Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ΝΔ «εξαφάνισε» τη δήλωση Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών – «Κράξιμο» από Το Ποτάμι

Η ΝΔ «εξαφάνισε» τη δήλωση Βέμπερ υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών – «Κράξιμο» από Το Ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δήλωση της Κατερίνας Μπακογιάννη, το Ποτάμι καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία πως λογόκρινε τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ με αφορμή την αναφορά του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως ανέφερε, στο ενημερωτικό της σημείωμα η ΝΔ «κατάπιε» στην ουσία την αρχική δήλωση του κ. Βέμπερ πως «στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών (…) αλλά σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις».

Σημειώνει μάλιστα η εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού:

«Είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ. Βέμπερ στην Συμφωνία απέχει πολύ από το “έγκλημα” και “προδοσία” που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Όπως ανέφερε συγκεκριμένα:

Τα ρεπορτάζ της Καθημερινής, της Ναυτεμπορικής και του ΑΠΕ γράφουν ότι ο κ.Βέμπερ στην επίσκεψη με τον κ. Μητσοτάκη στη Νεμέα είπε ότι «η Ευρώπη καλωσορίζει την Συμφωνία των Πρεσπών».

Σύμφωνα όμως με το «ενημερωτικό σημείωμα» της ΝΔ από την επίσκεψη στη Νεμέα ο κ.Βέμπερ είπε μόνο:

«Σέβομαι τις ανησυχίες των Ελλήνων για τη Μακεδονία».

Είναι προφανές ότι το καλωσόρισμα του κ. Βέμπερ στην Συμφωνία απέχει πολύ από το «έγκλημα» και «προδοσία» που συνεχίζει να χρησιμοποιεί η ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ποιος αποφάσισε λοιπόν να λογοκρίνει τον κ.Βέμπερ; Αυτό είναι το ερώτημα που καλείται να απαντήσει το επιτελείο του κ.Μητσοτάκη.

Για την ακρίβεια των ισχυρισμών μας παραθέτουμε τα αποσπάσματα από τα ρεπορτάζ της Καθημερινής, της Ναυτεμπορικής και του ΑΠΕ.

Καθημερινή

Οι δύο άντρες ρωτήθηκαν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα», δήλωσε ο κ. Βέμπερ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα.

Ναυτεμπορική

Οι κ.κ Μητσοτάκης και Βέμπερ ρωτήθηκαν παράλληλα και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπου διαπιστώνεται διάσταση απόψεων. «Στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα» είπε ο κ. Βέμπερ. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές απόψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα» υπογράμμισε.

ΑΠΕ

Οι δύο άντρες ρωτήθηκαν και για τη Συμφωνία των Πρεσπών. «Στην Ευρώπη καλωσορίζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά σέβονται και την εσωτερική συζήτηση στην Ελλάδα για το θέμα», δήλωσε ο κ. Βέμπερ, ενώ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Σε μία οικογένεια υπάρχουν πάντα και διαφορετικές σκέψεις. Ο κ. Βέμπερ σεβάστηκε και κατανόησε τις θέσεις της ΝΔ για το θέμα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...