Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καλοδεχούμενη η ολική κυβίστηση της ΝΔ για το Σύνταγμα

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Καλοδεχούμενη η ολική κυβίστηση της ΝΔ για το Σύνταγμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη”. Με αυτή τη φράση το Πρωθυπουργικό γραφείο καλωσορίζει την “κωλοτούμπα” της Πειραιώς και την απόφασή της να συμμετέχει κανονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος, η οποία μέχρι χθες θεωρούνταν απίθανη λόγω των σχετικών διαρροών της περί αποχής και μη “νομιμοποίησης”.

“Καλωσορίζουμε τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης, που με συναίσθηση ευθύνης για το τόπο και την αξιοποστία του πολιτικού συστήματος, εκκινεί με πρωτοβουλία του ο Πρωθυπουργός. Έστω και στο παρά πέντε, έστω και υπό το βάρος της λαϊκής κατακραυγής για την εξώφθαλμη απόπειρα απόδρασης από την Αναθεώρηση, προκειμένου να διατηρηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, η ολική κυβίστηση της ΝΔ είναι καλοδεχούμενη” αναφέρει σε λιτή ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ήδη λίγο νωρίτερα, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου προεξοφλούσαν την “κωλοτούμπα” της ΝΔ, σημειώνοντας πως “προχθές και χθες διαρροές από την Πειραιώς κατήγγειλαν το ΣΥΡΙΖΑ και απαξίωναν τη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΝΔ θα απέχει. Σήμερα, μετά την κατακραυγή, η ΝΔ φαίνεται πως το ξανασκέφτεται”.

«Μία ημέρα μετά τις προτάσεις του Πρωθυπουργού, η αμηχανία της ΝΔ να πάρει σαφή θέση για την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση είναι πασιφανής», σημείωναν και πρόσθεταν: «Ας λύσουν λοιπόν τα προβλήματά τους και ας σοβαρευτούν, παίρνοντας μία ξεκάθαρη και υπεύθυνη θέση για το μείζον ζήτημα και όσα πρότεινε χθες ο Πρωθυπουργός. Κανένα πρόσχημα πια δε μπορεί να κρύψει το φόβο της ΝΔ, ούτε για τις προοδευτικές τομές, ούτε για την αλλαγή στο νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Λίγα λεπτά μετά το κυβερνητικό “τσίγκλισμα” από το γραφείο Τύπου της ΝΔ και παρά τις περί του αντιθέτου διαρροές των τελευταίων ημερών, ανακοινώθηκε η απόφαση να συμμετέχει κανονικά στην κοινοβουλευτική διαδικασία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, μετά από πυρετώδεις διαβουλεύσεις και έντονες διαφωνίες στην Πειραιώς από νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει επισημάνει από καιρό ότι οι συνθήκες είναι ώριμες στη χώρα μας για μια τολμηρή και ευρεία Συνταγματική Αναθεώρηση. Για το λόγο αυτό ήδη από τις αρχές του 2016 ο Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε στον Αλέξη Τσίπρα να ενταχθούν με συναινετικό τρόπο προς αναθεώρηση όλες οι βασικές προτάσεις της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης και οι πολίτες να αποφανθούν, μέσω των εκλογών, για την κατεύθυνση των αλλαγών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΝΔ.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης, η ΝΔ τονίζει ότι ο «κ. Τσίπρας φοβάται να αποδεχθεί την αυτονόητη αυτή πρόταση, προφανώς γιατί γνωρίζει ότι θα ηττηθεί στις επικείμενες εκλογές. Επιχειρεί να εργαλειοποιήσει ακόμη και την επιβεβλημένη αλλαγή του Συντάγματος ως όχημα διχασμού και μικροπολιτικής ιδιοτέλειας μήπως και αποκρύψει την αποσύνθεση της κυβέρνησής του. Αδιαφορεί για το πώς το Σύνταγμα μπορεί και πρέπει να καταστεί μοχλός ανάπτυξης της χώρας και βελτίωσης της ζωής των πολιτών, καθώς επιδιώκει να επιβάλλει τις παρωχημένες ιδεοληψίες του ακόμη και στον καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας».

«Είναι αυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει στον κ. Τσίπρα να ευτελίσει αυτή τη μείζονα θεσμική διαδικασία. Στη διάρκεια της επικείμενης κοινοβουλευτικής συζήτησης θα αναδείξει όλες τις αναγκαίες συνταγματικές αλλαγές για την Ελλάδα που αξίζουμε και όλοι οι βουλευτές θα αναλάβουν τις ευθύνες τους», προσθέτει η ΝΔ και καταλήγει:

«Τις προτάσεις που εισηγείται η αξιωματική αντιπολίτευση για το νέο καταστατικό χάρτη, θα τις δημοσιοποιήσει ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης την προσεχή Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, ενώ με απόφασή του, γενικός εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας στην αναθεωρητική διαδικασία θα είναι ο βουλευτής Ιωαννίνων κ. Κώστας Τασούλας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...