Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έξι υποψήφιοι της 16χρονης πόλης στον ισχυρό συνδυασμό: «Κορυδαλλός – Ένα Βήμα Μπροστά»

Έξι υποψήφιοι της 16χρονης πόλης στον ισχυρό συνδυασμό: «Κορυδαλλός – Ένα Βήμα Μπροστά»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την εκτίμηση ότι ο Κορυδαλλός αλλάζει Δήμαρχο διατύπωσε ο Προκόπης Φωτεινόπουλος συντονιστής – υπεύθυνος τύπου της 16χρονης πόλης.

Στις Δημοτικές Εκλογές συμβαίνουν τα πάντα σε βαθμό που τίποτα πια δεν φαίνεται περίεργο.

Ο τρόπος που μεταβάλλονται οι φιλίες και αντιπαλότητες παραγόντων και ομάδων επιρροής, έχει πάψει από χρόνια να υπακούει σε κάποιο –έστω και προσχηματικό- πλαίσιο αρχών, υπερβαίνει τα όσα συμβαίνουν κατά καιρούς σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Ωστόσο, στο Δήμο Κορυδαλλού, η περίπτωση είναι διαφορετική και προκαλεί το ενδιαφέρον.

Διότι μια τοπική αυτό-οργάνωση, με προοδευτικό και έντονα ριζοσπαστικό χαρακτήρα, με ρόλο στα πράγματα, 11ετή παρουσία και συνέπεια στη διαδρομή της, εμφανίζεται με ευρεία εκπροσώπηση στο ίδιο ψηφοδέλτιο με την εντελώς διαφορετικής προέλευσης Δημοτική Κίνηση «Κορυδαλλός – Ένα Βήμα Μπροστά».

Ο 40χρονος υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού, ο κύριος Νίκος Χουρσαλάς, προερχόμενος από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με πορεία στη ΝΔ.

Ο συντονιστής της αυτό-οργάνωσης «16χρονη πόλη», ο Προκόπης Φωτεινόπουλος, «παιδί από τα σπλάχνα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ», με πολυετή παρουσία από το 1980, αμετακίνητος Ανδρεο-παπανδρεϊκός, με δημόσιες τοποθετήσεις κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ από τις αρχές της 10ετίας, με έντονη δραστηριότητα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η πρόσφατη υπογραφή του στο κείμενο «των 10 ιδρυτικών στελεχών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ» οι οποίοι τοποθετούνται με υποστηρικτικό προβληματισμό υπέρ της Προοδευτικής Συμμαχίας.

H 16χρονη πόλη αποτελεί μια σημαντική έκφραση του προοδευτικού χώρου, στον Κορυδαλλό. Προκάλεσε έκπληξη η επιλογή αυτού του τρόπου συμμετοχής στις δημοτικές εκλογές; (Στο ψηφοδέλτιο Κορυδαλλός – Ένα Βήμα Μπροστά).

Εισαγωγικά ας ξεκαθαρίσουμε ότι συμμετέχουμε σε ένα ανοιχτό πολυσύνθετο αυτοδιοικητικό σχήμα, το οποίο δεν καλύπτεται -και δεν καλύπτει- οποιοδήποτε επίσημο χρίσμα κομματικού χώρου, όπως συμβαίνει με άλλες δημοτικές κινήσεις στον Κορυδαλλό.

Συνεπώς η δημοτική κίνηση είναι ανεξάρτητη και η φυσιογνωμία της διαμορφώνεται πράγματι με τη συμμετοχή διαφόρων ιδεολογικοπολιτικών απόψεων.

Στο πλαίσιο αυτό η δυνατή παρουσία της 16χρονης πόλης συν-διαμορφώνει το χαρακτήρα της δημοτικής κίνησης και βάζει τη σφραγίδα της στο τελικό αποτέλεσμά.

Αξιολογήσαμε και αξιοποιήσαμε τις νέες δυνατότητες που διαμορφώνει η Απλή Αναλογική και το πλαίσιο «Κλεισθένης».

Η εκπροσώπηση των ιδεών και των προτάσεων που έχουμε για την πόλη μας θα είναι πολύ πιο ισχυρή στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο με αυτόν τον τρόπο.

Η επιλογή μας δεν είναι επιπόλαιη, αποτελεί μια σημαντική προσφορά για την πόλη και πιστεύουμε ότι αυτό θα το εκτιμήσουν οι δημότες του Κορυδαλλού ανεξάρτητα από στενά ιδεολογική τοποθέτηση.

Η ενέργειά μας επιτυγχάνει και άλλα πολύ σημαντικά αποτελέσματα που ήδη αναγνωρίζονται: Δημιουργούμε μια άνευ προηγουμένου – αλλά αναγκαία- μόχλευση των πολιτικών ισορροπιών και ιδιαίτερα έναν μεγάλο προβληματισμό στον προοδευτικό χώρο.

Πιστεύω ότι ως συνέπεια αυτής της πραγματικότητας την επόμενη μέρα των εκλογών θα επέλθουν και ανάλογες ανακατατάξεις στον τοπικό προοδευτικό χάρτη.

Αναλάβαμε, πράγματι μια μεγάλη ευθύνη, από την οποία όμως, διαμορφώνεται και ο νέος πρωταγωνιστικός ανανεωτικός ρόλος της «16χρονης πόλης».

Γιατί με τη δική μας πρωτοβουλία και επιλογή ανατράπηκε το σκηνικό των δημοτικών εκλογών στον Κορυδαλλό και αυτό θα φανεί πανηγυρικά στο αποτέλεσμα.

Χάσατε όμως το ηθικό έρεισμα, την καθαρότητα. Γίνατε «άλλοι»;

Δεν χάσαμε καθόλου το ηθικό μας πλεονέκτημα.

Αναλάβαμε την ευθύνη για να τελειώσει η περίοδος της φθοράς και της μετριότητας του εγκλωβισμού της πόλης –αλλά και αιχμαλωσία του τοπικού προοδευτικού κινήματος- στο βαρετό χορό ανακύκλωσης των ίδιων παραγόντων, επί 13 (+12)=25 έτη, με πολύ κακά αποτελέσματα.

Δεν πρόκειται ωστόσο για ιδεολογική υποχώρηση αλλά για μια αμιγώς αυτοδιοικητική συμφωνία, μια συμφωνία υγιή – και αυτό φαίνεται από τον απολύτως δημόσιο χαρακτήρα σε όλα τα σημεία της.

Η συμφωνία αυτή προβλέπει και αναγνωρίζει τη διαφορετικότητά μας, το σεβασμό της αυτόνομης οργανωτικής υπόστασης της 16χρονης πόλης.

Προβλέπει και τη δημόσια έκφραση ανοιχτών προγραμματικών παρεμβάσεων και πολιτικών τοποθετήσεων.

Δεν γίναμε άλλοι. Αντιθέτως, αρνηθήκαμε πειθαρχία, στην απαράδεκτη πρόταση σύμπραξης με τη σημερινή Δημοτική Αρχή.

Αντιταχθήκαμε στην πρακτική των απίθανων αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων που οδήγησαν στη διάσπαση του «πάμε αλλιώς».

Την ιστορική Δημοτική Κίνηση στην οποία από το 2014 και μέχρι χτες συμμετείχαμε.

Ως προϊόν αυτής της 5ετούς συμμετοχής προέκυψε και υφίσταται μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο (Ηλίας Κρούπης).

Επί 13 χρόνια αυτή η Δημοτική Κίνηση με επικεφαλής την Καίτη Κυλάκου αντιπολιτεύτηκε με συνέπεια την παρούσα – απερχόμενη Δημοτική Αρχή.

Αν μετανόησαν κάποιοι, σίγουρα αυτοί δεν είμαστε εμείς.

Απλώς εμείς πήγαμε ένα βήμα πιο πέρα από εκατοντάδες μέλη και φίλους του «πάμε αλλιώς» που ασφαλώς διαφωνούν: Κάναμε τη διαφωνία μας ενεργή.

Ο τρόπος που το κάναμε θα κριθεί στις 26 Μαϊου, θα κριθούν και οι καταστροφικές πράξεις / αποφάσεις που οδήγησαν στη διάσπαση του «πάμε αλλιώς».

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές, 1.5 μήνας περίπου από την έναρξη συνεργασίας. Όλα βαδίζουν ομαλά; Είχατε προβλήματα;

Είχαμε, ασφαλώς. Η συνεργασία κινδύνεψε από τις πρώτες ώρες.

Δεν αρνούμαστε ότι υπάρχουν διαφορετικές συνιστώσες για τη σύνθεση αυτού του συνδυασμού.

Ωστόσο, δικαιώνεται μέχρι στιγμής η εμπιστοσύνη που δείξαμε στο πρόσωπο του Νίκου Χουρσαλά.

Πρόκειται για έναν χαρακτήρα ανοιχτό με συγκροτημένη γνώση, μη δογματικό, πρακτικός, οργανωτικός. Διαφέρει, επειδή ακούει, ακούει προσεκτικά το συνομιλητή του.

Δεν είναι ο –συχνός- κομπλεξικός εγωκεντρικός τύπος ηγέτη, από το είδος εκείνο το οποίο δημιουργεί αυλή επιβεβαίωσης.

Θα έλεγα ότι το αρχικό σοκ προσαρμογής – λόγω της καταγεγραμμένης, με έντονο πρόσημο, ταυτότητας της «16χρονης πόλης», θα μπορούσε να διαλύσει τη συνεργασία στην αφετηρία της αν ο Νίκος δεν διέθετε αυτά τα χαρακτηριστικά.

Δώσε μας ένα γεγονός ενδεικτικό, ένα επεισόδιο.

Προσερχόμενος στην εκδήλωση για τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου, μαζί με δυο τρεις συνυποψήφιους/ συντρόφους μου, σε ανοιχτό χώρο, άκουσα: «νάτοι, νάτοι ήρθανε…» ποιοί; «…αυτοί οι αριστερισταί»… Κοίταξα και είδα δυο συμπαθείς κυρίες που συμμετείχαν στην εκδήλωση, οι οποίες με αυτόν τον τρόπο περιέγραφαν την άφιξή μας.

Το συγκεκριμένο –φυσικά είναι ελαφρύ και διασκεδαστικό. Υπήρξαν και πιο δύσκολα αλλά προχωρήσαμε και προχωράμε.

Ποια είναι η πρόβλεψή για το αποτέλεσμα στο Δήμο Κορυδαλλού;

Πιθανότατα θα είμαστε πρώτη δύναμη. Δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα ποιόν αντίπαλο θα έχουμε στο β΄ γύρο που σίγουρα θα χρειαστεί.

Η πόλη έχει γεμίσει ελπίδα από την παρουσία μας και νομίζω ότι με την επιλογή των πολιτών ο Νίκος Χουρσαλάς θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος.

Αν συμβεί αυτό με ποιο τρόπο θα διοικήσετε το δήμο αφού οι δυνάμεις οι οποίες συνθέτουν το συνδυασμό διαφέρουν;

Πάρα πολλοί Δήμοι (στον Κορυδαλλό, επί 10ετίες) διοικούνται με τη συμμετοχή ετερόκλιτων δυνάμεων και προσώπων.

Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει ένα δημόσια διατυπωμένο κοινό πλαίσιο αρχών και κατευθύνσεων.

Επομένως τα προβλήματά μας θα είναι πολύ λιγότερα από αυτά που είχαν άλλοι.

Την πόλη επιδιώκουμε να φτιάξουμε. Δεν επιδιώκουμε υποταγή των ιδεών του μεν στις ιδέες του άλλου.

Όμως, να επισημάνω ότι ο νόμος 4555/2018 (Κλεισθένης) θέτει προβλέψεις και δυνατότητες διαφορετικών τρόπων πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δηλαδή, για να διοικηθεί ο Δήμος χρειάζεται συμμετοχή και άλλων δυνάμεων (παρατάξεων).

Τα πλειοψηφικό σύστημα, που έδινε ευρύτατο αριθμό εδρών στο Δήμαρχο και η διοίκηση με τη μορφή της «ενός ανδρός αρχή» έλαβαν τέλος.

Σε τελική ανάλυση, το πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί, (λόγω του Κλεισθένη) δεν είναι στενή υπόθεση διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό του νικηφόρου συνδυασμού, αλλά προϋποθέτει ευρύτερη διαπαραταξιακή συμμετοχή/ συνεννόηση.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει η 16χρονη πόλη στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Διαφάνεια και δημοσιότητα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα, την ώρα που γίνονται, χωρίς φίλτρα και γραφειοκρατικές διαδικασίες πρόσβασης.

Οι πρώτες απαραίτητες προϋποθέσεις που διασφαλίζουμε αμέσως είναι η ειλικρίνεια και η πλήρης περιγραφή της πραγματικότητας χωρίς ωραιοποιήσεις.

Η πιο ύπουλη μορφή υπονόμευσης της δημοκρατίας είναι η άγνοια.

Θέλουμε λοιπόν ενημερωμένους πολίτες, θα είμαστε οι «μαρτυριάρηδες» του Δημοτικού Συμβουλίου, υποσχόμαστε να αποκαλύπτουμε τα πάντα.

Ο κοινωνικός έλεγχος, η λογοδοσία, ο συμμετοχικός προγραμματισμός, είναι ο τρόπος για να επιστρέψει ο Δήμος στους Δημότες του.

Με την είσοδο της 16χρονης πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο τελειώνει η ομερτά των παραγόντων και αυτή είναι η αφετηρία για να αλλάξουν τα πάντα.

Έξι υποψήφιοι, με το σήμα «16χρονη πόλη». Πως θεωρείται αυτονόητη η εκλογή και η εκπροσώπηση;

Τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο και τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί.

Η παρουσία μας σε αυτή τη συνεργασία έδωσε εύρος, παλμό και αρκετή ενίσχυση για να διαμορφωθούν οι σημερινές συνθήκες ευφορίας.

Η ενδεχόμενη απουσία σημαντικής εκπροσώπησης της 16χρονης πόλης στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα αποτελέσει αντιφατικό στοιχείο το οποίο δίνει σημαντικό «επιχείρημα δεύτερου γύρου» στους αντιπάλους.

Γιατί τότε θα υποστηρίξουν ότι δεν υφίσταται αναφορά του διευρυμένου σχήματος στην εκλογική βάση.

Αυτό είναι το μοναδικό αυτονόητο και οι πολίτες το γνωρίζουν.

Εμπιστευόμαστε την απόφασή τους και δουλεύουμε εντατικά μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.

Η 16χρονη πόλη ζητά από τους πολίτες να γεμίσουν όλα τα ψηφοδέλτια με τρεις σταυρούς επιβεβαιώνοντας πανηγυρικά την επικρότηση του ρόλου και των απόψεών της.

Τι να θυμούνται τελευταίο οι ψηφοφόροι πηγαίνοντας στις κάλπες;

Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα για όσους θεωρούμε πολύ κοντά μας:

Σπάστε όλες τις γραμμές, ψηφίστε 16χρονη πόλη, να απεγκλωβίσουμε προοδευτικές δυνάμεις που έχουν παγιδευτεί.

Να σχολάσουμε τους επαγγελματίες «τροχονόμους της προόδου».

Εμείς δεν τα παίρνουμε, δεν ζούμε για τα αξιώματα, είμαστε σαν φάρμακο για την κατάσταση που ζούμε.

Ένα κωδικοποιημένο μήνυμα για όσους είναι πιο μακριά μας:

Τιμήστε τη γενναιότητά και την εντιμότητα, θα σας τιμήσουν και αυτές.

Ένα μήνυμα για τη Νέα Γενιά της Πόλης μας:

Από τότε που θυμάσαι τη ζωή σου, θυμάσαι έ ν α Δήμαρχο.

Σου προτείνουμε να αλλάξεις κάτι στη ζωή σου. Ανάλαβέ το…

Εσύ είσαι η α λ λ α γ ή που περιμένεις!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πειραιάς: Κατέρρευσε διώροφο κτίριο στο Πασαλιμάνι – Νεκρός ένας 31χρονος αστυνομικός

Πέραμα: Στο νοσοκομείο 5χρονη που καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της

Μετρό: Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί το Σαββατοκύριακο

Χαρδαλιάς: Διέγραψε τον Μ. Σφακιανάκη για δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία- Στην αντεπίθεση ο πρώην αξιωματικός της ΕΛΑΣ

RND: Πολύ νωρίς για να ξεγράψουμε τον Ερντογάν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...