ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Γαλλία, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Τουρκία, Φρανσουά Ολάντ,


















































Ενεργειακή διέξοδος μέσω Ανατολικής Μεσογείου: Η αναβίωση του EastMed ως απάντηση στα αδιέξοδα
Οι «Πυραυλικές Πόλεις» του Ιράν: Τα υπόγεια φρούρια όπου κρύβεται το καθεστώς
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο που θα επιβλέψει το τέλος του πολέμου
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζητά άρση ασυλίας 11 βουλευτών - Εμπλοκή και υπουργών
Το Ισραήλ σταματά τις αγορές όπλων από τη Γαλλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να σεβαστεί τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό κάλεσε την Τουρκία ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψή του στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα, ενώ τόνισε πως σε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας.
Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι «η Τουρκία έπρεπε να ελέγχει τις αναχωρήσεις και να δέχεται τις επιστροφές των ανθρώπων που δεν είχαν δικαίωμα να λάβουν άσυλο».
«Δώσαμε και χρηματοδοτήσεις στην Τουρκία, έτσι ώστε να μπορέσει να κρατήσει εκεί αυτούς τους ανθρώπους.
»Αν αυτή η συμφωνία δεν γίνεται σεβαστή από την Τουρκία, τότε πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα», πρόσθεσε.
Ο κ. Ολάντ δήλωσε ότι η Ελλάδα επωμίσθηκε το μεγαλύτερο βάρος από όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες στο προσφυγικό.
Υπογράμμισε επίσης, πως ήταν επιτυχία της Ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ και έτσι άντεξε την πίεση των ροών.
Κατά την παραμονή του στον Ελαιώνα, ο κ. Ολάντ ενημερώθηκε για τη λειτουργία του χώρου, επισκέφτηκε το παράρτημα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), την κοινωνική υπηρεσία, τη βιβλιοθήκη, ενώ συνομίλησε με πρόσφυγες και εθελοντές.
























































