Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Aδειάζει» την ακροδεξιά γραμμή της Ν.Δ. ο Φορτσάκης

«Aδειάζει» την ακροδεξιά γραμμή της Ν.Δ. ο Φορτσάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαφή διαχωριστική γραμμή από την εθνικιστική πτέρυγα της Ν.Δ. χάραξε ο Θεόδωρος Φορτσάκης εκφράζοντας τη θέση:

«Σέβομαι απόλυτα εκείνους οι οποίοι ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θεωρώ με κανέναν τρόπο ότι κραυγές του τύπου «είστε προδότες» μπορούν να σταθούν»!

Στον απόηχο της δήλωσης του Νίκου Δένδια, σύμφωμα με το ρεπορτάζ της Αυγής, ότι «η κυρίαρχη τάση μέσα στη Ν.Δ. είναι η Κεντροδεξιά, η τάση του μέτρου και της αντίληψης του μέσου ανθρώπου με προσεγγίσεις στα λαϊκά στρώματα» ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. χαρακτήρισε θετικό βήμα την αύξηση του κατώτατου μισθού και την έξοδο της χώρας στις αγορές.

Ο Θεόδωρος Φορτσάκης επεσήμανε (Πρακτορείο FM) πως «αποδοκιμάζω πλήρως συνθήματα όπως «είστε ανθέλληνες» αλλά αποδοκιμάζω πλήρως και εκείνους που λένε ότι αυτοί που διαφωνούν είναι ανεγκέφαλοι είναι λαϊκιστές».

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. υποστήριξε πως «η Ν.Δ. έχει την άποψή της, την έχει εκφράσει επανειλημμένα, έχει πει ότι, αν σταθμίσουμε το καλό και το κακό της συμφωνίας, το κακό είναι περισσότερο, γι’ αυτό και δεν τη στήριξε».

Ωστόσο πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ν.Δ. αποδοκιμάζει πλήρως κάθε ακραία ενέργεια η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο διαμαρτυριών ή στο πλαίσιο προβολής συγκεκριμένων θέσεων».

Σημείωσε δε με έμφαση πως «δεν δεχόμαστε καμία συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί στους βασικούς δημοκρατικούς κανόνες και την αποδοκιμάζουμε.

»Και αυτό το κάνουμε σταθερά, είτε αυτό γίνεται με αφορμή τις Πρέσπες είτε με οποιαδήποτε άλλη αφορμή».

Υπενθυμίζεται πως ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στη Βουλή υποστήριξε για την κυβέρνηση πως «είναι πιο σκοπιανή και από τους Σκοπιανούς», ενώ ο Μάκης Βορίδης έκανε λόγο για «κυβέρνηση εθνικής μειοδοσίας που ξεπουλάει τη Μακεδονία».

Θετικά βήματα

Δεν πέρασε απαρατήρητη η επιλογή του Θεόδωρου Φορτσάκη να επισημάνει πως «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν πολύ θετική η αύξηση του κατώτατου μισθού», καθώς «είναι μία αύξηση η οποία, όπως πανθομολογείται, ήταν αναγκαίο να γίνει, από καιρό μάλιστα έπρεπε να γίνει».

Σημείωσε ωστόσο πως «πρέπει όμως να συνοδευτεί με ένα πακέτο που θα κρατήσει τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις για να μην κλείσουν» προσθέτοντας πως «αυτό το πακέτο δεν ήρθε».

Σε ανάλογο πνεύμα ο βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. θεωρεί πως «το γεγονός το ότι βγαίνει η Ελλάδα στις αγορές μετά από τόσο καιρό είναι ένα θετικό βήμα». Πρόσθεσε πως «χρειάζεται να γίνουν βαθύτερες τομές.

»Δε μπορούμε δηλαδή να πάρουμε ανάσα με ένα επιτόκιο 3,6%, ακόμα και αν παραδεχόμαστε ότι είναι ένα επιτόκιο πολύ καλύτερο από το τρομερό επιτόκιο που είχαμε φτάσει κατά τη διάρκεια της κρίσης».

Επιπλέον, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ., αν και εκτίμησε πως «η Ν.Δ. είναι έτοιμη για τετραπλές νίκες», συνέστησε με νόημα «να μην προτρέχει κανείς και να μην προδικάζει τα αποτελέσματα.

»Εδώ ισχύει η αρχή ότι μόνο όταν τελειώσουν οι καταμετρήσεις μετά το άνοιγμα των καλπών θα ξέρουμε ποιο είναι το ακριβές αποτέλεσμα».

Αντιπερισπασμός με Βενεζουέλα και Καμμένο

Στο φόντο της αύξησης του κατώτατου μισθού και της εξόδου της χώρας στις αγορές η Ν.Δ. προτίμησε επαναφέρει το ερώτημα «τι ακριβώς εννοούσε ο κ. Τσίπρας όταν είπε ότι οι σκεπτόμενοι πολίτες στηρίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

»Το 70% των Ελλήνων που διαφωνούν, εκτός από ακροδεξιοί, είναι και ηλίθιοι κατά τον πρωθυπουργό;».

Ο οδός Πειραιώς, επενδύοντας στις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, έθεσε τα ερωτήματα:

«Είναι ή δεν είναι αλήθεια ότι η κ. Θάνου εκτελεί εντολές του κ. Τσίπρα για να χειραγωγήσει τη Δικαιοσύνη;».

«Προσέφερε ή όχι ο κ. Τσίπρας στον κ. Καμμένο θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ;

»Τι φοβάται ο κ. Τσίπρας και δεν απαντά στην ευθεία απειλή Καμμένου ότι, αν διαλύσει την Κ.Ο. των ΑΝ.ΕΛ., η κυβέρνησή του δεν θα φτάσει στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου;».

Το Μαξίμου απάντησε σε σκωπτικούς τόνους ότι «στην αρχή η Ν.Δ. μιλούσε για συναινετικό διαζύγιο.

»Μετά μιλούσε για «σικέ διαζύγιο». Στη συνέχεια για «διαζύγιο συναλλαγής».

»Σήμερα μιλάει για διαζύγιο εκβιασμών. Μέχρι να καταλήξει πάντως μέσα στη σύγχυσή της, θα έχει χάσει αρκετές ακόμη ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή».

Επιπλέον η αξιωματική αντιπολίτευση δεν… λησμόνησε να αναφερθεί εκ νέου στις εξελίξεις που αφορούν τη Βενεζουέλα, καθώς εγκάλεσε τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «που καταψήφισαν ή φρόντισαν να απουσιάζουν από την ψηφοφορία» το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναγνώρισε τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό Πρόεδρο.

Η Ν.Δ. επανέφερε δε την «καραμέλα» πως «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας δήλωνε ότι το καθεστώς Μαδούρο είναι «μοντέλο» που θα έπρεπε να απλωθεί στην Ευρώπη».

Σε παρόμοιο πνεύμα το Κίνημα Αλλαγής ισχυρίστηκε πως «ο κ. Τσίπρας έμεινε μόνος στην Ευρώπη να στηρίζει Μαδούρο προσθέτοντας πως «το προοδευτικό προσωπείο του ΣΥΡΙΖΑ κατέπεσε και στην Ευρώπη».

Τέλος, ο Γιάννης Μαστρογεωργίου -επί χρόνια στενός συνεργάτης της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία τον είχε ορίσει διευθυντή στο think tank «ΔΙΚΤΥΟ για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη»- είναι ο νέος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση ανακοίνωσε χθες τη νέα σύνθεση του κεντρικού οργανωτικού της σχήματος καθώς προχώρησε στην αντικατάσταση των στελεχών που θα κατέλθουν στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Δένδιας: «Δεν έτυχε να μιλήσουμε»

«Ούτε ότι είχα δίκιο ούτε ότι είχα άδικο μου είπε ο Κώστας Καραμανλής.

»Απλώς, δεν έτυχε να μιλήσουμε» έγραψε στο Twitter ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που υποστήριζαν πως ο πρώην πρωθυπουργός συμμεριζόταν τις ανησυχίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ν.Δ. για το ιδεολογικό στίγμα που εκπέμπει το κόμμα, στο πλαίσιο τηλεφωνικής επικοινωνίας.

»Νωρίτερα ο βουλευτής Σερρών της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής είχε επιχειρήσει να «αδειάσει» τον Νίκο Δένδια δηλώνοντας (Παραπολιτικά FM) πως «η Ν.Δ. δεν έχει καμία ακροδεξιά τάση μέσα στην παράταξη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...