Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε πανικό η Ν.Δ.: Προσέφυγε στο ΕΣΡ για να μπλοκάρει την τελευταία ομιλία Τσίπρα

Σε πανικό η Ν.Δ.: Προσέφυγε στο ΕΣΡ για να μπλοκάρει την τελευταία ομιλία Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε πανικό βρίσκεται η Ν.Δ. που προσπαθεί με κόλπα της τελευταίας στιγμής να καπελώσει την προεκλογική εκστρατεία σε μια τελευταία προσπάθεια να αποκομίσει οφέλη και ψήφους των αναποφάσιστων.

Η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να μεταδώσει η ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια την τελευταία ομιλία του πρωθυπουργού αντί για διακαναλική συνέντευξη Τύπου αποδιοργάνωσε πλήρως τη ΝΔ που με επιστολή της προς το ΕΣΡ προσπαθεί να μπλοκάρει την επιλογή αυτή.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια επιλογή έκαναν τόσο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά όσο και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας χωρίς όπως φαίνεται να ενοχληθεί η Πειραιώς.

Παράλληλα, αλγεινή εντύπωση προκαλεί ότι κατά παράβαση της προεκλογικής πρακτικής ο κ. Μητσοτάκης όρισε να μεταδοθεί ως τελευταία του ομιλία αυτή της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη και όχι, όπως ισχύει εδώ και δεκαετίες, η ομιλία της Πέμπτης για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνει μάλιστα:

«Το ΕΣΡ έχει την αποκλειστική ευθύνη ελέγχου και επιβολής της τήρησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ως εκ τούτου σας θέτουμε προ των εκ του νόμου ευθυνών σας για τυχόν παραβίαση της ΚΥΑ και μάλιστα από το κυβερνών κόμμα».

Η κυρία Ζαχαράκη μάλιστα στην επιστολή της προς το ΕΣΡ περιλαμβάνει και τις δικές της μικροκομματικές εκτιμήσεις λέγοντας:

«Η επισήμανση αυτή δεν γίνεται τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας προκειμένου να αποφύγει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δρομολογεί την υποχρεωτική αναμετάδοση μιας προεκλογικής ομιλίας του απ’ όλα τα ιδιωτικά κανάλια, κάτι που αντίκειται ευθέως στις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης» και συμπληρώνει:

«Και για να το πούμε πολύ απλά, αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι μια βραδινή προεκλογική ομιλία ενός πολιτικού αρχηγού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με μια μεσημβρινή συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ».

Σημειώνεται μάλιστα πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει επανειλημμένα καλέσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε τηλεοπτικό debate, κάτι που ο τελευταίος έχει αρνηθεί.

Τι μπορεί να προκαλεί τον τόσο πανικό στη Νέα Δημοκρατία που προσπαθεί να καπελώσει την προεκλογική διαδικασία πέραν του φόβου των εκλογικών αποτελεσμάτων;

Η επιστολή της ΝΔ:

Προς Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Αγαπητέ κε Πρόεδρε

Όπως προφανώς γνωρίζετε η Νέα Δημοκρατία έχει σεβαστεί κατά γράμμα την Κοινή Υπουργική Απόφαση 1290/2019 η οποία υποχρεώνει την ΕΡΤ να μεταδώσει στην μεσημβρινή ζώνη (12-3) μια συνέντευξη Τύπου του αρχηγού κάθε κόμματος, και τα ιδιωτικά κανάλια να την αναμεταδώσουν την ίδια μέρα, είτε απευθείας, είτε μαγνητοσκοπημένη.

Έχει επίσης συμμορφωθεί απόλυτα και με τις διατάξεις που αφορούν την υποχρέωση της ΕΡΤ να μεταδώσει μόνον δύο ομιλίες κάθε αρχηγού, χωρίς υποχρέωση των ιδιωτικών καναλιών να τις αναμεταδώσουν.

Συγκεκριμένα η συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της ΝΔ μεταδόθηκε από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια την Κυριακή 12 Μαΐου, ενώ παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε από την ΕΡΤ την τηλεοπτική κάλυψη της συγκέντρωσης στα Χανιά που έγινε την προηγούμενη Κυριακή και την τηλεοπτική κάλυψη της κεντρικής συγκέντρωσης της ΝΔ που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 24 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Το ΕΣΡ έχει την αποκλειστική ευθύνη ελέγχου και επιβολής της τήρησης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης. Ως εκ τούτου σας θέτουμε προ των εκ του νόμου ευθυνών σας για τυχόν παραβίαση της ΚΥΑ και μάλιστα από το κυβερνών κόμμα.

Η επισήμανση αυτή δεν γίνεται τυχαία, καθώς ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας προκειμένου να αποφύγει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, δρομολογεί την υποχρεωτική αναμετάδοση μιας προεκλογικής ομιλίας του απ’ όλα τα ιδιωτικά κανάλια, κάτι που αντίκειται ευθέως στις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ως εκ τούτου σας καλούμε να λάβετε εγκαίρως όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε παραβίαση της νομοθεσίας που προβλέπει επακριβώς και περιοριστικά τους όρους προβολής των κομμάτων από την ΕΡΤ και τα ιδιωτικά κανάλια.

Και για να το πούμε πολύ απλά, αντιλαμβάνεστε προφανώς ότι μια βραδινή προεκλογική ομιλία ενός πολιτικού αρχηγού δεν έχει καμία απολύτως σχέση με μια μεσημβρινή συνέντευξη Τύπου απέναντι σε όλα τα ΜΜΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...