Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όταν ο Σημίτης «ξέπλενε» τον εκλεκτό του, Γιάννο Παπαντωνίου (βίντεο)

Όταν ο Σημίτης «ξέπλενε» τον εκλεκτό του, Γιάννο Παπαντωνίου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την πόρτα του Κορυδαλλού περνά και δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη μετά τον τελεσίδικα καταδικασμένο Άκη Τσοχατζόπουλο. Ο Γιάννος Παπαντωνίου προφυλακίστηκε με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα για την υπόθεση της νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών ύψους 2,8 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Για όσους δεν θυμούνται, ο μεν Άκης Τσοχατζόπουλος διετέλεσε υπουργός Άμυνας του Κώστα Σημίτη από το 1996 έως το 2001 και ο δε Γιάννος Παπαντωνίου από το 2001 μέχρι το 2004.

Αν αυτό δεν αποδεικνύει το τεράστιο «πάρτι» που είχε στηθεί εκείνη την εποχή με δωροδοκίες και μίζες τότε τι; Αν δεν έχει ευθύνη ο τότε πρωθυπουργός, τότε ποιος;

Κι όμως, ο Κώστας Σημίτης στην τελευταία του συνέντευξη, αυτή στον ΣΚΑΪ , πέρυσι τον Μάρτιο, μιλούσε για καταγγελίες χωρίς στοιχεία.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος υπέγραψε πρώτος την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον Παπαντωνίου, είχε πει στις 17 Μαρτίου του 2017:

«Τη δικογραφία του Παπαντωνίου δεν την βάλαμε στο συρτάρι. Τόσα χρόνια είναι αυτό σκάνδαλο. Έπρεπε να έρθουμε εμείς για να γίνει η σύσταση για προανακριτική;

»Εγώ πάντως αν ήμουν πρωθυπουργός και ο ένας μετά τον άλλον οι υπουργοί μου περνάγανε από ανακριτικές, θα είχα ένα θέμα. Δεν θα το έπαιζα σοφός να πηγαίνω στους Δελφούς να δίνω συμβουλές στο Μαντείο των Δελφών».

Λίγες μέρες μετά οι Παύλος Τσίμας και Σία Κοσιώνη ρώτησαν σχετικά τον πρώην πρωθυπουργό. Τι τους είπε; Ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές και ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για να εκτοξεύονται καταγγελίες.

«Η διαφθορά είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και για να ξεπεραστεί η διαφθορά χρειάζονται προσπάθειες όσον αφορά στη δημόσια διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία της πολιτείας, την παρέμβαση στην κοινή γνώμη.

»Η καταπολέμηση της διαφθοράς δεν γίνεται με καταγγελίες, δεν γίνεται με μισαλλοδοξία, δεν γίνεται με εξεταστικές επιτροπές, δεν γίνεται με εχθρότητα.

«Γιατί όποιος καλλιεργεί εχθρότητα, καλλιεργεί εχθρότητα», είπε αρχικά ο Κώστας Σημίτης και συνέχισε:

«Η διαφάνεια είναι απολύτως αναγκαία και κάθε τι πρέπει να ερευνάται, αλλά εκείνο το οποίο δεν είναι χρήσιμο είναι χωρίς να υπάρχουν στοιχεία να εκτοξεύονται καταγγελίες ή να δημιουργούνται, όπως φαίνεται ότι δημιουργούνται, διαδικασίες για ν’ αναδειχθεί η διαφθορά των άλλων χωρίς να υπάρχουν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

»Η σημερινή κυβέρνηση εργαλειοποιεί όλες τις έννοιες εκείνες που καλλιεργούν την αντιπαλότητα με την αντιπολίτευση και με άλλα πρόσωπα από το παρελθόν».

Τώρα, μετά την προφυλάκιση του εκλεκτού του, Γιάννου Παπαντωνίου, θα κάνει κάποια δήλωση; Θ’ αλλάξει την αρχική του τοποθέτηση; Θα υποστηρίξει τα ίδια;

Ή απλά θα σωπάσει ο «αρχιερέας της διαπλοκής», όπως τον είχε αποκαλέσει ο Κώστας Καραμανλής επί των ημερών του;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Νίκος Δένδιας: Δρομολογείται η δημιουργία αντιαεροπορικού αντι-drone θόλου αλά Ισραήλ

Ο Νίκος Δένδιας στο MIT συναντήθηκε με ειδικούς σε θέματα Τεχνολογίας και Ναυπηγικής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...