Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Τοξική προπαγάνδα από ΜΜΕ που στηρίζουν τον Μητσοτάκη – Τι είπε για Novartis (βίντεο)

Τσίπρας: Τοξική προπαγάνδα από ΜΜΕ που στηρίζουν τον Μητσοτάκη – Τι είπε για Novartis (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κυβέρνηση τήρησε τις δεσμεύσεις που είχε δώσει τον Σεπτέμβριο του 2015 ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκλογικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας και παράλληλα εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε επισταμένα στις αιτιάσεις του κ. Μητσοτάκη, του καταλόγισε ότι εκπροσωπεί την ακραία δεξιά και νεοφιλελεύθερη ιδεολογία ενώ επέστρεψε την κατηγορία περί ψεμάτων λέγοντας ότι “ο κ. Μητσοτάκης στηρίζει την επιχειρηματολογία και την προπαγάνδα του στο ψέμα”.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας:

«Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας αλλά ο αγώνας θα είναι δύσκολος.

»Έχουμε απέναντί μας έναν τοξικό επικοινωνιακό συνασπισμό.

»Μια σκοτεινή συμμαχία όλων εκείνων των κύκλων, των κυκλωμάτων, των τριγώνων, των συμφερόντων, και των πολιτικών τους εκφραστών, που έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσουν ότι καταφέραμε μέχρι σήμερα…».

Συνέχισε λέγοντας ότι απέναντί του «είναι ο Μητσοτάκης και η ΝΔ, με την επικίνδυνη ακραία δεξιά ιδεολογία, και τη βαθιά αντιλαϊκή νεοφιλελεύθερη ατζέντα.

»Και φυσικά οι χορηγοί του που ελέγχουν μεγάλο μέρος των επίσημων μέσων ενημέρωσης και έχουν μετατρέψει τα κανάλια και τις εφημερίδες τους σε εργοστάσια παραγωγής και διακίνησης τοξικής προπαγάνδας».

Ειδική αναφορά έκανε στην κατηγορία του κ. Μητσοτάκη για την διάλυση της μεσαίας τάξης:

«Ο κ. Μητσοτάκης από τη μέρα που εξελέγη αρχηγός καταστροφολογεί.

»Προβλέπει με βεβαιότητα την καταστροφή της οικονομίας λόγω ΣΥΡΙΖΑ.

»Μιλάει για τα χειρότερα μέτρα και διάλυση της μεσαίας τάξης.

»Όταν ο ίδιος και οι κυβερνήσεις ΝΔ-πρώην ΠΑΣΟΚ είχαν συντρίψει την ελληνική κοινωνία σε περικοπές και φόρους ύψους 65 δισ.

»Μιλάει για διάλυση της μεσαίας τάξης όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 ως το 2014 κατά 5.258 ευρώ.

»Ενώ τα έτη 2015 – 2016, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ. Και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη».

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης «μιλάει και μίλαγε διαρκώς για 4ο μνημόνιο, είχε κάνει σημαία του την περικοπή των συντάξεων, την είχε προεξοφλήσει και συνεχίζει να λέει ψέματα περί τετάρτου μνημονίου.

»Με την επιχειρηματολογία ότι δε θα βγούμε ποτέ στις αγορές».

Βάζοντας στο κάδρο τους Γιάννη Στουρνάρα και Κώστα Σημίτη, είπε ότι μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προεξοφλούσαν την πιστοληπτική γραμμή και διαψεύδονται καθώς χθες η Ελλάδα έπιασε ιστορικό χαμηλό στην απόδοση του δεκαετούς ομολόγου, με 3,29%.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τήρησε τις δεσμεύσεις του:

«Είπαμε στον ελληνικό λαό το Σεπτέμβρη του 2015, θα ματώσουμε αλλά θα βγούμε από τα μνημόνια οριστικά με τη κοινωνία όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

»Την δέσμευση μας τη τηρήσαμε. Και την τηρήσαμε με 10 μονάδες μείωση της ανεργίας, με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, με μείωση της αδήλωτης εργασίας, με προστασία της πρώτης κατοικίας, με αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής προστασίας, για το παιδί για τη κατοικία για τους άνεργους για τα χαμηλά εισοδήματα, με στήριξη της παιδείας και της υγείας, με ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στο σύστημα Υγείας».

Συμπυκνώνοντας ανέφερε «Δεν ξέρω αν θα πάρουμε το Νόμπελ Ειρήνης με τον Ζάεφ για τις Πρέσπες, αλλά είμαι βέβαιος ότι στον κ. Μητσοτάκη αξίζει το Νόμπελ της καταστροφολογίας και των αστοχότερων προβλέψεων για την οικονομία».

Έκανε εκτεταμένη αναφορά στο σκάνδαλο Novartis επιμένοντας ότι είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο:

«Εμείς δεν είμαστε δικαστές, για αυτό και επιστρέψαμε την υπόθεση στην δικαιοσύνη και δεν απειλούμε με ειδικά δικαστήρια, όπως με θρασύτητα απειλούν εμάς, δείχνοντας ρεβανσισμό και εκδικητικότητα…

»Πράγματι είναι τεράστιο διαχρονικό σκάνδαλο η υπερτιμολόγηση της φαρμακευτικής δαπάνης στη χώρα. Πάνω από 30 δισεκ. από τα τέλη της δεκαετίας του ‘90 μέχρι σήμερα, λένε οι ειδικοί».

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε αν δεν γνώριζαν την συγκεκριμένη και άλλες σπατάλες «όταν έφθασε το έλλειμμα να είναι 15% στο τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή».

Κατηγόρησε για νομικούς ακροβατισμούς τους κ.κ. Βενιζέλο και Αθανασίου «για να δικαιολογήσουν τη θεάρεστη, νόμιμη, ηθική, και κυρίως παραγραμμένη μίζα.

»Είναι η γραμμή της παραγραφής που υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης».

Ειδικά για τον κ. Βενιζέλο είπε ότι «μπορεί να επιχειρηματολογεί για όλα και τα αντίθετά τους: μπορεί να επιχειρηματολογεί εξίσου ότι έξω έχει κρύο ή ότι έξω έχει ζέστη και 35 βαθμούς».

Γενικεύοντας και συνδέοντας την στάση της αντιπολίτευσης με τις προσεχείς εκλογές είπε:

«Δηλαδή τι μας λένε: Ψηφίστε ΝΔ, και ΚΙΝΑΛ, για να μην υπάρξει κάθαρση για το σκάνδαλο της Novartis.

»Για να μπει στο αρχείο το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

»Για να χαριστούν τα θηριώδη χρέη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

»Για να αποδοθούν αθώοι στην κοινωνία όσοι τη ρήμαξαν, την ταπείνωσαν, την κατακερμάτισαν.

»Όχι μόνο αθώοι. Αλλά και κατήγοροι, και τιμωροί, και δήμιοι».

Κλείνοντας επικαλέστηκε «έναν παλιό αγωνιστή που έλεγε κάποτε ότι στις εκλογές, για να κερδίσουν οι προοδευτικές δυνάμεις ψήφους, πρέπει να κερδίσουν καρδιές.

»Και μυαλά. Και για να κερδίσουμε καρδιές, και μυαλά, να διώξουμε τον φόβο που σπέρνει η Δεξιά και τα τοξικά ΜΜΕ να συνεγείρουμε για άλλη μια φορά τα εκατομμύρια των συμπατριωτών μας, που θέλουν μια Ελλάδα της δημοκρατίας και της κοινωνικής Δικαιοσύνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...