Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σάββας Τσιτουρίδης ίδρυσε κόμμα – «Έλληνες Ριζοσπάστες» (βίντεο)

Ο Σάββας Τσιτουρίδης ίδρυσε κόμμα – «Έλληνες Ριζοσπάστες» (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος «Έλληνες Ριζοσπάστες» κατέθεσε σήμερα στον Άρειο Πάγο ο κ. Σάββας Τσιτουρίδης, που προχώρησε σε «ένα ανοικτό προσκλητήριο στις δυνάμεις που αγαπούν και αισθάνονται υπερήφανοι για την Ελλάδα».

«Σήμερα είμαστε εδώ για να προσχωρήσουμε στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος “Έλληνες Ριζοσπάστες” έχοντας βαθιά πίστη και σχέδιο για τον τόπο μας, μέσα σε μια ανοικτή Ευρώπη και έναν ανοικτό κόσμο.

»Οι “Έλληνες Ριζοσπάστες” είναι το αποτέλεσμα προγραμματικής και ουσιαστικής δουλειάς πολλών ανθρώπων σε όλη την Ελλάδα και έξω από την Ελλάδα και η προγραμματική μας διακήρυξη για τον πρώτο στόχο μας, που είναι οι Ευρωπαϊκές εκλογές, είναι μία πλήρης πρόταση για την Ευρώπη των ονείρων μας», δήλωσε εξερχόμενος του Αρείου Πάγου ο κ. Τσιτουρίδης.

Ερωτηθείς για το διάστημα μέχρι τις ευρωεκλογές ο Σάββας Τσιτουρίδης σημείωσε ότι «δύο μήνες από σήμερα είναι ένα ικανό διάστημα για να μπορέσουμε να περπατήσουμε σε όλη την Ελλάδα, να παρουσιάσουμε την ιδρυτική διακήρυξή μας με την φιλοδοξία να είμαστε ένα κόμμα, το οποίο ήλθε για να μείνει».

Μιλώντας για τους ανθρώπους που απαρτίζουν τους «Έλληνες Ριζοσπάστες», ο κ. Τσιτουρίδης σημείωσε:

«Δεν ξεκινάμε ως καστ προσωπικοτήτων»,τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειοψηφία είναι νέα παιδιά τα οποία δούλεψαν προγραμματικά.

»Διευκρίνισε, βεβαίως ότι «στην ομάδα αυτή μπορούν να προστεθούν όλες οι δυνάμεις, που πιστεύουν ότι πρέπει να συνεννοηθούμε, γιατί η Ελλάδα έχει πολλά δύσκολα μπροστά της και πρέπει να συνεννοηθούμε».

Επίσης, ο κ. Τσιτουρίδης ανακοίνωσε ότι σε δέκα περίπου μέρες θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη η προγραμματική δήλωση του νέου κόμματος, ενώ για τα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου δήλωσε ότι θα παρουσιαστούν σε τρεις φάσεις, σημειώνοντας ότι μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινωθούν τα δεκαπέντε πρώτα ονόματα, τα οποία είναι νέοι άνθρωποι, που δεν έχουν σχέση με την πολιτική.

Τέλος, ερωτηθείς για συνεργασία με πρόσωπα από το πολιτικό σύστημα ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε ότι σε αυτή τη φάση αποκλείει συζήτηση που αφορά σε πρόσωπα, ενώ ξεκαθάρισε ότι «στο μέλλον και στα πολλά δύσκολα που έχουμε μπροστά μας μπορούμε να συναντηθούμε όλες οι λογικές δυνάμεις του τόπου, οι οποίες είναι έτοιμες να συζητήσουμε και να συνεννοηθούμε, γιατί η Ελλάδα που έρχεται απαιτεί πολιτικές συνεννοήσεις».

Η δήλωση του Σ. Τσιτουρίδη αμέσως μετά την κατάθεση της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος:

«Με ευθύνη απέναντι στους Έλληνες που αναζητούν ελπίδα και σχέδιο για το αύριο ερχόμαστε στο κέντρο της πολιτικής ζωής του τόπου μας, έχοντας βαθιά πίστη σε μια νέα Πολιτεία κοινωνικής δημοκρατίας που θα εγγυάται και θα κατοχυρώνει την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων μέσα σε μια δημοκρατική και πιο δίκαιη Ευρώπη και σε έναν ανοικτό κόσμο προκλήσεων και ευκαιριών, στον οποίο οι λαοί και η δημοκρατία θα ελέγχουν την οικονομία και δε θα αφήνουν την οικονομία και τις αγορές να διαφεντεύουν τη δημοκρατία και τους θεσμούς.

»Εμείς που ιδρύουμε το Δίκτυο Έλληνες Ριζοσπάστες, πιστεύουμε στις οικουμενικές αξίες του ανθρωπισμού, της ισότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας του πολίτη και στην προστασία των δικαιωμάτων του, όπως αυτά αναφέρονται στο Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

»Πιστεύουμε στο φιλότιμο, στη δύναμη και στη διαχρονική αξία του ελληνισμού και στη συμβολή του στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι.

»Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που θα βγει σοφότερη από τα λάθη των ηγεσιών της και θα ξανασυναντήσει τους ιδρυτικούς στόχους της διασφαλίζοντας βιώσιμη ανάπτυξη και ουσιαστική οικονομική, κοινωνική, γεωγραφική σύγκλιση ανάμεσα σε κράτη και λαούς.

»Πιστεύουμε σε μια Ευρώπη που θα συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στις παγκόσμιες διεργασίες προάγοντας πολιτικές που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι την επικράτηση εθνικών επιδιώξεων ή οικονομικών συμφερόντων μιας παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής ολιγαρχίας.

»Με αυτές τις αξίες και αρχές καταθέσαμε σήμερα στον Άρειο Πάγο το ιδρυτικό καταστατικό του κόμματος μας και προχωρούμε σε ένα ανοικτό προσκλητήριο στις δυνάμεις που αγαπούν και αισθάνονται υπερήφανοι για την Ελλάδα, έχουν φαντασία, διάθεση συμμετοχής και αίσθηση του μέλλοντος και τις καλούμε να στρατευθούν μαζί μας.

»Το πρώτο ραντεβού μας στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κώστας Καραμανλής: Κοινή δήλωση από πέντε «γαλάζια» στελέχη για τη μη συμμετοχή του στις εκλογές

Σάββας Τσιτουρίδης: Ο Μητσοτάκης «είναι εχθρός της Δημοκρατίας»

Αιχμές κατά Μητσοτάκη από 6 πρώην υπουργούς και βουλευτές της ΝΔ

Υπουργός του Καραμανλή απαντά στον Σημίτη: Προκαλεί, επισφράγισε τις γκρίζες ζώνες

Καραμανλικοί πρώην Υπουργοί: «Να ανακοπεί ο πλους του Τσεσμέ» αλλιώς «θα το μετανιώσουμε αύριο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...