες σκέψεις και στην ΝΔ. “Η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία” επεσήμανε.

Ο κ. Παπαδημούλης είπε επίσης ότι “οι δημόσιες κόντρες για την ΕΡΤ δεν βοηθούν. Στόχος της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ είναι να στηρίξουμε τη δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ έχει κάνει πράγματα, μπορεί να κάνει και περισσότερα. Η ΕΡΤ μπορεί και πρέπει να γίνει καλύτερη”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...