Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης Τσίπρας και Ζάεφ

Επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης Τσίπρας και Ζάεφ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης 2015, Ουιντέντ Μπουσαμαουί, απέστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, με την οποία τον ενημερώνει ότι έχει ήδη απευθύνει επιστολή προς την Επιτροπή για το Νόμπελ Ειρήνης, προτείνοντας ως υποψηφίους για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης 2019, τους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, η Ουιντέντ Μπουσαμαουί, στην επιστολή της αυτή προς τον Ζόραν Ζάεφ, εκφράζει την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μοντέλο για την ειρηνική και εποικοδομητική επίλυση διμερών και πολυμερών διαφορών μεταξύ γειτονικών χωρών, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως παράδειγμα στα Βαλκάνια, αλλά και ευρύτερα.

Ακόμη, η Τυνήσια κάτοχος του Νόμπελ Ειρήνης, το 2015, σημειώνει ότι η κύρωση της συμφωνίας στις δύο χώρες καταδεικνύει ότι ο διάλογος, η θετική ενέργεια, η αποφασιστικότητα και η συναίσθηση για καλή γειτονία, είναι το κλειδί για όλα τα προβλήματα, ανεξάρτητα από τις πιέσεις των εθνικιστών και από τις δύο πλευρές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: Η ανασύνθεση και επανίδρυση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι μια εύκολη υπόθεση – Είναι ΑΝΑΓΚΗ!

Ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε την κυβέρνηση των καρτέλ – Πώς μοίρασαν δισεκατομμύρια ευρώ με απευθείας αναθέσεις

Αλέξης Τσίπρας για επισιτιστική ασφάλεια: «Ούτε ένα στρέμμα χαμένο»

Αλέξης Τσίπρας: Εμείς είχαμε 1.700 μετακλητούς και ο Μητσοτάκης τους έκανε 3.700 – Το νεο-φιλελέ κοτζαμπάσικο σχέδιο Μητσοτάκη για το Δημόσιο

Αλέξης Τσίπρας: Στα μαύρα χρόνια του Μητσοτάκη ασφυκτιά η Δημοκρατία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...