Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δούρου: Θέλουν το τιμόνι της Περιφέρειας άνθρωποι τσακωμένοι με την αλήθεια

Δούρου: Θέλουν το τιμόνι της Περιφέρειας άνθρωποι τσακωμένοι με την αλήθεια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον κίνδυνο να βρεθούν στο «τιμόνι» της Περιφέρειας άνθρωποι τσακωμένοι με την αλήθεια και την πραγματικότητα, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

«Ακόμη και οι λάτρεις των fake news, αναγνωρίζουν ότι κάναμε την Περιφέρεια Αττικής ορατή, τη φέραμε στο επίκεντρο της πολιτικής σκηνής και την καταστήσαμε παρούσα στα διεθνή φόρα» υπογράμμισε η κ. Δούρου, σε συνέντευξή της στον ιστότοπο «TheCaller.gr».

«Αφήσαμε πίσω μας μίζερες νοοτροπίες απομόνωσης και διεκδικήσαμε ζωτικό χώρο, ώστε να κερδίσουμε πολλά για το παρόν και το μέλλον της ζωής των πολιτών της Περιφέρειας», συνέχισε η ίδια.

Η περιφερειάρχης σχολιάζοντας τη στάση των ανθυποψηφίων σχετικά με την πρόσφατη εκστρατεία με παραπλανητικά sms σε βάρος της, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Περιφέρειας, παρατήρησε:

«Δυστυχώς ακόμη αναμένουμε την καταγγελία τους, σε αυτήν την προβοκάτσια με τα χυδαία sms που στάλθηκαν σε πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής αργά το βράδυ με υποτιθέμενο αποστολέα εμένα.

»Αν κάποιοι νομίζουν ότι αυτή αφορά μόνο ένα πρόσωπο και ότι δεν απαξιώνει την πολιτική, δυστυχώς πλανώνται πλάνη οικτρά».

Αναφερόμενη συνοπτικά στο έργο που συντελείται τα τελευταία 4.5 χρόνια στην Περιφέρεια η Ρ. Δούρου σημείωσε:

«Μετατρέψαμε σε καθημερινό καθήκον την κοινωνική πολιτική.

»Και απλώσαμε μια αγκαλιά φροντίδας, στήριξης και συμπαράστασης για εκείνους που δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση.

»Οι παραμελημένοι πολίτες, όσοι δεν έχουν φωνή παραμένουν η βασική έγνοια μας και οι αποδέκτες των προωθητικών πολιτικών μας.

»Την ίδια στιγμή αλλάξαμε το υπόδειγμα άσκησης διοίκησης.

»Γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι έπρεπε να σπάσουμε τη τζαμαρία της καχυποψίας καθώς οι πολίτες είχαν συνηθίσει σε αυτοδιοικητικούς παράγοντες που έβλεπαν τα αξιώματά τους, ως ευκαιρία για προβολή και… τακτοποιήσεις συμφερόντων.

»Παράλληλα, υλοποιούμε ένα τεράστιο πρόγραμμα υποδομών, με έργα καθημερινότητας σε κάθε γειτονιά.

»Το λεκανοπέδιο είναι σήμερα ένα απέραντο εργοτάξιο, με 360 ανοικτά εργοτάξια και στους 66 δήμους.

»Με σοβαρή μέριμνα για τους συμπολίτες μας με αναπηρία, για όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για όλους όσοι δεν έχουν φωνή.

»Έχουμε ανοιχτό μέτωπο κατά της αναποτελεσματικότητας και των πελατειακών αντιλήψεων που επί χρόνια κρατούσαν σε ομηρία την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

»Επιχειρούμε να απελευθερώσουμε τη σημαντική της δυναμική για τον τόπο. Δεν πρέπει να αφήσουμε να πάνε χαμένες οι θυσίες μας, η συλλογική δουλειά, όσα έγιναν αυτά τα 4.5 χρόνια.

»Δεν κινδυνεύουμε απλώς να επιστρέψουμε στο χθες.

»Κινδυνεύουμε να βρεθούν στο τιμόνι της Περιφέρειας άνθρωποι τσακωμένοι με την αλήθεια και την πραγματικότητα.

»Χωρίς κανένα εσωτερικό φρένο ηθικής και με αχόρταγη βουλιμία για αξιώματα. Όχι όμως με την ευθύνη καθήκοντος που συνεπάγεται κάθε αξίωμα».

Αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, κατά την παρουσίαση του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», η περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε:

«Τα λόγια του πρωθυπουργού δεν αφορούν μονάχα τη μάχη που έρχεται.

»Αφορούν και αυτές που δώσαμε.

»Πολλές φορές βρεθήκαμε στο στόχαστρο λυσσώδους επίθεσης, με fake news, με περίσσευμα χυδαιότητας.

»Επέλεξα να μην υποκύψω στον πειρασμό της απάντησης με την ίδια τακτική.

»Συνεχίσαμε το έργο μας, γνωρίζοντας ότι κριτής της προσπάθειάς μας είναι οι πολίτες της Περιφέρειας Αττικής.

»Είναι θέμα αντίληψης για την άσκηση της πολιτικής».

Ερωτηθείσα για τις δύο εθνικές τραγωδίες, η Ρένα Δούρου σημείωσε:

«Έχω πει και το πιστεύω βαθιά ότι μακάρι να μπορούσα να λειτουργήσω ως Ιφιγένεια προκειμένου να φυσήξει ούριος άνεμος και να μην συναπαντηθούμε σε μια νέα εθνική τραγωδία.

»Ωστόσο, πια τα κλιματικά δεδομένα έχουν αλλάξει επί τα χείρω, και επιβάλλουν νέους τρόπους αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών, με βαθιές αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, με ιεράρχηση προτεραιοτήτων, με συγκεκριμένες αναθέσεις αρμοδιοτήτων.

»Είναι σαφές ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να εντέλλει το Πυροσβεστικό Σώμα, για παράδειγμα.

»Έχουμε καταθέσει, συγκεκριμένες προτάσεις πριν από τις εθνικές τραγωδίες, και μάλιστα σε άρθρο μου στο Αθηναϊκό Πρακτορείο τον Αύγουστο του 2017 πρότεινα σειρά μέτρων, όπως για παράδειγμα την ίδρυση και λειτουργία της Εθνικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας, τη θεσμοθέτηση της υποχρέωσης ενίσχυσης των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας, την ενεργοποίηση, είτε με σχετικό ΠΔ είτε με κανονιστική απόφαση του ΥΠΕΣ, της λειτουργίας του Συντονιστικού Μητροπολιτικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας».

Αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής, η ίδια τόνισε:

«Ο προηγούμενος περιφερειάρχης είχε έναν σχεδιασμό για τα απορρίμματα, που ανατροφοδοτούσε το πρόβλημα, ήταν αντι-περιβαλλοντικός, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντιθέτως μας φόρτωνε πρόστιμα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

»Για τον δήμαρχο Αμαρουσίου, η έννοια “ανακύκλωση” είναι κάτι σαν ξένη λέξη, και η προσέγγισή του για τη διαχείριση των απορριμμάτων είναι αντίστοιχη της συνολικής θεατρικότητας και επιπολαιότητας που χαρακτηρίζει κάθε παρουσία του.

»Εμείς υλοποιούμε έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων, συμβατό με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και πρακτικές, στη βάση των αρχών της κυκλικής οικονομίας, της αποκέντρωσης, της εγγύτητας, της ανακύκλωσης».

Τέλος, σχετικά με τις ευθύνες που τις επιρρίπτουν οι πολιτικοί της αντίπαλοι είπε:

«Η Δούρου φταίει… Με διάθεση ειρωνική ακούγεται, όμως το παραπάνω σχόλιο, αποτυπώνει μια πραγματικότητα. Ήμουν το εύκολο θύμα.

»Ως γυναίκα, ως αριστερή, ως περιφερειάρχης που χάλασε την πιάτσα, καθώς κλείσαμε τις πόρτες της διοίκησης σε παράσιτα και παρατρεχάμενους, που είχαν συνηθίσει να ασχημονούν σε βάρος της αυτοδιοίκησης, για να εξυπηρετούν τα συμφέροντα.

»Και φυσικά, ως πολιτικό πρόσωπο με διαδρομή και παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρούσα πάντοτε διαρκές μέτωπο με την ακροδεξιά και όσους οδήγησαν την πατρίδα μας στη χρεοκοπία και την εθνική καταστροφή των μνημονίων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καύσιμα: Τιμές-φωτιά με πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη σε 15 περιφέρειες και νησιά

Ο 39χρονος φέρεται να είχε ένα μεγάλο μαχαίρι στη ζώνη του και να όρμηξε πάνω στην Κυρ. Γρίβα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Αθήνα – 11 συλλήψεις και κατάσχεση 57 υπολογιστών με «φρουτάκια» (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...