Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο Γιάννος Παπαντωνίου στα δημοσιεύματα για λογαριασμό στην Ελβετία

Τι απαντά ο Γιάννος Παπαντωνίου στα δημοσιεύματα για λογαριασμό στην Ελβετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Γιάννος Παπαντωνίου, Ελβετία,

Απάντηση σε δημοσιεύματα που αναφέρονταν σε νέο αίτημα δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία για ενεργό λογαριασμό του δίνει ο πρώην υπουργός, Γιάννος Παπαντωνίου .

Ο κ. Παπαντωνίου απαντά με δελτίο τύπου του πληρεξουσίου δικηγόρου του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως «όσο αφορά τον λογαριασμό στην Τράπεζα «Hyposwiss Private Bank» στην Γενεύη, έχω δώσει εκτενείς και επαρκείς εξηγήσεις κατά την ανακριτική απολογία μου ως προς τη νομιμότητα των εκεί καταθέσεών μου».

Ο πρώην υπουργός απαντά και στις αναφορές του αιτήματος ότι ο κ. Παπαντωνίου όχι μόνο δεν συναίνεσε στο άνοιγμα λογαριασμών του στην Γαλλία αλλά «άσκησε και σχετικά ένδικα μέσα κατά του αιτήματος μας περί παροχής δικαστικής συνδρομής (σσ στις γαλλικές αρχές) καταδεικνύοντας την πρόθεση του να μην συνεργαστεί με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές».

Ο Γιάννος Παπαντωνίου αναφέρει «προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων, ο λογαριασμός μου στη Γαλλία είναι δηλωμένος στο Πόθεν Έσχες μου και είναι κατατεθειμένο σε αυτόν το τίμημα της πώλησης του ακινήτου μου στη Σύρο.

»Είναι απολύτως ανακριβές ότι άσκησα ένδικα μέσα για να μην αρθεί το τραπεζικό απόρρητο του συγκεκριμένου λογαριασμού.

»Η πραγματικότητα είναι ότι προσέφυγα στη Γαλλική Δικαιοσύνη για την άρση της δέσμευσης του άνω λογαριασμού, που έχει επιβληθεί με διάταξη των Ανακριτών του Ν. 4022/2011 κ.κ. Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου, επειδή η προέλευση των χρημάτων σ’ αυτόν είναι νομιμότατη, κατά τα ανωτέρω».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνάντηση Ζελένσκι-Μακρόν: Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει, αλλά οι συνθήκες δεν είναι ώριμες για ειρήνη

Ινστιτούτο Παστέρ: Η γρίπη των πτηνών μπορεί να προκαλέσει πανδημία χειρότερη από τον κορωνοϊό

Ουκρανία: Το Κίεβο «συμφωνεί σε ειρηνευτικό σχέδιο» με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ

Ευρωπαϊκή αντιπρόταση για την Ουκρανία: Διαπραγματεύσεις αντί παραχώρηση εδαφών, ρωσικές αποζημιώσεις και εκλογές

Οι Τούρκοι φοβούνται ότι το Ισραήλ αγοράζει γη στην κατεχόμενη Κύπρο – «Η Κύπρος προστίθεται στο μενού του νέου ιμπεριαλιστικού παιχνιδιού που στήνεται στην περιοχή μας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...