Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης σε Σταϊνμάγιερ: Να ανατραπεί η περικοπή των συντάξεων

Μητσοτάκης σε Σταϊνμάγιερ: Να ανατραπεί η περικοπή των συντάξεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Φράνκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης .

Στη συνάντηση που είχε διάρκεια μιας ώρας συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το προσφυγικό πρόβλημα και οι γενικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της χώρας μας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην αρχική του τοποθέτηση, ο κ. Μητσοτάκης προέταξε το θέμα των συντάξεων. Υπογράμμισε, συγκεκριμένα, ότι με τη νέα ενδεχόμενη περικοπή τους που προκάλεσε και ψήφισε μόνη της η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, διαφώνησε εξ αρχής η Νέα Δημοκρατία, καθώς αυτή θα επιφέρει ένα ακόμη άδικο πλήγμα σε ένα από πλέον ευάλωτα τμήματα των πολιτών που έχουν υποστεί τις συνέπειες της μακράς οικονομικής κρίσης.

Και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Γερμανίας να συμβάλει και εκείνος στην ανατροπή του σχετικού νόμου του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει των τελικών αποφάσεων που θα ληφθούν από τους εταίρους μας το αμέσως επόμενο διάστημα.

Αναλύοντας το κυβερνητικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε ως επιτακτική την ανάγκη προσέλκυσης ξένων επενδύσεων και το ξεμπλοκάρισμα εμβληματικών πρότζεκτ, όπως του Ελληνικού, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Και εξήγησε στο Γερμανό Πρόεδρο ότι αυτόν το στόχο υπηρετεί το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας να καθιερώσει αμέσως ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα μειώνει τους συντελεστές στα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις, όπως και η δημιουργία μιας νέας κυβερνητικής δομής, η οποία θα έχει ως αποκλειστική αρμοδιότητα την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό, ο κ. Μητσοτάκης δεν έκρυψε το αίσθημα ντροπής που αισθάνονται οι Έλληνες για την απάνθρωπη κατάσταση που επικρατεί στα hot spots υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, ενώ μετέφερε στον κ. Σταϊνμάιερ και τα ερωτήματα που έχουν αυτονοήτως τεθεί για το πώς έχουν αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση τα τεράστια κοινοτικά κονδύλια που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Τόνισε, επιπλέον, ότι η Νέα Δημοκρατία προτίθεται, μεταξύ άλλων, να επιταχύνει τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, προκειμένου όσοι δεν το δικαιούνται να επιστρέφουν αμέσως στην χώρα προέλευσής τους.

Για το Σκοπιανό ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις πάγιες θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξηγώντας ότι η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που γνώριζε ήδη ο κ. Σταϊνμάιερ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΝΔ.

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέλυσε τις απόψεις του για την πολιτική όξυνσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων που έχει επιλέξει η Άγκυρα και τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να είναι αυστηρότερη με τη γειτονική μας χώρα, χωρίς όμως να την αποξενώνει από την Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...