Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαμαράς σε παραλήρημα απειλεί Τσίπρα, Καμμένο, Πολάκη – Ο Σαμαράς ακόμα δεν κατάλαβε γιατί «έφυγε»

Ο Σαμαράς σε παραλήρημα απειλεί Τσίπρα, Καμμένο, Πολάκη – Ο Σαμαράς ακόμα δεν κατάλαβε γιατί «έφυγε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βολές κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», στην οποία μιλάει για την υπόθεση της Novartis, για το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Σύριζα και το καλοκαίρι του 2015, αλλά και για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Ο πρώην πρόεδρος της Ν.Δ. καταγγέλλει ότι «οι δόλιοι της κυβέρνησης προαναγγέλλουν, στήνουν και σπιλώνουν».

«Τσίπρας, Καμμένος, Παπαγγελόπουλος και Πολάκης δεν θα γλιτώσουν. Θα κάτσω στο σκαμνί όλους τους σκευωρούς» διαμηνύει, ξεκαθαρίζοντας ότι θα φτάσει έως τέλους για να αποκαλύψει «τη συμμορία της Novartis».

Μιλώντας για την περίοδο Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών, ο κ.Σαμαράς σημειώνει ότι θεωρεί απαραίτητο να υπάρξει Εξεταστική.

«Θα είχαμε ήδη βγει στις αγορές τον Απρίλιο και τον Ιούνιο του 2014 και είχαμε αντλήσει 4,5 δισεκατομμύρια συνολικά» τονίζει, ενώ υπογραμμίζει ότι χωρίς αυτά τα χρήματα δεν θα είχε σταθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Κληθείς να σχολιάσει το κλείσιμο της ΕΡΤ, τονίζει ότι δεν μετανιώνει, ενώ όσον αφορά στην απόφασή του να μην παραδώσει το Μέγαρο Μαξίμου στον πρωθυπουργό, σχολιάζει ότι «σήμερα με επαινούν που δεν παρέδωσα στον Τσίπρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός χαρακτηρίζει ξεχαρβάλωμα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, ενώ το αν δέχτηκε τελεσίγραφο από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για την επίλυση του Σκοπιανού, σημειώνει:

«Εμένα δεν μου έδωσαν ποτέ τελεσίγραφο, τελεσίγραφο σε εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι έτοιμοι να υποχωρήσουν».

Προφανώς και οι Αμερικανοί δεν είχαν τίποτα να συζητήσουν μαζί του, γιατί από ένα σημείο και μετά τον θεωρούσαν τελειωμένο «γερμανόφιλο» και μέτραγαν τις ημέρες μέχρι να φύγει.

Τι δεν έχει καταλάβει ακόμα ο Αντώνης Σαμαράς;

Δεν έχει καταλάβει ότι «έφυγε» διότι καθυστερούσε την υλοποίηση του σχεδίου γεωπολιτικής αναβάθμισης της χώρας;

Δεν έχει καταλάβει ότι αναβάλλοντας αδικαιολόγητα να ασκήσει την εξωτερική πολιτική που ακολούθησαν αργότερα Τσίπρας-Κοτζιάς, όχι μόνο κράτησε τη χώρα δέσμια στο Βερολίνο αλλά και καθυστέρησε τις γεωπολιτικές και ενεργειακές εξελίξεις;

Ο Σαμαράς συνεχώς επικαλείται ότι η χώρα θα είχε βγει στις αγορές. Βεβαίως τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών τoν διαψεύδουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας τοποθετήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο υπουργείο Εξωτερικών, κατάφερε να βάλει στον γύψο την εξωτερική πολιτική της χώρας.

Το TRIBUNE ουδέποτε αμφισβήτησε τον πατριωτισμό του Αντώνη Σαμαρά. Αμφισβητούμε όμως ευθέως τις στρατηγικές του ικανότητες και τη γεωπολιτική του αντίληψη.

Εξαιτίας μάλιστα του άθλιου και χαμηλού επιπέδου περιβάλλοντός του, καταλήγει συνεχώς στην πατριδοκαπηλία και στην υπονόμευση της εθνικής ενότητας.

Εξαιτίας του Αντώνη Σαμαρά και των μικρονοϊκών ακροδεξιών του ΛΑΟΣ που τον περιέβαλλαν και ορισμένων εντελώς βλακών που τους έχει και τους σέρνει από την Πολιτική Άνοιξη, η χώρα αντί να αναλάβει τον γεωπολιτικό της ρόλο από το 2012 έπρεπε να περιμένει το 2015. Τρία χρόνια χάσαμε.

Βεβαίως ο Αντώνης Σαμαράς πήγαινε στις πρώτες τριμερείς με Αίγυπτο και Ισραήλ. Μέχρι εκεί. Ουδέποτε τόλμησε ο Αντώνης Σαμαράς και το «μπουλντόγκ» Ευάγγελος Βενιζέλος να επικαλεστούν τη γεωπολιτική θέση της χώρας για να βγούμε από τα μνημόνια.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μάλιστα, όταν αυτή η κυβέρνηση το έθεσε, την κατηγόρησε ότι δεν πρέπει να εμπλέκει τη γεωπολιτική με τα μνημόνια. Τόσο «μπουλντόγκ».

Ο Αντώνης Σαμαράς λάθος ανθρώπους κατηγορεί για την πτώση του.

Η πτώση του ήταν εθνική ανάγκη για να προχωρήσει η χώρα στην ανάληψη του γεωπολιτικού της ρόλου, που εκείνος ήταν ανίκανος να υλοποιήσει.

Εάν ο Αντώνης Σαμαράς δεν είχε γύρω του κυρίως χαζούς ανθρώπους θα μπορούσε εκείνος να είχε οδηγήσει την Ελλάδα στα πρώτα βήματα για το μεγαλείο.

Εκείνος όμως καθόταν και κοίταγε τον κήπο του στην Κηφισιά. Σωστά; Σωστά.

Ο Αντώνης Σαμαράς σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό ως πρωθυπουργός είχε κάνει σαφές στον ΟΗΕ ότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό πριν τον όρο «Μακεδονία».

Δείτε και διαβάστε εδώ πώς η κυβέρνηση Σαμαρά δεσμεύτηκε για τη σύνθετη ονομασία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...