Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαβάστε ποιες συντάξεις μειώνει η Νέα Δημοκρατία εάν γίνει κυβέρνηση

Διαβάστε ποιες συντάξεις μειώνει η Νέα Δημοκρατία εάν γίνει κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις συντάξεις αναμένεται να πέσει πρώτα η νεοφιλελεύθερη λαίλαπα. Από την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη της Νέα Δημοκρατία, αλλά και ο ίδιος ο Μητσοτάκης, αναγκάζονται έστω και αποσπασματικά να αποκαλύπτουν μέρος του σχεδίου που οδηγεί σε διαδοχικές μειώσεις συντάξεων.

Η «Αυγή» παρουσιάζει σήμερα τις άμεσες μειώσεις που προκύπτουν με βάση τα όσα έχουν υποστηρίξει τις τελευταίες μέρες τα στελέχη της ΝΔ και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τέλος η 13η σύνταξη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις ερωτήσεις δέκα δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha για τη 13η σύνταξη, τόνισε ότι «θα δίνουμε ένα σταθερό βοήθημα σε ετήσια βάση, το οποίο θα δοθεί στο τέλος του επόμενου έτους, εφόσον οι δημοσιονομικές συνθήκες μας το επιτρέπουν».

Σε διευκρινιστική ερώτηση προσθέτει «αυτόν τον στόχο θα τον πετύχουμε εφόσον πετύχουμε στόχο 4%» και τόνισε ότι «δεν μπορεί να δεσμευτεί κανείς για έναν αναπτυξιακό στόχο, αλλά είμαι πεπεισμένος ότι με την εικόνα που βλέπω από τις αντιδράσεις των αγορών ο στόχος αυτός είναι εφικτός και επιτεύξιμος».

Επομένως δεν θα καταβληθεί ξανά 13η σύνταξη εφόσον δεν θα έχει επιτευχθεί ανάπτυξη 4%!

Μισές συντάξεις με το νέο σύστημα

Ο Μιλτιάδης Νεκτάριος μιλώντας την προηγούμενη βδομάδα στον ρ/σ News247 επιβεβαίωσε το σχέδιο ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης και δεν αρνήθηκε ότι είναι ο σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ασφαλιστικό.

Ο ίδιος με τον Πλ. Τήνιο έχουν εισηγηθεί «τον περιορισμό της εγγυημένης σύνταξης από το κράτος στο 50%», ενώ ταυτόχρονα στο σχέδιο τους σημειώνουν ως «αναγκαία τη μεταρρύθμιση του Ν. 4387/16 (Νόμος Κατρούγκαλου) για να δημιουργηθεί χώρος για ζήτηση ιδιωτικών συνταξιοδοτικών προϊόντων».

Επομένως στην περίπτωση εφαρμογής του σχεδίου της ΝΔ οι (εγγυημένες) συντάξεις που θα χορηγούνται από το δημόσιο κομμάτι του ασφαλιστικού συστήματος θα αντιστοιχούν στο 50% των σημερινών!

Μείωση εισφορών και μείωση της κύριας σύνταξης

Η ΝΔ έχει αφιερώσει στο πρόγραμμά της κυριολεκτικά 200 λέξεις για το ασφαλιστικό και η μόνη αναφορά της έχει να κάνει με την μείωση των εισφορών για την κύρια σύνταξη κατά 25%.

Οι εισφορές για την επικουρική ασφάλιση θα παραμείνουν στο σημερινό ύψος ώστε να γεμίσουν τον «κουμπαρά» των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών!

Ποιες θα είναι όμως οι απώλειες του ΕΦΚΑ από τη μείωση των εισφορών κατά 25%; Περίπου 3 δισ. τον χρόνο.

Δηλαδή ποσό διπλάσιο από το υπερπλεόνασμα του ΕΦΚΑ στις αρχές του 2019!

Αυτό σημαίνει ότι από τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ ο ΕΦΚΑ θα επιστρέψει στα ελλείμματα, τα οποία θα οδηγήσουν με τη σειρά τους σε μείωση των κύριων συντάξεων κατά 20%!

Καταργείται η προσωπική διαφορά!

Οι μειώσεις των συντάξεων θα είναι διπλές για τους παλιούς συνταξιούχους.

Και αυτό καθώς οι Μ. Νεκτάριος και Πλ. Τήνιος έχουν εισηγηγθεί την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», ώστε να μειωθεί το κόστος μετάβασης στο νέο ασφαλιστικό σύστημα.

Με την παράγραφο 2 του άρθρου 1 του νόμου 4472/2017 που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (και ανάγκασε και ΝΔ – ΚΙΝΑΛ – ΚΚΕ να ψηφίσουν) παλαιές συντάξεις, κύριες και επικουρικές διατηρούν την προσωπική τους διαφορά, ενώ με την ίδια διάταξη διασώθηκαν και οι συντάξεις των νέων συνταξιούχων που αποχώρησαν την περίοδο 13.5.2016 – 31.12.2018 με διαφορά άνω του 20% ανάμεσα στον παλαιό και τον νέο τρόπο υπολογισμού!

Η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς για τις παλαιές συντάξεις σημαίνει μείωση από 5% έως και 25%!

Σε αγωνία ελεύθεροι επαγγελματίες, αγρότες και ηλικιακά μικρότεροι συνταξιούχοι

Επιπλέον μέχρι στιγμής κανένας παράγοντας από τη ΝΔ δεν έχει διαψεύσει, ούτε έχει επιβεβαιώσει, αν θα υπάρξει υποχρεωτική εισφορά 7% σε ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες ώστε να στηριχθεί το καινούργιο σύστημα!

Ακόμα επίσης κανένας δεν έχει διαψεύσει αν για τη στήριξη του νέου ασφαλιστικού συστήματος σχεδιάζεται η κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, αλλά και πώς θα γίνει η επαναφορά (!) των ηλικιακά νεότερων συνταξιούχων στην απασχόληση!

Δηλαδή, σε περίπτωση επικράτησης της ΝΔ θα ανασταλούν οι συντάξεις των συνταξιούχων αν πχ οι τελευταίοι είναι κάτω των 62 ετών;

Πηγή: Εφημερίδα «Η Αυγή»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...