Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παγίδα στήνει ο Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών μόνο αν υπάρχει… ανάπτυξη

Παγίδα στήνει ο Μητσοτάκης: Αυξήσεις μισθών μόνο αν υπάρχει… ανάπτυξη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Παγίδα στήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εργαζομένους που ευελπιστούν ότι θα πάρουν αυξήσεις στους μισθούς τους με μια κυβέρνηση ΝΔ. Μιλώντας στην Ελευσίνα ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «η Ν.Δ συνδέει την ανάπτυξη με τις αυξήσεις των μισθών. Όσο αυξάνεται το ΑΕΠ τόσο θα αυξάνονται, κάθε χρόνο, και οι μισθοί. Και, ο κατώτερος σε διπλάσιο ποσοστό από το ρυθμό ανάπτυξης».

Αυτή βέβαια είναι μια μεγάλη παγίδα για το σύνολο των εργαζομένων, αφού οι αυξήσεις των πολύ χαμηλών μισθών που έχουν διαμορφωθεί λόγω των μνημονίων και της οικονομικής κρίσης, συνδέονται με τις οικονομικές συνθήκες που θα επικρατούν χρόνο με τον χρόνο σε ένα εθνικό αλλά και διεθνές περιβάλλον πολύ ευάλωτο στον οικονομικό τομέα.

Στο κοινωνικό πεδίο ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αποτυπώνονται οι μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτοί που φεύγουν επέβαλλαν 29 νέους φόρους, ενώ εμείς φέρνουμε ελαφρύνσεις, κατάργησαν το ΕΚΑΣ, ενώ εμείς ενισχύουμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τσάκισε τη μεσαία τάξη», είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης “ξεχνώντας” βέβαια την περίοδο Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά-Βενιζέλου που κατακρεουργήθηκαν μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Μειώσεις φόρων

Οι πρώτες μειώσεις φόρων θα ισχύσουν από τον Ιανούριο του 2020 ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να σταματήσει να διαστρεβλώνει τις θέσεις της ΝΔ.

Το φορολογικό πακέτο για το οποίο δεσμεύθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιλαμβάνει μείωση του εισαγωγικού φορολογικού συντελεστή για μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και αγρότες από 22% σε 9% για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ. Σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύη και υποχώρηση του ΦΠΑ σε δύο βασικούς συντελεστές 11% και 22% καθώς διατήρηση του υπερμειωμένου συντελεστή 6%. Ακόμη, ανέφερε πως ο ΕΝΦΙΑ μειώνεται κατά 30% για όλους εντός διετίας.

«Μειώνουμε το φόρο επιχειρήσεων από 28% σε 20% και τον φόρο μερισμάτων από 10% σε 5%» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης. Θα μειώσουμε φόρους και εισφορές αλλά οι επιχειρηματίες θα πρέπει να πληρώσουν και να βρίσκονται δίπλα στους εργαζόμενους τους, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Προειδοποίησε πως αθέμιτες πρακτικές, όπως η αδήλωτη και η ανασφάλιστη εργασία, δεν χωρούν, παλιές συνταγές όπως συμπίεση μισθού με απειλή απόλυσης δεν νοούνται, ούτε συγχωρούνται καθυστερήσεις πληρωμών και εργασία εκτός νόμιμου ωραρίου.

Μίλησε για ίδρυση λευκού μητρώου εταιρειών ώστε να επιβραβεύονται με χαμηλότερες εισφορές οι εργοδότες που είναι συνεπείς απέναντι στους εργαζόμενους και στο κράτος και κίνητρα στις επιχειρήσεις για πρόσθετες παροχές στους εργαζόμενους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...