Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σάλος με τη γκάφα Αυγενάκη για «νοθεία» – Η ΝΔ προετοιμάζει την κατάρρευση της απάτης

Σάλος με τη γκάφα Αυγενάκη για «νοθεία» – Η ΝΔ προετοιμάζει την κατάρρευση της απάτης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να χαμηλώσει με απότομο και εξώφθαλμο τρόπο τον πήχη για τις εκλογές επιχείρησε σήμερα ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων για την αναφορά του σε φόβους για «αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος».

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο Λευτέρης Αυγενάκης ανέφερε «ξεκαθαρίζουμε ότι για εμάς η μάχη δεν θα σταματήσει μέχρι και την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες, αλλά και την ώρα της καταμέτρησης των αποτελεσμάτων και στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές».

Η αποστροφή αυτή προκάλεσε την έκπληξη των δημοσιογράφων, οι οποίοι ζήτησαν από τον γραμματέα της Ν.Δ. να δώσει διευκρινίσεις με τον κ. Αυγενάκη να σημειώνει ότι υπάρχει ο φόβος και η αίσθηση -δεν νομίζω ότι θα γίνουν συντονισμένες ενέργειες από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση– ότι κάποιοι είναι αποφασισμένοι, εάν τα καταφέρουν και εάν τους το επιτρέψουμε ακόμα και να αλλοιώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα, δηλαδή την άποψη των Ελλήνων πολιτών. Τους λέμε, λοιπόν, ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι εκεί».

Οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Ντσούνος επέμειναν ρωτώντας «επειδή δεν είστε τυχαίο πρόσωπο, είστε ο γραμματέας του κόμματος της ΝΔ, συνειδητά μας λέτε ότι υπάρχει συζήτηση και υποψία νοθείας;».

«Υπάρχει διάχυτη η πληροφόρηση -επαναλαμβάνω δεν έχουμε, ούτε πιστεύουμε ότι υπάρχει συντονισμένη ενέργεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ- αλλά υπάρχει η διάθεση από ορισμένους, που κινούνται σε αυτό τον χώρο, να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Αυτό δεν θα επιτραπεί» ήταν τα λόγια του Λευτέρη Αυγενάκη.

Σφοδρή αντίδραση από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Η ΝΔ που εδώ και τρία χρόνια προεξοφλεί δήθεν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες, έβγαλε σήμερα τον Γραμματέα της να προλειάνει το έδαφος για την κατάρρευση της πολιτικής της απάτης», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «ο κ. Αυγενάκης μας έχει συνηθίσει σε παραληρηματικές δηλώσεις, αλλά σήμερα ξεπέρασε τον εαυτό του».

«Πέραν του μείζονος θεσμικού ατοπήματος, ο κ. Αυγενάκης κατάφερε να γελοιοποιήσει τη ΝΔ αλλά και να αποκαλύψει το άγχος του αρχηγού της μπροστά στις κάλπες», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Σοβαρό θεσμικό ατόπημα» η απάντηση Χαρίτση

Στον γραμματέα της Νέας Δημοκρατία απάντησε ο αρμόδιος υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, κατηγορώντας τον για σοβαρό θεσμικό ατόπημα.

Ο υπουργός Εσωτερικών, σε δήλωσή του, έκανε λόγο για τοποθέτηση με «αδιανόητη ευτέλεια», «θεσμική ανευθυνότητα» και «παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς».

Εξέφρασε, παράλληλα, την ελπίδα πως οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν συνολικά την αξιωματική αντιπολίτευση και αναμένει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη «κατηγορηματική αποδοκιμασία».

Η πλήρης απάντηση του Αλέξη Χαρίτση

Ένας βασικός, άγραφος, αλλά απαράβατος κανόνας, που έγινε διαχρονικά σεβαστός από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα, είναι η αυστηρή αποφυγή επέκτασης της πολιτικής διαμάχης και του κομματικού ανταγωνισμού, στο ύψιστης θεσμικής σημασίας ζήτημα της φερεγγυότητας και του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας.

Με σημερινές του δηλώσεις, ο γραμματέας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε να παραβεί τον κανόνα αυτόν και, τοποθετούμενος με αδιανόητη ευτέλεια και θεσμική ανευθυνότητα, εν ου παικτοίς, διατύπωσε παντελώς ανυπόστατους ισχυρισμούς περί δήθεν «σχεδιασμού αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων».

Εκφράζω ειλικρινά την ελπίδα ότι το σοβαρότατο αυτό θεσμικό ολίσθημα δεν εκφράζει συνολικά το κόμμα και τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Αναμένω, λοιπόν, την άμεση τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επί του θέματος και την πιο κατηγορηματική αποδοκιμασία των απαράδεκτων δηλώσεων του γραμματέα του κόμματός του. Οτιδήποτε λιγότερο θα συνιστά κακή υπηρεσία στη δημοκρατία και τους θεσμούς.

Δηλώσεις όπως οι σημερινές του κ. Αυγενάκη, πέρα από το ότι συνιστούν σοβαρό θεσμικό ατόπημα, προσβάλλουν ευθέως το κύρος και την εργασία χιλιάδων στελεχών των φορέων της Πολιτείας που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο και σημαντικό έργο της διεξαγωγής των εκλογών.

Επισημαίνω, λοιπόν, στον γραμματέα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι, ακόμα κι αν διαπιστώνει ότι τα πολιτικά επιχειρήματα της παράταξής του στερεύουν, τα «παιχνίδια» με την εκλογική διαδικασία, δεν θα του προσφέρουν διέξοδο.

Απεναντίας, διακινδυνεύει έτσι να ανασύρει στη μνήμη του ελληνικού λαού ιστορικές εμπειρίες, που κάθε άλλο παρά ευνοούν και τιμούν την παράταξή του.

Είχαμε αφήσει τις εποχές βίας και νοθείας

Η πρώτη αντίδραση στις αιτιάσεις του γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας ήρθε από την Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΚΙΝ.ΑΛΛ.), που ήταν καλεσμένη στην εκπομπή.

«Είχαμε αφήσει τις εποχές της βίας και της νοθείας πίσω μας, που ψήφιζαν μέχρι και τα δέντρα και που η παλιά παράταξη του κ. Αυγενάκη ήταν πρωτεργάτης» είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...