Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωσή της Ε.Ε. δικαιώνει τις προσπάθειες μας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωσή της Ε.Ε. δικαιώνει τις προσπάθειες μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν την ανακοίνωση της Κομισιόν για τον ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας

Συγκεκριμένα, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν:

«Η σημερινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς και τα στοιχεία που την συνοδεύουν (επισυνάπτονται), με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το τέλος των μνημονίων, δικαιώνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στο πεδίο της οικονομίας και καταρρίπτει το αφήγημα της ΝΔ για τη δήθεν καταστροφική οικονομική πολιτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Επιβεβαιώνεται πλήρως η επισήμανσή μας ότι όταν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, η ΝΔ έχει αποφασίσει: τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα…

»Στην ανακοίνωσή της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρεται στα απτά οφέλη που προέκυψαν για την ελληνική οικονομία, επισημαίνοντας ενδεικτικά τη μείωση του ποσοστού ανεργίας στο 17,6% τον Απρίλιο του 2019, όταν για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2011 έπεσε κάτω από το 18%, έναντι του υψηλότερου ποσοστού της τάξεως του 27,9 % που καταγράφηκε τον Ιούλιο του 2013.

»Παράλληλα, διαπιστώνει τις θετικές εξελίξεις στην οικονομία της χώρας, παραθέτοντας στοιχεία για την επιστροφή στις αγορές, την δημοσιονομική κατάσταση και τους ρυθμούς ανάπτυξης.

»Ένα χρόνο από την ολοκλήρωση του προγράμματος, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δηλώνει ότι «η ανάπτυξη είναι σταθερή, η ανεργία μειώνεται και τα δημόσια οικονομικά έχουν βελτιωθεί», ενώ ο Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Δημοσιονομικές Υποθέσεις, τη Φορολογία και τα Τελωνεία, Πιερ Μοσκοβισί, επισημαίνει ότι «η Ελλάδα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο από τότε που ολοκλήρωσε το πρόγραμμα στήριξης πριν από ένα χρόνο» και ότι «τα οικονομικά δεδομένα εμφανίζουν θετικά σημάδια».

Όταν, λοιπόν, η ΝΔ αναφέρεται σε αυταπάτες θα πρέπει να κοιτάζεται στον πολιτικό της καθρέφτη. Αν και στην περίπτωσή της, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι μάλλον συνειδητή επιλογή και παγιωμένος τρόπος προσέγγισης των πολιτών».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...