Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλο το ενδιαφέρον του Τζέφρι Πάιατ για την Ελληνορθοδοξία – Τι συζήτησε με τον Μπόλαρη

Μεγάλο το ενδιαφέρον του Τζέφρι Πάιατ για την Ελληνορθοδοξία – Τι συζήτησε με τον Μπόλαρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης δέχθηκε, την Πέμπτη τον Πρέσβυ των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο υπουργείο Εξωτερικών.

H συζήτηση περιστράφηκε σε επίκαιρα θέματα του χαρτοφυλακίου του κ. υφυπουργού, με ιδιαίτερη έμφαση σε πολιτιστικά, και θρησκευτικά ζητήματα.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στις προτεραιότητες της πολιτιστικής, της περιβαλλοντικής και της θρησκευτικής διπλωματίας, και εστίασε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για κοινές δράσεις πολιτισμού με την Ιταλία, την Αίγυπτο, την Τουρκία, το Ισραήλ.

Υπογράμμισε το θετικό αντίκτυπο της τελευταίας επίσκεψης του Πρωθυπουργού στην Άγκυρα και στην Κωνσταντινούπολη, επισημαίνοντας τις θετικές προοπτικές που δημιουργούνται για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Επίσης, σημείωσε την ενίσχυση των προοπτικών συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, μετά την επίλυση του ονοματολογικού, σε θέματα οικονομίας, ανάπτυξης, ενέργειας, και βέβαια στις προκλήσεις συνεργασίας πάνω σε πολιτισμικά, μορφωτικά, εκπαιδευτικά, αθλητικά, και εκκλησιαστικά ζητήματα.

Ο Πρέσβυς των ΗΠΑ επανέλαβε την σταθερή θέση της Αμερικανικής Κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της Πατριαρχικής Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη.

Υπογράμμισε, εν συνεχεία, τον εξαιρετικά θετικό αντίκτυπο στην διεθνή κοινή γνώμη, από την επίλυση της χρονίζουσας εκκρεμότητας με την Συμφωνία των Πρεσπών, και στις προοπτικές που διανοίγει αυτή για την ειρήνη και την ανάπτυξη στην Ν.Α. Ευρώπη.

Ιδιαίτερη υπήρξε η αναφορά του κ. Πρέσβυ στο Άγιον Όρος ως πνευματικού κέντρου του Ορθόδοξου Μοναχισμού και στο ενδιαφέρον των Αμερικανών πολιτών γι’ αυτό.

Καταλήγοντας, ο υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Πρέσβυ σχετικά με την Διημερίδα που διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών στις 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου με θέμα την «Αποτύπωση Αρχών Πολιτικής και προτάσεις χάραξης Στρατηγικής για την άσκηση Θρησκευτικής και Εκκλησιαστικής Διπλωματίας» που θα συμμετάσχουν εκκλησιαστικοί φορείς όλων των θρησκειών που δρουν στην Ελλάδα, στην οποία και τον προσκάλεσε.

Ο κ. Πρέσβυς απεδέχθη την πρόσκληση και εξέφρασε την υποστήριξή του στην εν λόγω Διημερίδα, ενώ αναφέρθηκε στο μεγάλο ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο Υπουργός Εξωτερικών των Η.Π.Α. Μάικ Πομπέο στα θέματα θρησκευτικής ελευθερίας.

Ο Αμερικανός Πρέσβυς αναφέρθηκε στην πρόθεση των Η.Π.Α. να διατηρήσουν το θετικό momentum στις ελληνο-αμερικανικές σχέσεις, ιδιαίτερα μετά την εξαιρετικά επιτυχημένη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στην οποία, τιμώμενη χώρα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Επαναβεβαιώθηκε η ισχυρή βούληση για συνεχή συνεργασία στους τομείς του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργού Εξωτερικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΗΠΑ: Πιθανότατα δεν θα υπάρξει συγχαρητήριο τηλεφώνημα στον Πούτιν από τον Μπάιντεν

Τηλεφωνική συνομιλία Μπάιντεν-Νετανιάχου, η πρώτη εδώ και έναν μήνα

Ταμασού Ησαΐας: «Αμετάκλητος στόχος μας κάθαρση και διαφάνεια στους κόλπους της Εκκλησίας»

Κάμαλα Χάρις: Κανείς δεν πρέπει να φυλακίζεται επειδή κάπνισε μαριχουάνα

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...