ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιον βλέπει νικητή στις ελληνικές εκλογές ο Τζορτζ Σόρος; – Όλη η ανάλυσή του «προπαγάνδα» της ΝΔ

Ποιον βλέπει νικητή στις ελληνικές εκλογές ο Τζορτζ Σόρος; – Όλη η ανάλυσή του «προπαγάνδα» της ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια έκθεση που επιχειρεί επισκόπηση των γεγονότων και τις εκτιμήσεις για την Συμφωνία των Πρεσπών, το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος, περιλαμβάνει και τις εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών:

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα χάσει με 5-10 μονάδες διαφορά από την Νέα Δημοκρατία προβλέπει η έκθεση με τίτλο «Βόρεια Μακεδονία: Τι έρχεται µετά;» την οποία μετέφρασε η εφημερίδα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και δημοσίευσε.

Επιχειρώντας µια εκτίµηση για την επίδραση της συµφωνίας στο εκλογικό αποτέλεσµα, υποστηρίζει ότι «σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί απώλειες σε σχέση µε την επίδοσή του το 2015, αλλά κυρίως εξαιτίας άλλων λόγων και όχι εξαιτίας της Συµφωνίας των Πρεσπών».

Τοποθετεί τις εθνικές εκλογές «πριν ή παράλληλα µε τις ευρωεκλογές», εκτιµά ότι η Ν.∆. θα κερδίσει την πρωτιά µε διαφορά από πέντε ως δέκα µονάδες και ότι στη Βουλή θα µπουν επίσης, πέραν του ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνηµα Αλλαγής, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, µε 6%-8% το καθένα.

Αφήνει ένα περιθώριο να µπει και ένα έκτο κόµµα στη Βουλή, είτε ένας συνασπισµός ακροδεξιών κοµµάτων είτε η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, όπως σηµειώνει.

Σε σχέση µε τις εξελίξεις στην Ευρώπη, η έκθεση αναδεικνύει τον σηµαίνοντα ρόλο που διαδραµάτισε η Γερµανία για να πείσει και την Ευρωπαϊκή Ενωση και το ΝΑΤΟ «να ξεµπλοκάρουν τη διαδικασία ευρωατλαντικής ενσωµάτωσης της Βόρειας Μακεδονίας» µετά τη Συµφωνία των Πρεσπών, ιδίως απέναντι στη σθεναρή αντίσταση που προέβαλλε ο Εµανουέλ Μακρόν για την έναρξη ενταξιακών διαπραγµατεύσεων των Βρυξελλών µε τα Σκόπια.

Ίδια γραμμή ΝΔ και Σόρος

Από τη δημοσίευση των εκτιμήσεων του Ιδρύματος του Σόρος γίνεται σαφές, σε όσους παρακολουθούν τα εγχώρια πολιτικά και παραπολιτικά, από που εκπορεύονται τα σενάρια που διακινούν τα φερέφωνα της Νέας Δημοκρατίας.

Η έκθεση των υπαλλήλων του Τζορτζ Σόρος αναφέρει τα ίδια σενάρια που διακινεί η Νέα Δημοκρατία. Καταπληκτικό; Τυχαίο; Θα δείξει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Γεωργιάδη για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Οι πολιτικοί απατεώνες δεν έχουν ούτε όρια ούτε ηθικούς φραγμούς»

ΠΑΣΟΚ: «Λαγός» του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης στις μεθοδεύσεις κατά της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη Βουλή η νέα δικογραφία για Χατζηβασιλείου και Αθανασίου της ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Στο 23,8% η ΝΔ – Η «συγκάλυψη» σήμα κατατεθέν της ΝΔ λέει το 73%

Ν. Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι το «βαθύ κράτος» – Εκλογές τώρα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...