Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον έχρισε υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Ν.Δ.

Ποιον έχρισε υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης η Ν.Δ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αυτοδιοικητική επιλογή και για τον δήμο Θεσσαλονίκης φαίνεται να καταλήγει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο νυν δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες το πρόσωπο που έλαβε το γαλάζιο χρίσμα για να διεκδικήσει τον δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο κ. Καϊτεζίδης, ο οποίος ήταν τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα φέρεται να αποδέχτηκε, κατ΄ αρχήν, την πρόταση που του έγινε από την Πειραιώς να ηγηθεί του ψηφοδελτίου που θα στηριχθεί από τη Νέα Δημοκρατία.

Ενδιαφέρον είχαν δείξει το προηγούμενο διάστημα τόσο ο πρώην βουλευτής Γιώργος Ορφανός όσο και ο πρόεδρος του παραρτήματος του ΤΕΕ στην Κεντρική Μακεδονία Πάρης Μπίλλιας, αλλά τελικώς προκρίθηκε η υποψηφιότητα του κ. Καϊτεζίδη που αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Δηλώσεις ότι θα είναι υποψήφιος για το αξίωμα έχει κάνει και ο πρώην περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος, ωστόσο, δεν είχε καμία τύχη για να λάβει το χρίσμα της ΝΔ αφού έχει απομακρυνθεί εδώ και χρόνια από τις τάξεις της.

Ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης γεννήθηκε στο Πανόραμα το 1960. Είναι δικηγόρος και εκλέχθηκε για πρώτη φορά δημοτικός σύμβουλος Πανοράματος την τετραετία 1994 – 1998. Ψηφίστηκε πρώτη φορά δήμαρχος Πανοράματος για την τετραετία 1998 – 2002, επανεξελέγη πανηγυρικά στις εκλογές του 2002 με ποσοστό 79,6% και ανανέωσε τη θητεία του για τρίτη περίοδο το 2006 με το θριαμβευτικό 74,35%.

Μετά τον «Καλλικράτη» που καθιέρωσε το 2010 τη διοικητική μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση εκλέχθηκε για 4η συνεχόμενη θητεία πρώτος δήμαρχος στον ενιαίο δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με έδρα το Πανόραμα συγκεντρώνοντας στις εκλογές του 2010 ποσοστό 56,93 % από τον α ́γύρο.

Στις εκλογές της 18ης Μαϊου 2014, στο δεύτερο κύκλο του Καλλικράτη στον ενιαίο δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη, επανεκλέχθηκε δήμαρχος για 5η συνεχόμενη θητεία, συγκεντρώνοντας από τον α΄ γύρο το εντυπωσιακό 64,27%, από τα μεγαλύτερα εκλογικά ποσοστά σε ολόκληρη τη χώρα και ανεβάζοντας κατά 8 περίπου ποσοστιαίες μονάδες τα εκλογικά του ποσοστά!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Η Γερμανία δεν αναγνωρίζει ως νόμιμη την επανεκλογή Πούτιν

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...