Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Σερβίας

Τι είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Σερβίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στο Βελιγράδι, με τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει τη στήριξή του στην ευρωπαϊκή πορεία της γειτονικής μας χώρας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Η Ελλάδα θέλει τη Σερβία μέλος της ΕΕ. Ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος και επιβάλλει στη χώρα να υλοποιήσει σειρά από τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Αυτό θα είναι, όμως, προς όφελος και της ΕΕ και της σταθερότητας στα Βαλκάνια», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας πως η Ελλάδα είναι παραδοσιακός και σταθερός φίλος της Σερβίας.

«Η Ελλάδα υπήρξε πρωτοπόρος και σημαντικός επενδυτής στη Σερβία σε μια περίοδο που οι άλλες χώρες δίσταζαν να επενδύσουν. Τα τελευταία 10 χρόνια ήταν δύσκολα για τη χώρα μου.

»Πιστεύω ότι αφήνουμε πίσω την κρίση και, εφ’ όσον οι Έλληνες εμπιστευτούν τη ΝΔ στις εκλογές, η οικονομία μπορεί να ανακάμψει, και αυτό θα είναι πολύ σημαντικό για την ενίσχυση των διμερών μας σχέσεων και των έργων υποδομής που θα συνδέσουν Ελλάδα -Σερβία και Σερβία – Ευρώπη», είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για το μεταρρυθμιστικό έργο του κ. Βούτσιτς.

«Θέλω να τον συγχαρώ για τις μεγάλες οικονομικές του επιτυχίες. Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις έχουν τελικά οικονομικό αντίκτυπο για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

»Μείωση ανεργίας, χρέους, αύξηση διαθέσιμου εισοδήματος, είναι σημαντικές επιτυχίες και είναι η καλύτερη απόδειξη πως οι πολιτικές που πρεσβεύει το ΕΛΚ είναι οι σωστές πολιτικές για τη χώρα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε πως η θέση του για το Κόσσοβο δεν θα αλλάξει.

«Ενθαρρύνουμε το διάλογο του Βελιγραδίου με τη Πριστινα που πρέπει να γίνεται χωρίς μονομερείς ενέργειες που δυναμιτίζουν το κλίμα. Αυτό το διάλογο θέλουμε να τον στηρίξουμε», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μετά τη συνάντηση ξεναγήθηκε από τη δημοτική αρχή στα έργα ανάπλασης της παραποτάμιας περιοχής του Βελιγραδίου και στη συνέχεια επισκέφθηκε τον Πύργο Nebojsa όπου πριν από 220 χρόνια, το 1798, θανατώθηκε ο Ρήγας Φεραίος.

Συνάντηση Κ. Μητσοτάκη – Α. Βούτσιτς: Ο Πρόεδρος της Σερβίας ευχαρίστησε τον αρχηγό της ΝΔ για την υποστήριξη στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας

Οι διμερείς σχέσεις, η ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας, οικονομικά θέματα αλλά και η γενικότερη κατάσταση στα Βαλκάνια, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο κ. Βούτσιτς τόνισε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με δεδομένο ότι – όπως είπε – η Νέα Δημοκρατία και το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), που ηγείται, ανήκουν στην ίδια ευρωπαϊκή πολιτική οικογένεια.

Ο Αλεξάνατρ Βούτσις ανέφερε ότι στη συνάντηση διαπιστώθηκε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες και εκφράστηκε η ανάγκη διεύρυνσης της συνεργασίας στους τομείς των υποδομών και των μεταφορών.

Ο κ. Βούτσιτς ευχαρίστησε τον κ. Μητσοτάκη για την υποστήριξη της ΝΔ στην ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, όπως επίσης και για τη στάση της στο ζήτημα του Κοσσόβου και ανέφερε ότι παρακάλεσε τον κ. Μητσοτάκη, προσωπικά, να βοηθήσει, όπου είναι δυνατόν, ώστε να ακουστεί η φωνή της Σερβίας και τον ενημέρωσε για κάποια επίκαιρα ζητήματα.

«Παρακάλεσα τον κ. Μητσοτάκη να μας βοηθήσει σε κάποια συγκεκριμένα θέματα, όπως είναι η ψηφοφορία για την ένταξη του Κοσσόβου στην Interpol και τον ενημέρωσα λεπτομερώς για τους δασμούς που επέβαλε η Πρίστινα στην εισαγωγή προϊόντων από τη Σερβία, παραβιάζοντας τη συνθήκη CEFTA για το ελεύθερο εμπόριο που υπέγραψαν πριν από 12 χρόνια οι χώρες της περιοχής», ανέφερε ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε, επίσης, ότι κατά τη συνάντηση του με τον κ. Μητσοτάκη διαπιστώθηκε ότι οι ελληνικές επενδύσεις στη Σερβία τα τελευταία χρόνια μειώθηκαν δραματικά και ανήγγειλε την εκπόνηση ειδικού προγράμματος για την ενίσχυση των επενδυτών από την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...