Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλβίδα αποσυμπίεσης ψάχνει η ΝΔ: Όλοι εναντίον όλων με σκληρά «καρφιά»

Βαλβίδα αποσυμπίεσης ψάχνει η ΝΔ: Όλοι εναντίον όλων με σκληρά «καρφιά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαλυτικές και φυγόκεντρες δυνάμεις που δεν συνάδουν με τη ρητορική περί επικείμενης… αυτοδυναμίας παρατηρούνται σε καθημερινό πλέον επίπεδο στη ΝΔ μετά και την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή.

Η απομάκρυνση της ΝΔ από το παραδοσιακό μετριοπαθές DNA της και η όξυνση της ακροδεξιάς ρητορικής έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του καραμανλικού στρατοπέδου, με αυτά να εκφράζονται μέχρι στιγμής μονάχα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, Νίκο Δένδια.

Αν και ο κ. Δένδιας ως τώρα είναι ο μόνος που έχει πάρει σαφείς αποστάσεις με σκωπτικές τοποθετήσεις ευθέως εναντίον των Αντώνη Σαμαρά και Άδωνι Γεωργιάδη, παροικούντες τη γαλάζια Ιερουσαλήμ σημειώνουν πως ο Κερκυραίος πολιτικός δεν δρα αυτοβούλως για να κάνει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι, αλλά αποτελεί την αιχμή του δόρατος μίας συντεταγμένης κίνησης των «καραμανλικών» βουλευτών και στελεχών της ΝΔ, προκειμένου να αποτραπεί η πλήρης παράδοση της παράταξης και της ρητορικής στην ακροδεξιά ατζέντα που επιβάλλει το μπλοκ γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά.

Μέσα σε αυτό το κλίμα όξυνσης των εσωκομματικών παθών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χθες συνάντηση με τον Νίκο Δένδια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Το κλίμα ήταν κάτι παραπάνω από εκρηκτικό σύμφωνα με πληροφορίες, αφού οι δύο άνδρες διαπληκτίστηκαν έντονα, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ακροδεξιά διολίσθηση της παράταξης που απομακρύνει ψηφοφόρους του παραδοσιακού κέντρου, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα που κάνουν στροφή προς την κεντροαριστερά.

Από τη συνάντηση πάντως λευκός καπνός δε βγήκε, εάν λάβει κανείς υπόψη του το χθεσινοβραδινό νέο περιστατικό με την σύγκρουση Αυγενάκη – Δένδια μέσω… Twitter!

Παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του Μοσχάτου όσο και της πλευράς Δένδια, πως κανένα θέμα δεν υπήρξε με τις δηλώσεις του δεύτερου που «κάρφωναν» τους σαμαρικούς, αντιπαράθεση μέσω twitter ξέσπασε μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη.

Αφορμή στάθηκε δήλωση του κ.Αυγενάκη στα Παραπολιτικά FM.

«Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε.

»Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως.

»Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα», είπε ο γραμματέας της ΝΔ.

Η φράση «ατυχής δήλωση» ενόχλησε το Νίκο Δένδια, ο οποίος έγραψε στο twitter:

«Ατυχής στιγμή στην πραγματικότητα και ανακόλουθη του ρόλου του είναι η δήλωση του κ. Αυγενάκη».

Ο γραμματέας της ΝΔ θέλησε άμεσα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα, παραδεχόμενος ότι η δήλωση του ήταν ατυχής και δηλώνοντας ότι επρόκειτο για παρεξήγηση.

«Μια δική μου ατυχής έκφραση το απόγευμα δημιούργησε άνευ λόγου μια παρεξήγηση με τον Νικο Δένδια με τον οποίο μοιραζόμαστε πάντα τις ίδιες αγωνίες και τον ίδιο στόχο να απαλλαγεί η χώρα μας από την χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος», απάντησε μέσω twitter, κάνοντας mention τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο.

Με τη σειρά του ο κ. Δένδιας έδειξε ότι θεωρεί το ζήτημα λήξαν, κατεβάζοντας το αρχικό του σχόλιο και γράφοντας:

«Η δήλωση του γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη με καλύπτει απόλυτα. Έχουμε δώσει και έχουμε να δώσουμε πολλούς αγώνες μαζί για τον τόπο και την Νέα Δημοκρατία».

Άδωνις vs Δένδια και στο βάθος… Καραμανλής

Χαρακτηριστική του συγκρουσιακού κλίματος στη ΝΔ ήταν η τοποθέτηση του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη στα Παραπολιτικά το πρωί της Τρίτης, με την οποία απάντησε στο Νίκο Δένδια, βάζοντας στο στόχαστρό του τον ίδιο τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, ως υπεύθυνο για την εκλογική συντριβή του 2012 με το ιστορικό χαμηλό του 18%.

Ο κ. Γεωργιάδης υπερασπίστηκε τη δεξιά στροφή της ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά, με αφορμή και τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «τον Μάιο του 2012 η Νέα Δημοκρατία δεν πήγε στο 18% επειδή πήγε δεξιά» αλλά «γιατί ακολούθησε την ευρωπαϊκή γραμμή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, συμμετέχοντας την κυβέρνηση Παπαδήμου».

Είχε προηγηθεί η σαφής αιχμή του Νίκου Δένδια προς τη «συνιστώσα» Σαμαρά – Γεωργιάδη στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό περί «εθνικιστικών κραυγών και λαϊκισμών», οι οποίες όπως είχε πει «εάν κυριαρχήσουν θα μετατρέψουν τη ΝΔ σε κομματίδιο του 18%», ποσοστό το οποίο είχε συγκεντρώσει η ΝΔ επί Αντώνη Σαμαρά στις εκλογές του 2012.

Σημειώνεται πως όπως έχει σημειώσει το tribune.gr με όχημα τη Συμφωνία των Πρεσπών και επ’ αφορμής της θεσμικής του ιδιότητας ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο κ. Δένδιας στην τριήμερη συζήτηση στη Βουλή ξεδίπλωσε τις αρχηγικές του διαθέσεις υιοθετώντας ένα μετριοπαθές προφίλ και με αιχμές για τις ρητορικές εξάρσεις ακόμη και στο κόμμα του, ανοίγοντας νέο κύκλο εσωστρέφειας στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ενδεικτικό του ταυτοτικού και ιδεολογικού σταυροδρομιού που βρίκσεται η ΝΔ είναι το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση εμφανίστηκε στη συζήτηση στη Βουλή με τρεις διαφορετικές γραμμές, αντικρουόμενες μεταξύ τους, μετατρέποντας την Ολομέλεια της Βουλής σε πεδίο επίλυσης εσωκομματικών διαφορών.

Την ώρα που η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Κώστας Καραμανλής τοποθετούνταν μετριοπαθώς και με σαφείς αιχμές για τη διχαστική ρητορική που έχουν υιοθετήσει πολιτικά στελέχη, καρφώνοντας το «σαμαρικό» στρατόπεδο, ο Αντώνης Σαμαράς εγκαλούσε την κυβέρνηση για «προδοτική» συμφωνία, αναφωνώντας μαζί με τον Μάκη Βορίδη ότι η κυβέρνηση έχει γίνει «πιο σκοπιανή από τους Σκοπιανούς».

Ενώ στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης χρησιμοποίησε το βήμα της Βουλής για να απαντήσει στο επιχείρημα του κ. Σαμαρά πως «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική», τονίζοντας πως «η Ελλάδα ποτέ δεν μονοπώλησε τη γεωγρφική Μακεδονία».

Χαρακτηριστική ήταν η αντίδραση του «σαμαρικού» στρατοπέδου, η οποία εκλήφθηκε ως απάντηση σε όσους αντιτάσσονται στην σκληρή δεξιά γραμμή που προωθεί ο πρώην Πρωθυπουργός και τα στελέχη που συνασπίζονται γύρω από αυτόν, με τον Μάκη Βορίδη να ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία των «πέντε», αμέσως μετά την ομιλία Σαμαρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...