Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζανακόπουλος: Το Εuroworking Group επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι είμαστε εκτός μνημονιακής περιόδου

Τζανακόπουλος: Το Εuroworking Group επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι είμαστε εκτός μνημονιακής περιόδου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι η πρώτη φορά που μετά από 10 χρόνια ελληνικός προϋπολογισμός περιέχει μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης. Ο ελληνικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ» σημείωσε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε την εξέλιξη στο θέμα των συντάξεων, «θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει και τη θέση μας ότι είμαστε εκτός πια της μνημονιακής περιόδου».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Παρατηρητής της Κομοτηνής ο Δ. Τζανακόπουλος, σχολίασε το περιστατικό στο Πολυτεχνείο λέγοντας ότι «πρόκειται για απαράδεκτες ενέργειες. Φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι θεωρούν ότι είναι ένοικοι και ιδιοκτήτες της εξουσίας και κάποιοι άλλοι που θεωρούν ότι είναι ένοικοι και ιδιοκτήτες των αγώνων του ελληνικού λαού.

»Νομίζω ότι αυτές οι δύο αντιλήψεις ταυτίζονται από τη μια και από την άλλη πλευρά».

Για τη μη περκοπή των συντάξεων είπε συγκεκριμένα, «στο χθεσινό EWG υπήρξε θετική εισήγηση από τη μεριά της Κομισιόν χωρίς καμία χώρα να προβάλει αντιστάσεις.

»Ήταν μια εξέλιξη που αναμέναμε καθώς το μέτρο της περικοπής των συντάξεων ήταν αχρείαστο για την επίτευξη του στόχου του 3,5%.

»Πρόκειται για μια πολύ αισιόδοξη και θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει και τη θέση μας ότι είμαστε εκτός πια της μνημονιακής περιόδου και που εκτιμώ ότι δίνει το στίγμα της νέας φάσης στην οποία έχουμε περάσει».

«Ο ελληνικός προϋπολογισμός περιλαμβάνει όλες τις δεσμεύσεις του ΠΘ στη ΔΕΘ. Είναι η πρώτη φορά που μετά από 10 χρόνια ελληνικός προϋπολογισμός περιέχει μέτρα δημοσιονομικής επέκτασης» πρόσθεσε.

«Η αξιωματική αντιπολίτευση ανησυχεί και βρίσκεται σε τεράστια αμηχανία με δεδομένο ότι είχε επιχειρήσει να καλλιεργήσει κλίμα καταστροφής και κινδύνου και αυτή τη στιγμή πραγματικά νομίζω ότι έχει χάσει τα λόγια της μπροστά στη νέα πραγματικότητα.

»Ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει ποιος έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την ελληνική οικονομία και να την κάνει να ανακάμψει αλλά και ποιος είναι εκείνος που διαρκώς μεριμνά για την κοινωνική πλειοψηφία.

»Η ΝΔ αντιπολιτεύεται παραδοξολογώντας πράγμα συνώνυμο της ακροδεξιάς. Ο κ. Μητσοτάκης έχει παραδώσει τα κλειδιά του κόμματός του στους κκ. Βορίδη και Γεωργιάδη που δίνουν το τέμπο» σχολίασε.

Για την αναθεώρηση του Συντάγματος ο Δ. Τζανακόπουλος, επισήμανε, ότι «λαμβάνοντας υπόψιν τις εμπειρίες της κρίσης και των μνημονίων η πρότασή μας προσπαθεί να επιλύσει ζητήματα, να ενισχύσει τον κοινοβουλευτισμό, τη δημοκρατία και τη συμμετοχή του λαού στη λήψη των αποφάσεων.

»Η ΝΔ από την άλλη παρουσιασε για μια ακόμη φορά μια αλλοπρόσαλλη στάση και στο τέλος παρουσίασε μια πρόταση που αλλάζει περίπου τα 2/3 του Συντάγματος χωρίς κανένα οιρμό και έρμα.

»Αυτή δεν είναι σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση και δεν μπορεί να αρθεί στο ύψος της κορυφαίας αυτής θεσμικής περίστασης που είναι η Αναθεώρηση του Συντάγματος.

»Εμείς δεν προχωράμε στις πρωτοβουλίες μας για να συγκρουστούμε πολιτικά αλλά το αντίθετο: Θεωρούμε ότι είναι ώριμα τα λαϊκά αιτήματα της ενίσχυσης του κοινοβουλευτισμού, της λαϊκής συμμετοχής και φυσικά την απάλειψη από το Σύνταγμα προνομιακών για βουλευτές και υπουργούς διατάξεων».

Σχετικά με τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, εκτίμησε ότι “στηρίζουμε τις προσπάθειες για να κάνουμε το επόμενο βήμα δηλαδή την αποδοχή της Συμφωνίας που κατέθεσαν ΠΘ και Αρχιεπισκόπου.

»Είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική αν όχι στην ιστορία του ελληνικού κράτους που αντί να προχωρά η Πολιτεία σε μονομερείς ενέργειες προσπαθεί να επιλύσει ιστορικές εκκρεμότητες με την Εκκλησία με όρους συνεννόησης και συναίνεσης.

»Με την πρόταση Συμφωνίας αυτή επιλύονται μια σειρά από ζητήματα, εξορθολογίζονται οι σχέσεις και διακρίνονται οι ρόλοι κράτους και Εκκλησίας.

»Οι ιστορικές εκκρεμότητες και οι διαφορετικές οπτικές γωνίες θα αρχίσουν να συγκλίνουν έτσι ώστε να μπορέσουμε να ξεμπλέξουμε αυτό το δαιδαλώδες πλέγμα νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων που δημιουργούν σύγχυση. Εκτίμησή μου ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα και θα το χαιρετήσουμε όλοι εφόσον αυτό συμβεί”.

Τέλος, ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στα αναδρομικά των συνταξιούχων τονίζοντας ότι, «ο τρόπος που ο κάθε πολίτης επιλέγει να απευθυνθεί στον φυσικό του δικαστή είναι δικό του θέμα.

»Από τη μεριά μας μπορούμε να κάνουμε μόνο συστάσεις. Αυτό πρέπει να έχουμε υπόψιν μας είναι ότι η σημερινή κυβέρνηση διαρκώς μεριμνά και είναι αυτή που έχει δώσει μάχες για τη στήριξη των εισοδημάτων των συνταξιούχων και πως η μόνη περίπτωση οι συνταξιούχοι να δουν το εισόδημά τους όχι μόνο να μην ενισχύεται αλλά ενδεχομένως και να μειώνεται είναι στην περίπτωση που παρ΄ελπίδα ο κ. Μητσοτάκης αναλάβει την κυβερνητική εξουσία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

«Ιερή» απάτη στη Θεσσαλονίκη: Ρασοφόροι απέσπασαν 1,3 εκατ. ευρώ από πιστούς

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας να θέσει εκτός Εκκλησίας δύο βουλευτές

Διάκριση του καθηγητή του Ε.Κ.Π.Α. Aρχιμ. Αριστάρχου Γκρέκα στα Study UK Alumni Awards 2024

Ανδρουλάκης: Όχι στα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως τα θέλει η ΝΔ, για τη διευθέτηση συμφερόντων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...