Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέο «όχι» της Ν.Δ. στη διακομματική Επιτροπή σε ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη

Νέο «όχι» της Ν.Δ. στη διακομματική Επιτροπή σε ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον οριστικό αποκλεισμό οποιασδήποτε πιθανότητας διεξαγωγής τηλεμαχίας των πολιτικών αρχηγών, επιβεβαίωσε η Διακομματική Επιτροπή των εθνικών εκλογών, ενώ συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο παροχής οικονομικών κινήτρων στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών των εκλογικών τμημάτων, καθώς και διευκολύνσεων για τις μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων και των ψηφοφόρων την ημέρα των εκλογών.

Μετά το οριστικό ναυάγιο του ντιμπέιτ των επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής στο υπουργείο Εσωτερικών, επανέφερε το αίτημα του κυβερνώντος κόμματος για διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ, λέγοντας ότι το κόμμα του είναι ανοιχτό για κάτι τέτοιο ακόμα και την ύστατη στιγμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο αυτό απορρίφθηκε από πλευράς ΝΔ, ενώ ο εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ χαρακτήρισε «κοροϊδία» τη σχετική συζήτηση των τελευταίων ημερών.

Για τις διευκολύνσεις στις μετακινήσεις κατά την ημέρα των εκλογών, συμφωνήθηκε να ισχύσουν τα ίδια με τις πρόσφατες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ως εκ τούτου στις 7 Ιουλίου, θα είναι δωρεάν η διέλευση των οχημάτων από τους σταθμούς των διοδίων.

Όπως έγινε γνωστό, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και τις παραχωρησιούχες εταιρείες προκειμένου το μέτρο να ισχύσει και την επόμενη ημέρα.

Για τους εκπροσώπους της δικαστικής αρχής θα ισχύσουν -όπως και στις 26 Μαΐου- μειωμένες τιμές στα εισιτήρια της Aegean και της Olympic Air, ενώ δωρεάν θα είναι η μεταφορά των ιδίων και των οχημάτων τους με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Από τη Διακομματική Επιτροπή εκφράστηκε επίσης προβληματισμός για το σύνηθες φαινόμενο της απουσίας μελών των εφορευτικών επιτροπών από τα καθήκοντά τους στα εκλογικά τμήματα.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τα περισσότερα κόμματα εμφανίστηκαν θετικά στην προοπτική παροχής οικονομικών κινήτρων, ενώ διαφώνησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, ο οποίος είπε ότι δεν είναι δυνατόν να πληρώνονται όσοι καλούνται να ασκήσουν τα καθήκοντά τους ως πολίτες.

Όπως ειπώθηκε, το θέμα μετατίθεται για την επόμενη κυβέρνηση, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον νόμο, ενώ η Βουλή είναι κλειστή για να ληφθεί άμεσα σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...