Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για τη στήριξη Βορίδη στις ακροδεξιές μαθητικές καταλήψεις

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτεθειμένος ο Μητσοτάκης για τη στήριξη Βορίδη στις ακροδεξιές μαθητικές καταλήψεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η αξιωματική αντιπολίτευση και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι βαριά εκτεθειμένοι από αυτήν την ακροδεξιά κατρακύλα» επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις που έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης για τις ακροδεξιές μαθητικές καταλήψεις.

«Μέχρι χθες, δήλωση στήριξης των ακροδεξιών κινητοποιήσεων μερίδας μαθητών, είχε κάνει μόνο ο Μιχαλολιάκος. Σήμερα, τη σκυτάλη πήρε ο διάδοχός του στην ηγεσία της Νεολαία ΕΠΕΝ και νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Μ. Βορίδης, ο οποίος, με δηλώσεις του στον ρ/σ 24/7 προσφέρει πλήρη πολιτική κάλυψη στις εθνικιστικές και ακροδεξιές κινητοποιήσεις στα σχολεία, αναφερόμενος σε «πατριωτική ευαισθησία», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η δε ΔΑΚΕ Καθηγητών σε κατάπτυστη ανακοίνωσή της στηρίζει απροκάλυπτα τις κινητοποιήσεις, μιλώντας για «εθνική αφύπνιση» των μαθητών απέναντι στον «εθνομηδενισμό»», τονίζει ακόμη.

«Η εκπαιδευτική κοινότητα και το μαθητικό κίνημα, που έχουν δώσει μάχες για την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία και την κοινωνία, δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν να σπείρει το εθνικιστικό μίσος και να διχάσει τη νεολαία. Τα αιτήματα για μόρφωση, δημιουργική απασχόληση, βελτίωση της καθημερινότητας και δικαιώματα, ενώνουν τους νέους σε έναν ορίζοντα δημοκρατικής αναγέννησης της χώρας», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Νews24/7 ο Μ. Βορίδης ανέδειξε την «πατριωτική», όπως είπε, «ευαισθησία των μαθητών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία των Πρεσπών».

«Δεν ταυτίζω με την ακροδεξιά οποιονδήποτε διαφωνεί με τη συμφωνία των Πρεσπών ή θέλει να διαμαρτυρηθεί. Έχουμε αναγνωρίσει τη θεσμική λειτουργία του μαθητικού κινήματος. Δεν ισχύει ότι δεν μ’ αρέσουν οι καταλήψεις όταν τις κάνει ο Τσίπρας αλλά μ’ αρέσουν όταν γίνονται για το μακεδονικό. Αντιλαμβάνομαι όμως ως πατριωτική ευαισθησία τη διάθεση των μαθητών να διαμαρτυρηθούν» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Το θεωρώ θετικό ότι προσπαθούν να μην περάσει αυτή η συμφωνία και να μην κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο».

«Αν εντοπίζονται συγκεκριμένα φαινόμενα εξτρεμισμού και καπηλείας, δεν τα επιδοκιμάζω. Αλλά το γεγονός ότι ένας μαθητής είναι ευαισθητοποιημένος και θέλει να διαμαρτυρηθεί σε καμία περίπτωση δεν είναι κατακριτέο», είπε ακόμη.

Κατά τον Μ. Βορίδη, «η Αριστερά βρίσκεται σε κατάσταση αμηχανίας γιατί ενώ έχει ενθαρρύνει τέτοιες κινητοποιήσεις τώρα τις βρίσκει απέναντί της».

«Η ΝΔ θεωρεί τη συμφωνία των Πρεσπών κακή. Είναι ακροδεξιά η ΝΔ; Αναζητάτε αν υπάρχουν πίσω κάποιοι που πυροδοτούν τις κινητοποιήσεις, γιατί το αναζητάτε στο πλαίσιο της αντίθεσης στη συμφωνία των Πρεσπών;» είπε στη συνέχεια.

«Η Αριστερά επιχειρεί να μετατρέψει όποιον έχει αντίρρηση στη συγκεκριμένη συμφωνία που παραδίδει εθνότητα και γλώσσα στο κράτος των Σκοπίων σε ακροδεξιό. Όποιος το κάνει αυτό χαρίζει στην ακροδεξιά ένα τεράστιο ακροατήριο.

Το να αντιδρά κανείς και να προσπαθεί να εμποδίσει τη συμφωνία των Πρεσπών από μόνο του είναι μια αντίδραση πατριωτικού χαρακτήρα που βάζει στο κέντρο την υπεράσπιση της εθνικής ταυτότητας», πρόσθεσε.

«Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης εντός των σχολείων»

Τη διαφωνία του με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο για τις τελευταίες καταλήψεις σχολείων που πραγματοποιούνται με αφορμή το Μακεδονικό εκφράζει με ανακοίνωσή του το ΚΙΝ.ΑΛΛ, σημειώνοντας ότι: «Τα εθνικά θέματα δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο αντιπαράθεσης εντός των σχολείων. Το σχολείο δεν μπορεί να γίνεται χώρος αντιπαράθεσης και μισαλλοδοξίας για κανένα θέμα».

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει τα μέλη της σχολικής κοινότητας ενάντια στον φανατισμό και το μίσος». Επίσης καλεί «όλες και όλους να μην επιτρέψουν να διχαστεί περαιτέρω η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά μέσα στους σχολικούς χώρους».

Καμίνης: Δεν θα παραδώσουμε τα σχολεία στη Xρυσή Aυγή και στις παραφυάδες της

«Η ακροδεξιά ρητορική του μίσους δεν έχει καμία σχέση με τον πατριωτισμό, δεν έχει καμία θέση στα σχολεία», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

«Οι μαθητές ανέκαθεν αγωνίζονταν κατά του φασισμού και υπέρ της ελευθερίας. Δεν θα παραδώσουμε τα σχολεία στη Xρυσή Aυγή και στις παραφυάδες της», σημείωσε ο Γ. Καμίνης καταδικάζοντας τις ακροδεξιές καταλήψεις των σχολείων και τη ρητορική μίσους που αναπτύσσεται για τον πατριωτισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...