Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Άδειασμα» Μητσοτάκη για Novartis: Δεν είναι όλοι εξ’ ορισμού αθώοι

«Άδειασμα» Μητσοτάκη για Novartis: Δεν είναι όλοι εξ’ ορισμού αθώοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μπορεί η χθεσινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην έκανε σοφότερους τους πολίτες για το ποιο είναι το πρόγραμμα της ΝΔ για τα μείζονα ζητήματα και όλα τα Μέσα να ασχολήθηκαν με την πρόθεσή του να πετύχει μία «μεγάλη νίκη» στις εκλογές, ωστόσο η μόνη είδηση που έδωσε ο αρχηγός της ΝΔ πέρασε στα ψιλά.

Αφήνοντας κατά μέρος τα περί σκευωρίας και λίγες μόλις μέρες μετά την «αυτοαθώωση» του Άδωνι Γεωργιάδη με αφορμή τον… εσωτερικό έλεγχο της Novartis, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ένα βήμα πίσω, τονίζοντας πως η επικοινωνική διαχείριση του θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης «δε σημαίνει, προς Θεού, ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis ή ότι όλοι a priori είναι εξ’ ορισμού αθώοι»!

Με τον τρόπο αυτό ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε την Πέμπτη να τραβήξει μία σαφή διαχωριστική γραμμή τόσο από τα όσα είχε πει και ο ίδιος για την υπόθεση Novartis, όσο και από τους εμπλεκόμενους στην στο σκάνδαλο.

Η αποστροφή του ότι «δεν είναι όλοι εξ’ ορισμού αθώοι» δεν έρχεται μόνο σε αντίθεση με το τεκμήριο της αθωότητας που υπάρχει για κάθε κατηγορούμενο.

Έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με τη μόνιμη επωδό της σκληροπυρηνικής πτέρυγας της ΝΔ, η οποία μιλά μόνο για πολιτική σκευωρία και ανύπαρκτο σκάνδαλο, φωτογραφίζοντας μάλιστα ως «Ρασπούτιν» υπουργό της κυβέρνησης και κάνοντας λόγο για «συνομωσία».

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον πως η κυβίστηση αυτή του κ. Μητσοτάκη έρχεται σε μία χρονική συγκυρία που πληθαίνουν οι φήμες σε δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία, πως η Εισαγγελία Διαφθοράς ολοκληρώνει την υπόθεση και τις προσεχείς ημέρες θα σκάσει η βόμβα ποινικών διώξεων για κάποιους εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Ετοιμάζεται να «αδειάσει» τυχόν εμπλεκόμενους που θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα για ποινικές διώξεις λόγω της υπόθεσης;

Μήπως προλειαίνει το έδαφος για την επικοινωνιακή διαχείριση της ΝΔ στο τσουνάμι της Novartis, εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες;

Μήπως προσπαθεί να δημιουργήσει αναχώματα για τον ίδιο, ο οποίος μέχρι πρότινος δήλωνε αναφορικά με την υπόθεση Novartis πως «ο κ. Τσίπρας εργαλειοποιεί τη Δικαιοσύνη για πολιτικούς σκοπούς»;

Ή μήπως τελικά είναι όλα μαζί;

Το ακόμη πιο ενδιαφέρον βέβαια, θα είναι ποια ακριβώς θα είναι η αντίδραση των εμπλεκομένων σε πολιτικό επίπεδο εντός της ΝΔ, δεδομένου ότι Αντώνης Σαμαράς και Άδωνις Γεωργιάδης έχουν δείξει πως δεν προτίθενται να αφήσουν κανένα περιθώριο στον κ. Μητσοτάκη να τους αφήσει χωρίς πολιτική κάλυψη…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...