Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τζέφρι Πάιατ: Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για τα ελληνικά λιμάνια

Τζέφρι Πάιατ: Αμερικανοί επενδυτές ενδιαφέρονται για τα ελληνικά λιμάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ενδιαφέρον αμερικανικών επιχειρήσεων για τις αποκρατικοποιήσεις και ειδικότερα για τα λιμάνια επεσήμανε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, μιλώντας σε συνέδριο για τον ορυκτό πλούτο.

«Αμερικανικές επιχειρήσεις ελπίζουν να δραστηριοποιηθούν στην Ελλάδα και να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες στις αποκρατικοποιήσεις, όπως για παράδειγμα την αποκρατικοποίηση των λιμανιών, την ενέργεια καθώς και στους τομείς της γνώσης και της τεχνολογίας», ανέφερε ο πρέσβης.

Τόνισε, επίσης, ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα δεν σχετίζονται μόνο με την εγχώρια αγορά αλλά με το ρόλο της χώρας ως διαύλου για τα Βαλκάνια και ως κόμβου για το εμπόριο, την ενέργεια και τις μεταφορές στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Σημείωσε ακόμη ότι προγράμματα όπως αυτό της Eldorado Gold είναι σημαντικά γιατί θα διευκολύνουν την διαφοροποίηση της οικονομίας πέραν των παραδοσιακών κλάδων του τουρισμού και της ναυτιλίας αλλά και επειδή η επιτυχία σχεδίων όπως αυτό θα δώσει σήμα στους ξένους επενδυτές ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ελλάδα αλλάζει.

Ο κ. Πάιατ υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει στις σχέσεις με την Ελλάδα και υποστηρίζουν την πλήρη οικονομική της ανόρθωση ενώ χαρακτήρισε την χώρα μας έναν από τους πιο σημαντικούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, δύναμη ειρήνης και σταθερότητας και μοντέλο για καλές σχέσεις γειτονίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...