Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα

Ο Μητσοτάκης δεν θέλει ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ενάντια στην ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής στη χώρας μας τάσσεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είχε συνάντηση στα γραφεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον Κοσμήτορα και εκπροσώπους των φοιτητών της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, τον πρώην Πρύτανη του ΔΠΘ, την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης καθώς και με Προέδρους άλλων Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας που είναι μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων του Δικηγορικού Συλλόγου Ελλάδος.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η εξαγγελία της κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ν.Δ. οι παρευρισκόμενοι υπογράμμισαν πως η ίδρυση μιας ακόμα Νομικής Σχολής στην Ελλάδα θα επιτείνει τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα των υφιστάμενων Νομικών Σχολών, τα οποία συνδέονται τόσο με την υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση της ποιότητας του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και την έλλειψη ακαδημαϊκού προσωπικού, όσο και με τις επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων τους.

Σε ότι αφορά τη Νομική Σχολή του ΔΠΘ στην Κομοτηνή, οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την εθνική σημασία της για τη βόρεια Ελλάδα, η οποία θα πληγεί από την υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε, εκ νέου, την αντίθεση του στα κυβερνητικά σχέδια για ίδρυση τέταρτης Νομικής Σχολής, όχι μόνο στο Πανεπιστήμιο Πατρών, αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας.

Έκανε επίσης λόγο για «πρόχειρα σχεδιαζόμενες αλλαγές της σημερινής κυβέρνησης», οι οποίες «υπακούν μόνο σε πελατειακή λογική και δεν συμβάλλουν στη διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος των αποφοίτων ούτε εξυπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής αγοράς εργασίας».

«Αντί η κυβέρνηση να βελτιώσει το υποβαθμισμένο ακαδημαϊκό περιβάλλον και τις υποδομές των υφιστάμενων σχολών, ακροβατεί με πειραματισμούς που αναστατώνουν φοιτητές και εκπαιδευτικούς», πρόσθεσε.

Τέλος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεσμεύτηκε πως το κόμμα του, εφόσον εκλεγεί κυβέρνηση, θα ακυρώσει την πρόθεση της σημερινής κυβέρνησης να ιδρύσει τέταρτη Νομική Σχολή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...