Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το ΠΟΤΑΜΙ ψηφίζει “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις τροπολογίες Ζάεφ

Το ΠΟΤΑΜΙ ψηφίζει “ναι” στη Συμφωνία των Πρεσπών μετά τις τροπολογίες Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκ νέου ανατροπή δεδομένων στο πολιτικό σκηνικό γύρω από τη Συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί το Ποτάμι, καθώς η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας φαίνεται να αίρει τις επιφυλάξεις του προηγούμενου διαστήματος και να καταλήγει σε απόφαση υπερψήφισης της Συμφωνίας.

Η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Ομάδας ολοκληρώθηκε την Πέμπτη το βράδυ με την πλειοψηφία να συμφωνεί πως οι τροπολογίες που κατατέθηκαν από τον Πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση και πως αν μείνουν μέχρι τέλους χωρίς νέα αλλαγή τότε το Ποτάμι θα ψηφίσει τη συμφωνία.

Με την άποψη αυτή φέρεται πως συμφώνησαν οι τέσσερις από τους έξι βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Δανέλλης) ωστόσο οι κ.κ Αμυράς και Ψαριανός επέμειναν ότι θα καταψηφίσουν.

Ο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση το Ποτάμι θα αναμένει το τελικό κείμενο που θα έρθει προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή, ενώ όπως όλα δείχνουν δεν θα τεθεί ζήτημα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψηφοφορία.

Οι συσχετισμοί αλλάζουν ξανά και το Μέγαρο Μαξίμου παίρνει βαθιά ανάσα καθώς πλέον μπορεί να υπολογίζει σε τουλάχιστον 149 βουλευτές θεωρώντας ότι υπάρχουν αρκετοί ακόμα βουλευτές οι οποίοι τάσσονται υπέρ της συμφωνίας όπως η Κατερίνα Παπακώστα, ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος και η Έλενα Κουντουρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βόρεια Μακεδονία: Παύουν να ισχύουν τα διαβατήρια με σκέτο «Μακεδονία»

Ιδιωτική επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στον Ζόραν Ζάεφ – Θα τον υποδεχτεί στο σπίτι του

Στ. Θεοδωράκης: Ο Κασσελάκης το 2009 ψήφισε ΠΑΣΟΚ, θέλει τον φράχτη στον Έβρο, τον ενοχλεί η «τοξικότητα» των social media

Τα Σκόπια απαγόρευσαν την είσοδο σε Ρώσο αρχιμανδρίτη που υπονόμευε τις σχέσεις της Αρχιεπισκοπής Αχρίδας με το Οικ. Πατριαρχείο

Επιζών των Τεμπών καταγγέλλει τον Θεοδωράκη: «Το ερώτημα που τέθηκε ως δικό μου στον Μητσοτάκη δεν ήταν δικό μου» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...