Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νοθεία στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Θα επαναληφθούν δηλώνει ο Ξανθός

Νοθεία στις εκλογές του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Θα επαναληφθούν δηλώνει ο Ξανθός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η νομιμότητα της διαδικασίας στις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) ( 3-3-2019) αμφισβητήθηκε με ενστάσεις που κατέθεσαν υποψήφιοι της παράταξης που κέρδισε την πλειοψηφία και όχι από προσκείμενους στην κυβέρνηση», αναφέρει σε δηλωσή του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σχολιάζοντας τη μη επικύρωση των αρχαιρεσιών και την αντίδραση των εκπροσώπων του ΠΙΣ.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι «υπήρξαν καταγγελίες για αλλοίωση των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας συγκεκριμένων υποψηφίων οι οποίες επιβεβαιώθηκαν, υπάρχουν αποφάσεις Ιατρικών Συλλόγων ( π.χ. Πειραιά) που μιλούν για “σκιές” και ζητούν “αποκατάσταση της ομαλότητας”, είναι εδραιωμένη η πεποίθηση πολλών εκλεκτόρων από όλη την Ελλάδα και από όλες τις παρατάξεις ότι έγιναν ατασθαλίες και λαθροχειρία στις εκλογές, η διαβίβαση όλων των απαραίτητων πρωτότυπων εγγράφων στο υπουργείο Υγείας δεν πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν πολλαπλές πλημμέλειες και παρατυπίες που πλήττουν το κύρος της εκλογικής διαδικασίας και, αφού εξαντλήθηκαν όλα τα χρονικά περιθώρια, αποφασίστηκε η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων και η επανάληψη των αρχαιρεσιών».

Ο κ. Ξανθός τονίζει ότι θα επαναληφθεί με βάση τις προβλέψεις του νόμου η εκλογική διαδικασία με το ίδιο εκλεκτορικό σώμα και άρα με τους ίδιους συσχετισμούς δυνάμεων ανάμεσα στις παρατάξεις.

«Ούτε πραξικόπημα λοιπόν, ούτε “φέσι”, ούτε προσπάθεια φίμωσης του ιατρικού συνδικαλισμού, όπως προκλητικά και παραπειστικά δηλώνει ο αυτοανακηρυχθείς πρόεδρος του ΠΙΣ.

»Από ανθρώπους της “παράταξης του 62%” οργανώθηκε η αλλοίωση της σειράς εκλογής και της σύνθεσης των μελών του ΔΣ, προφανώς για να είναι αρεστά στον προαλειφόμενο ως νέο πρόεδρο», υπογραμμίζει.

Προσθέτει ότι «η παράταξη που ελέγχει την πλειοψηφία των εκλεκτόρων και του νέου ΔΣ, χωρίς να την απειλεί κανένας, μετέρχεται παρανομιών για να “χρησιμοποιήσει” τον ΠΙΣ όχι ως όργανο διεκδίκησης των καλώς νοούμενων συμφερόντων των γιατρών της χώρας, αλλά ως “εργαλείο” μικροκομματικών σκοπιμοτήτων και πολιτικών μεθοδεύσεων.

»Αυτή είναι η πολιτική ουσία της υπόθεσης. Η μόνη διέξοδος σήμερα για την αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας των οργάνων του ΠΙΣ, είναι η επανάληψη των αρχαιρεσιών και η σύννομη συγκρότηση του νέου ΔΣ.

»Αφού, όπως δηλώνουν, η πλειοψηφία των γιατρών τους στηρίζει, και αφού οι ίδιοι άνθρωποι θα συμμετέχουν στην ψηφοφορία, τι φοβούνται;», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

Αντίδραση ΠΙΣ

Έντονη υπήρξε η αντίδραση του νέου ΔΣ του ΠΙΣ για τη μη επικύρωση των αποτελεσμάτων και επανάληψη των αρχαιρεσιών, κάνοντας λόγο για «υπουργικό πραξικόπημα» και «παράνομη απόφαση που επιχειρεί να νοθεύσει τη βούληση του ιατρικού σώματος της χώρας».

Σε ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΠΙΣ αναφέρει ότι ο υπουργός με «αυθαίρετο και πραξικοπηματικό τρόπο, επιχειρεί να αμφισβητήσει τη νόμιμη Διοίκηση του ΠΙΣ, η οποία έλαβε ποσοστό 62% στις πρόσφατες εκλογές, σε αντίθεση με την προσκείμενη προς την κυβέρνηση παράταξη που έλαβε μόλις 10%».

Σημειώνει επίσης ότι «η παράνομη και καταχρηστική αυτή απόφαση ελήφθη από τον υπουργό Υγείας, παρά το γεγονός ότι του απεστάλησαν όλα τα προβλεπόμενα εκ του νόμου έγγραφα για την απόδειξη της νομιμότητας της εκλογικής διαδικασίας» και δηλώνει ότι θα προσφύγει άμεσα στη δικαιοσύνη, «προκειμένου να αποκαταστήσει τη δημοκρατία και τη νομιμότητα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...