Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος ξεκίνησε το fake news για τον πατέρα Τσίπρα – Ο Μητσοτάκης υιοθέτησε χουντικά ψέματα

Ποιος ξεκίνησε το fake news για τον πατέρα Τσίπρα – Ο Μητσοτάκης υιοθέτησε χουντικά ψέματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πώς υιοθετήθηκε το αφήγημα για τις σχέσεις της οικογένειας Τσίπρα με τη χούντα ● Πώς τα δημοσιεύματα του «Μαύρου Κρίνου», του «Στόχου» και του «Μακελειού» «νομιμοποιήθηκαν» στο βήμα της Βουλής από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ● Η… διαβόητη φωτογραφία των συνωμοσιολόγων ακροδεξιών και η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα

«Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια, ας αναζητήσουμε και τους τρόπους με τους οποίους η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία την οποία είχε, πότε την απέκτησε και με ποιους έκανε δουλειές στη χούντα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής το βράδυ της Τετάρτης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του τελευταίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όφειλε να γνωρίζει πως όταν εκστομίζει τέτοιου είδους κατηγορίες θα πρέπει να έχει και το πολιτικό βάρος να τις υποστηρίξει με αποδείξεις και να μην πατάει την «πεπονόφλουδα», την οποία έχει πετάξει εδώ και καιρό στο πολιτικό σκηνικό ο ακροδεξιός-συνωμοσιολογικός χώρος.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι κάποιος ή κάποιοι εντός της Ν.Δ. όφειλαν να προστατεύσουν τον κύριο Μητσοτάκη απ’ αυτό το ατόπημα.

Βέβαια, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα έδρανα της Ν.Δ. και αντικρίσει τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, σε ποια προστασία μπορεί να ελπίζει;

Εκτός κι αν ο κ. Μητσοτάκης συνειδητά επέλεξε να παίξει αυτό το «επιχείρημα» ακροδεξιάς προέλευσης περί σχέσεων της οικογένειας Τσίπρα με τη χούντα, πράγμα που επιβεβαιώνει γι’ άλλη μία φορά ότι ο κ. Μητσοτάκης διολισθαίνει σε ένα προφίλ που δεν είναι δικό του.

Ο φασιστικός «Στόχος»

Με δημοσιεύματά της η εφημερίδα «Στόχος» παρουσιάζει -εννοείται χωρίς καμία απόδειξη- τον πατέρα του πρωθυπουργού, ως συνεργάτη της χούντας σε δημόσια έργα.

Η μοναδική… απόδειξη ήταν μια φωτογραφία από το γήπεδο της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ενός άνδρα που ήταν δίπλα στον Στυλιανό Παττακό, τον οποίο το δημοσίευμα παρουσίαζε ως τον πατέρα τού Αλ. Τσίπρα.

Ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία ήταν ο ο Διομήδης Αγγελόπουλος, υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ της κυβέρνησης των συνταγματαρχών.

Πανηγύρια από το φασιστικό «Μακελειό»

Δεν είναι τυχαίο πως ο πρώτος που πανηγύρισε τις κατηγορίες Μητσοτάκη ήταν η ηλεκτρονική έκδοση της ακροδεξιάς εφημερίδας «Μακελειό», η οποία έγραφε χαρακτηριστικά λίγο μετά την αντιπαράθεση των δύο ανδρών στη Βουλή:

«Ο Μητσοτάκης επιβεβαίωσε όλα όσα έχουν γραφτεί για την οικογένεια του Αλέξη Τσίπρα και πώς έγινε πλούσια».

Και αμέσως μετά σημείωνε: «Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης “νομιμοποίησε” πρώτον τα ρεπορτάζ της εφημερίδας “Μακελειό” για την οικογένεια του Τσίπρα αλλά και τα όσα έχουν γραφτεί…».

Οι λέξεις που χρησιμοποιεί η εφημερίδα για «όσα έχουν γραφτεί…» δεν είναι τυχαίες.

Και δεν είναι τυχαίες γιατί η δήθεν «αποκάλυψη» περί σχέσης της οικογένειας του πρωθυπουργού με τη χούντα δεν αποτελεί δικό της έργο.

Απλή αναπαραγωγή έκανε. Η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει όλο το χρονικό αυτού του μυθεύματος, πώς αυτό γεννήθηκε από ακροδεξιούς αντισημίτες συνωμοσιολόγους και πώς έφτασε να το υιοθετεί ο αρχηγός της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, αξίζει να σημειωθεί, εμφανίστηκε αμετανόητος, χθες, ως προς τα όσα είπε στον πρωθυπουργό.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012

Την αρχή έκανε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος σε συζήτηση στη Βουλή επιτίθεται σφοδρά στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

«Η δική μου οικογένεια δεν ευνοήθηκε από το καθεστώς της 21ης Απριλίου».

Χαρακτήρισε επίσης τον κ. Τσίπρα «γνωστό υβριστή» και του καταλόγισε ότι δεν απάντησε «πόσα δημόσια ή δημοτικά έργα έχει πάρει η οικογένειά του και ποια σχέση είχε με τον ευνοημένο από τη χούντα Τσίπρα».

Η οικογένεια του Ηρακλή Τσίπρα απάντησε την επόμενη κιόλας μέρα με επιστολή της στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος ουδέποτε επανήλθε στη συνέχεια στο θέμα.

ΙΟΥΛΙΟΣ 2012

Στην ακροδεξιά ιστοσελίδα «Μαύρος Κρίνος» (http://mavroskrinos.blogspot.com/) δημοσιεύεται συνέντευξη ενός πρώην υποψήφιου βουλευτή με τον ΛΑΟΣ και συνεργάτη για ένα διάστημα του σημερινού τομεάρχη εσωτερικών της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Μεταξά, ο οποίος περιγράφοντας τον εαυτό του λέει τα εξής:

«Για μερικούς μήνες, όντας στην αρχή της εφηβείας, μπήκα στην ΚΝΕ, από την οποία έφυγα τρέχοντας όταν συνειδητοποίησα τι ήταν.

»Κατόπιν, μπήκα στην ΕΠΕΝ. Οταν η ΕΠΕΝ διαλύθηκε, προσχώρησα στο ΕΝΕΚ.

»Στη συνέχεια, το 1999 με βρίσκει στο Ελληνικό Μέτωπο του Μάκη Βορίδη.

»Οταν ο Βορίδης αποφάσισε να ενωθούμε με τον ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, εξέφρασα έντονες διαφωνίες ως ομιλητής στην τελευταία πανελλήνια συνδιάσκεψη του Ελληνικού Μετώπου και παρέμεινα ανενεργός.

»Κατόπιν, πρώην συναγωνιστές με κάλεσαν στον ΛΑΟΣ τρεις φορές, προκειμένου να βοηθήσω στην ανασύνταξη των καταλόγων των μελών (πρώτη), στην οργάνωση της νεολαίας (δεύτερη) και να συμμετάσχω στις εκλογές (τρίτη).

»Το 2009 λοιπόν, ήμουν υποψήφιος με τον ΛΑΟΣ στη Β’ Αθηνών.

»Οταν υπεγράφη το Μνημόνιο από τον ΛΑΟΣ, παραιτήθηκα, με επεισοδιακό τρόπο, αν και ήμουν μέλος της Επιτροπής Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης.

»Κατόπιν, δημιουργήσαμε την Ελλήνων Πολιτεία, όπου και ανέλαβα τη διεύθυνση οργανωτικού».

Γιατί όμως είναι τόσο σημαντικός για την ακροδεξιά ιστοσελίδα ο εν λόγω ώστε να του πάρει συνέντευξη;

Ο ίδιος λίγες μέρες πριν από τη συνέντευξη είχε δημοσιεύσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δικές του «αποκαλύψεις» σύμφωνα με τις οποίες η οικογένεια Τσίπρα είχε σχέσεις με τη Μοσάντ, την κρατική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ.

Από πού προήλθαν οι «αποκαλύψεις»;

«Εδώ και 23 χρόνια ασχολούμαι με έρευνες που αφορούν την Αρχαία Ελλάδα, τα παραφυσικά φαινόμενα και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

»Η ομάδα μου, που ιδρύθηκε το 2006 (Hellenic Nemesis) έχει κάνει σημαντικές επιτυχίες, αποκαλύπτοντας την αλήθεια για τα RFIDs δηλαδή τα βιοτσίπ (2007), τις “χημικές ουρές” (2008) και πολλά άλλα.

»Είχαμε καταφέρει να βάλουμε “κατασκόπους» στην Digital Solutions Corporation, η θυγατρική της οποίας (Digital Angel Corporation) είχε κατοχυρώσει την πατέντα των RFIDs», αναφέρει ο ίδιος στη συνέντευξή του.

Και λίγο πιο κάτω υποστηρίζει εμμέσως πλην σαφώς ότι η οικογένεια Τσίπρα είναι… εβραϊκή:

«Ψάχναμε για τις ρίζες της οικογένειας Τσίπρα (όπως θα διαπιστώσετε, δεν υπάρχει πουθενά καμία αναφορά) και “πέσαμε” πάνω στον Moshe Dayan (στρατιωτικός και πολιτικός του Ισραήλ) και ένα όνομα που μας προκάλεσε εντύπωση και θελήσαμε να το ερευνήσουμε παραπέρα: David Cipra».

Ποιο κάτω, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό τον αναφέρει ως «Α-lexi Cipra», συνδέοντάς τον με το όνομα David Cipra.

Αν ανατρέξει κανείς στα σχόλια τις συγκεκριμένης συνέντευξης, θα διαπιστώσει ότι ο κ. Μεταξάς δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους ίδιους τους εθνικιστές αναγνώστες για τις «αποκαλύψεις» του. Κάποιος μάλιστα σχολίαζε με δηκτικό τρόπο μια άλλη «αποκάλυψη» του κ. Μεταξά που συμπεριλαμβανόταν στη συνέντευξη:

«Απ’ όσο έχω μάθει, στο “παιχνίδι” έχει μπει και η γνωστή αλυσίδα καφέ “Starbucks”. Βάσει των πληροφοριών μου, σε κάθε καφέ που παραγγέλνει κάποιος, αγοράζεται και μία σφαίρα για το Ισραήλ. Οπότε… προσέχετε πού πίνετε καφέ…», προειδοποιεί τους αναγνώστες ο ερευνητής Γεώργιος Μεταξάς, απαντώντας σε ερώτηση για τη… Μέση Ανατολή.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2012

Δύο κολλητά δημοσιεύματα της φιλοχουντικής εβδομαδιαίας εφημερίδας «Στόχος» παρουσιάζουν -εννοείται χωρίς καμία απόδειξη- τον Παύλο Τσίπρα, πατέρα του πρωθυπουργού, ως συνεργάτη της χούντας σε δημόσια έργα μέσω της εταιρείας που αυτός διατηρούσε.

Η μοναδική… απόδειξη που συνόδευαν τα δημοσιεύματα ήταν μια φωτογραφία από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, στον ημιτελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ερυθρού Αστέρα.

Σε αυτήν και δίπλα στον Στυλιανό Παττακό στεκόταν ένας άνδρας τον οποίο το δημοσίευμα του «Στόχου» παρουσίαζε ως τον πατέρα του Αλέξη Τσίπρα.

Η φωτογραφία αυτή αναπαράχθηκε πολύ τα επόμενα χρόνια από μέσα του ακροδεξιού χώρου σε σημείο που άλλοι τελικά βρέθηκαν να υποστηρίζουν ότι στη φωτογραφία είναι ο Παύλος Τσίπρας και άλλοι ότι επρόκειτο για τον Ηρακλή Τσίπρα, θείο του πρωθυπουργού.

Η ιστορία εξακολουθούσε να αναπαράγεται, με κύριο εκφραστή πλέον την εφημερίδα «Μακελειό».

Η ειρωνεία της υπόθεσης είναι ότι ο Στέφανος Χίος, αρθρογράφος στο «Μακελειό» που συνεχίζει αυτή τη συκοφαντία, είχε κατηγορηθεί από τον Γεώργιο Μεταξά το 2012 ότι είχε αποκρύψει και «στηλιτεύσει» τις αποκαλύψεις του για τη σχέση της οικογένειας με τη Μοσάντ. Μύλος…

Αυτά τα επιχειρήματα υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολούθησε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης.

Μάλιστα, παρέπεμψε σε σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης έχει πει σε δύο συνεντεύξεις του ότι το 1974 εργάστηκε στην εταιρεία του Παύλου Τσίπρα.

Βέβαια, στην πρώτη συνέντευξη τον χαρακτηρίζει «χουντικό» και στη δεύτερη, που την έδωσε στον Γιώργο Τράγκα, λέει, κατ’ επανάληψη μάλιστα, πως δεν ήταν χουντικός.

Το μήνυμα Τσίπρα για τον πατέρα του

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook απάντησε χθες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα κύρια σημεία της ανάρτησης ήταν τα εξής:

«Ο πατέρας μου δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο για να μπορεί κανείς να έχει μια αντικειμενική εικόνα για τη ζωή και την περπατησιά του. Οσοι τον έζησαν και τον γνώρισαν, έχουν καθαρή εικόνα που κανείς συκοφάντης, καμία αθλιότητα δε μπορεί να τη διαβάλλει…

Δεν περίμενα όμως ότι τις αστήριχτες συκοφαντίες, το ψέμα και την αθλιότητα θα τα υιοθετούσε και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια συζήτηση στη Βουλή. Στη μνήμη του πατέρα μου, λοιπόν, χρωστώ μια απάντηση.

Ο πατέρας μου λοιπόν, ο Παύλος Τσίπρας, γεννήθηκε και μεγάλωσε σε μια φτωχή και δημοκρατική οικογένεια σε ένα χωριό που στην Αντίσταση ήταν με το ΕΑΜ. Στη δεκαετία του ‘60, ξεκίνησε να δουλεύει ως νέος μηχανικός σε δημόσια έργα, σε μια εποχή δύσκολη για όσους είχαν γκρίζο φάκελο κοινωνικών φρονημάτων.

Παρ’ όλ’ αυτά, με σκληρή δουλειά κατάφερε, όπως πολλοί άλλοι, να περάσει από τη φτώχεια στη μεσαία τάξη. Αγόραζε την “Αυγή” και μια δεύτερη εφημερίδα, πάντα, για να την τυλίγει, ώστε να μη φαίνεται. Δεν ήταν οργανωμένος στην Αριστερά, αλλά ψήφιζε πάντα την ΕΔΑ, όταν μπορούσε. Γιατί στις εκλογές της μεγάλης πόλωσης και της τρομοκρατίας, οι εγκάθετοι του καθεστώτος στο χωριό τον απειλούσαν να μην εμφανιστεί στο εκλογικό τμήμα. Αργότερα, όταν ήρθε η χούντα, άρχισαν τα προβλήματα. Οχι μόνο δε συνεργάστηκε μαζί τους, αλλά γνώρισε και τη φιλοξενία τους στα κρατητήρια του καθεστώτος.

Τον Οκτώβρη του ‘67 δούλευε μαζί με τον αδελφό του στο Ηράκλειο της Κρήτης. Ο πατέρας μου ήταν λιγότερο ενεργός, αλλά ο θείος είχε διασύνδεση με κάποιους πυρήνες της Δημοκρατικής Αμυνας. Ετσι, συνέδραμαν με εκρηκτικά υλικά από το εργοτάξιο της τεχνικής εταιρείας σε μια βομβιστική επίθεση στην πλατεία Λιονταριών στο Ηράκλειο. Η χούντα τούς αναζήτησε. Ο θείος κατάφερε να δραπετεύσει. Συνελήφθησαν ο πατέρας μου και η γυναίκα του θείου μου, η Δέσποινα.

Εμειναν ενάμιση μήνα στη φυλακή. Αποφυλακίστηκαν μετά τη δίκη, γιατί δε βρέθηκαν επαρκή στοιχεία.

Αποφυλακίστηκε μεν, αλλά το μητρώο φρονημάτων του έγινε ακόμη βαρύτερο. Ετσι το ‘70 δεν μπόρεσε να ανανεώσει το πτυχίο του, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο ίδιος να συμμετάσχει σε διαγωνισμούς. Και λίγο αργότερα, το ‘72, αναγκάστηκε μαζί με τον αδελφό του να φύγει από τη χώρα για να δουλέψουν ως μηχανικοί στη Σαουδική Αραβία.

Δεν ισχυρίζομαι ότι ο πατέρας μου ήταν αντιστασιακός. Ανήκε όμως στη μεγάλη πλειοψηφία των προοδευτικών, δημοκρατικών ανθρώπων, που παρά το ότι δε βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της Αντίστασης, είχαν πάντα καθαρή τη συνείδηση και το πολιτικό τους φρόνημα. Και θα τον θυμάμαι πάντα με πολλή αγάπη και περηφάνια».

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταψηφίζει την πρόταση μομφής ο πρώην «Σπαρτιάτης», ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Κατσιβαρδάς

Ο Μπαχτσελί ζήτησε από τον Ερντογάν να μείνει πρόεδρος της Τουρκίας για πάντα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Αλέξης Τσίπρας για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Άλλο ένα σκαλοπάτι στο κατήφορο της συστηματικής απαξίωσης του Συντάγματος

Αλέξης Τσίπρας: Εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Δυτικά Βαλκάνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...