Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τσίπρας «ξεμπρόστιασε» τη διαπλοκή Μητσοτάκη με ΣΚΑΪ, Μαρινάκη και «Πρώτο Θέμα»

Ο Τσίπρας «ξεμπρόστιασε» τη διαπλοκή Μητσοτάκη με ΣΚΑΪ, Μαρινάκη και «Πρώτο Θέμα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε «πυρά» στα ΜΜΕ και ειδικότερα στους κ.κ. Αλαφούζο, Μαρινάκη, αλλά και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ενώ προανήγγειλε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης για τους φορολογούμενους, λέγοντας πως «ό,τι κάνουμε, το κάνουμε με πρόγραμμα».

Η επίθεση του πρωθυπουργού στα ΜΜΕ της διαπλοκής

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να επιτεθεί με οξύ τρόπο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη στάση που κρατούν απέναντι στην κυβέρνηση.

«Κι αν θέλετε να δείτε την απόδειξη της αλήθειας αυτού που λέω δείτε όλα αυτά τα χρόνια με τι λύσσα, με τη πάθος μας πολεμήσανε τα εκδοτικά συμφέροντα. Δείτε και συγκρίνετε στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους. (….) Ποτε άλλωτε δεν υπήρχε υπερσυσσώρευση μιντιακών μέσων που να στηρίζουν μία και μόνο παράταξη και έχουν μίσος, μένος διαστρέβλωση fake news και προπαγάνδα ενάντια στην κυβέρνηση.

»Από τους παραδοσιακούς ομίλους που στήριζαν τη δεξιά όπως ο όμιλος Αλαφούζου για παράδειγμα του ΣΚΑΪ, κάποτε έλεγε βέβαια πως η οικογένεια Μητσοτάκη του ζητούσε πολύ μεγάλες μίζες μετά πέσανε φαίνεται οι τιμές αλλά και άλλοι.

»Νεόκοποι που αγόρασαν ιστορικά ΜΜΕ, ιστορικές εφημερίδες που πάντοτε ήταν με τη Δημοκρατική Παράταξη και να τις κάνουνε σήμερα φερέφωνα της ΝΔ του κ. Μητσοτάκη.

»Ως άλλα μεγάλα συγκροτήματα όπως το Πρώτο Θέμα για παράδειγμα το οποίο χρηματοδοτείται από μία off shore αγνώστων λοιπών στοιχείων που χρηματοδοτεί ταυτόχρονα και τον οικογενειακό προϋπολογισμό του κ. Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και κατέληξε:

«Για να δει κανείς ποιος είναι με τη διαπλοκή και ποιος δεν είναι, ας δει τους τίτλους των εφημερίδων στα περίπτερα, ή ας κάνει ένα ζάπινγκ στα ιδιωτικά κανάλια».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για «προκατασκευασμένο και διατεταγμένο προεκλογικό ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ για το Μάτι» και κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ψάχνει τρόπο να κρύψει τον κ. Μαρινάκη.

«Ο Μητσοτάκης κρύβεται – Δώρο η πρόταση μομφής κατά Πολάκη»

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την κατάθεση πρότασης μομφής από τη ΝΔ κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τη «δώρο» και επαναλαμβάνοντας πως θα μετατρέψει τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Ο κ. Μητσοτάκης που ισχυρίζεται ότι έχει κερδίσει ήδη τις εκλογές αλλά κρύβεται και δεν έρχεται να αναμετρηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, τόσο πολύ πιστεύει ότι θα νικήσει, πριν από λίγη ώρα έκανε ένα μεγάλο πολιτικό λάθος.

»Όπως είχε προαναγγείλει κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, του κ. Πολάκη.

»Εγώ στη θέση του βεβαίως δεν θα κρυβόμουν μόνο από το ντιμπέιτ θα κρυβόμουν και από τη Βουλή.

»Γιατί και στη Βουλή δύσκολα είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν κάποιοι Πορτοσάλτε να του δίνουν σημειώματα.

»Πρέπει να διαβάζει αλλά έστω κάπως να σταθεί μόνος του», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Επέλεξε μία αντιπαράθεση στη Βουλή. Το ενδιαφέρον είναι ότι κατέθεσε πρόταση μομφής θέτοντας ως κεντρικό δίλημμα της προεκλογικής περιόδου την παράφραση του δικού μας συνθήματος που λέμε με την Ελλάδα των πολλών ή με την Ελλάδα των ελίτ και αντικατέστησε τη λέξη ελίτ με τη λέξη Πολάκης».

«Ομολογώ κυρίες και κύριοι ότι ποτέ και με κανένα άλλο αρχηγό η συντηρητική παράταξη, το κόμμα της ΝΔ, που παρά τις τεράστιες ιδεολογικές διαφορές το τιμούμε για την προσφορά του στην πατρίδα ουδέποτε είχε φτάσει σε ένα τόσο ρηχό πολιτικό επίπεδο.

»Και ουδέποτε άλλοτε αρχηγός του είχε φτάσει σε ένα τόσο φτηνό μιμητισμό. Ποιος όμως βάζει στο στόμα του το όνομα των πολλών; Ο κ. Μητσοτάκης.

»Ο απόγονος και κληρονόμος μιας από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες μιλάει στο όνομα των πολλών.

»Των πολλών που όταν κυβερνούσε τους τσάκισε με απολύσεις. Τους εξευτέλισε, τους απαξίωσε».

«Ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί εργαλειοποίηση εξοργιστική.

»Με χοντροκομμένο τρόπο και εκθέτει και μειώνει με αυτόν τον τρόπο τον κ. Κυμπουρόπουλο και κάθε συμπολίτη μας με αναπηρία που χρήζει του σεβασμού και της στήριξης μας.

»Η ψηφοθηρική εργαλειοποιήση της αναπηρίας είναι πολλαπλάσια αποκρουστική από την όποια άστοχη πολιτική αντιδικία.

»Ιδίως όταν αφορά άξιους συμπολίτες μας με αναπηρία που διεκδικούν την ψήφο μας παλεύοντας για ίσες ευκαιρίες στη ζωή αλλά και ίση αντιμετώπιση στην πολιτική», σημείωσε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Ο κ. Μητσοτάκης με την εργαλειοποίηση αυτή φανερώνει τη βαθιά του υποκρισία. Σας διαβεβαιώ κυρίες και κύριοι.

»Δεν έπαθε καμία ηθική κρίση ο κ. Μητσοτάκης ούτε με την υπόθεση του Κυμπουρόπουλου ούτε με το προκατασκευασμένο και διατεταγμένο προεκλογικό ξαναζεσταμένο ντοκιμαντέρ για του ΣΚΑΪ για το Μάτι.

»Ο άνθρωπος που κάλυψε τον σύμβουλό του που καταδικάστηκε για παιδεραστία και ασέλγεια σε ανηλίκους δεν μπορεί να μιλά για ηθική. Δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ήθους και ηθικής».

Όπως τόνισε ο κ. Τσίπρας, «ο κ. Μητσοτάκης ψάχνει απεγνωσμένα τον τρόπο να πετάξει τη μπάλα στις εξέδρα.

»Ψάχνει ευκαιρία να κρυφτεί πίσω από το συμπαθή κ. Κυμπουρόπουλο και πίσω από τον Πολάκη.

»Ψάχνει τον τρόπο να κρύψει τον κ. Μαρινάκη, αυτούς που τον στηρίζουν, τη διαπλοκή, τα συμφέροντα αλλά και τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολίτικές απόψεις του για την κατάργηση του κράτους πρόνοιας.

»Όμως έχω την αίσθηση πως για μία ακόμα φορά έπαιξε και έχασε γιατί μας δίνει την ευκαιρία με αυτό το δώρο που μας κάνει μιας και αρνείται την τηλεοπτική αντιπαράθεση να κάνουμε μία εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση στη Βουλή.

»Γι’ αυτό μετατρέπουμε την πρόταση μομφής σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Για να απαντήσει εφ όλης της ύλης, για ένα προς ένα τα ζητήματα».

«Οι 120 δόσεις δίνουν ανάσα σε χιλιάδες επιχειρηματίες και επαγγελματίες», υπογράμμισε και πρόσθεσε:

«Πρόταση μομφής κάνουν οι πολίτες στον κ. Μητσοτάκη και στο αντικοινωνικό και αντιλαϊκό του πρόγραμμα.

»Στη βουλή θα μιλήσουμε για τη νέα οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Θα αναγγείλουμε μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης.

»Ό,τι κάνουμε το κάνουμε με πρόγραμμα. Τη δεύτερη τετραετία θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη, όχι τα βάρη αλλά τις δυνατότητες που δίνονται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...