Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρoυφάκης: Ο Μητσοτάκης προσφέρει πολλά δυσάρεστα θεάματα χωρίς άρτο

Βαρoυφάκης: Ο Μητσοτάκης προσφέρει πολλά δυσάρεστα θεάματα χωρίς άρτο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Το Μέρα25 δε θα υπερψηφίσει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Εμείς δεν μπήκαμε στη Βουλή για να τιμήσουμε τον λαϊκισμό των κυβερνώντων, αλλά για να τον θάψουμε» ανέφερε ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αυτό που προσφέρει στους Έλληνες είναι «πολλά δυσάρεστα θεάματα χωρίς άρτο».

Ο κ. Βαρουφάκης εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα έρθει σε ρήξη με τον ελληνικό λαό, η οποία, όπως είπε, θα είναι απόρροια των παροχών που έχει εξαγγείλει, σε συνδυασμό με τα υψηλά πλεονάσματα που έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Μέρα25, το πρωτογενές πλεόνασμα δεν θα πέσει στο 1,5% με 1,6%, αλλά θα παραμείνει στο 3,5%.

«Για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος, πρέπει οι καθαρές επενδύσεις να αυξηθούν πολύ πιο γρήγορα από το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ποτέ» ανέφερε και συμπλήρωσε πως «όταν θα αποτύχουν οι στόχοι αυτοί, τότε θα τεθεί και το δίλημμα στους κυβερνώντες αν θα κάνουν ρήξη με τους δανειστές ή με τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα, συνέστησε στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, -καθώς όπως είπε, το οπλοστάσιο του κ. Ντράγκι τελείωσε, ξέμεινε από γερμανικά ομόλογα -, να προτείνει, όχι ποσοτική χαλάρωση, αλλά μεγάλη έκδοση ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Επενδυτική Τράπεζα, που θα υποστηρίζονται από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αμφισβήτησε τη δέσμευση της κυβέρνησης για επιστροφή στην κανονικότητα, υποστηρίζοντας ότι τα δεδομένα δε δείχνουν αυτό, «αντίθετα ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο στη μνημονιακή εποχή και στη χρεοδουλοπαροικία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωκοινοβούλιο: Νέο χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την τραγωδία στα Τέμπη

Καρυστιανού στο Ευρωκοινοβούλιο: «Είμαστε βέβαιοι για τη συγκάλυψη» – «Η κυβέρνηση προσβάλει τη μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη»

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...