Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ

Τσίπρας: Η Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Ν.Δ. έχει μετατραπεί σε άθροισμα της Δράσης και του ΛΑΟΣ». Αυτό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας εκτοξεύοντας τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ακόμα θέση που μοιάζει με αυτήν του … πρώην προέδρου του Εδεσσαϊκού, κι όχι του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι με την πρόταση του Κ. Μητσοτάκη να θεωρηθούν αναθεωρητέες όλες οι διατάξεις που προτείνουν κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι η ΝΔ, ουσιαστικά ζητείται να θεωρηθούν αναθεωρητέα πάνω από τα μισά άρθρα του Συντάγματος, μία «διαδικασία εκφυλισμού», όπως την χαρακτήρισε.

Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να γίνει συναινετική συζήτηση εν μέσω προεκλογικού κλίματος, ενώ ο ίδιος ζητά εκλογές εδώ και 2,5 χρόνια.

Όσον αφορά την αναθεώρηση του άρθρου 86 για την ευθύνη των υπουργών και το επιχείρημα του Κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τον είχε στηρίξει το 2006 στο να μαζέψει τις απαιτούμενες 50 υπογραφές, ο Αλ. Τσίπρας αναρωτήθηκε δηκτικά: «φταίμε εμείς που είχαμε 6 βουλευτές κι όχι η ΝΔ που είχε 163 βουλευτές και το ΠΑΣΟΚ που είχε 114 βουλευτές;» Ο Αλ. Τσίπρας παρατήρησε ότι η θέση του Κ. Μητσοτάκη μάλλον αποτελεί «μομφή για τον κ. Καραμανλή και το ίδιο σας το κόμμα» που δεν είχαν δεχτεί την αναθεώρηση του άρθρου 86.

Σχετικά με την αναθεώρηση του άρθρου 16, ο Αλ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα την δεχτεί, καθώς «δεν είναι προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας».

Ο Αλ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων θα οδηγήσει τα δημόσια σε υποβάθμιση. «Παιδεία άλλη για τους κληρονόμους κι άλλη για τα παιδιά του λαού δεν θα επιτρέψουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, σχολίασε τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη για «επικίνδυνες προτάσεις» σε σχέση με την νομοθέτηση με λαϊκή πρωτοβουλία, θυμίζοντας ότι κάτι αντίστοιχο είχε προτείνει … η ΝΔ το 2014!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...