Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στ. Πέτσας: Λέει ψέματα ο Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα βυθίζει μετανάστες στο Αιγαίο

Στ. Πέτσας: Λέει ψέματα ο Τσαβούσογλου ότι η Ελλάδα βυθίζει μετανάστες στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ψευδή» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τον ισχυρισμό του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «οι ελληνικές Αρχές ανοίγουν πυρ κατά λέμβων που μεταφέρουν μετανάστες».

«Το βασικό ζητούμενο είναι να ελέγξει η Τουρκία τους διακινητές στην επικράτειά της, όχι να απειλεί ότι θα στείλει στην Ελλάδα και την Ευρώπη χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες» είπε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι «το μεταναστευτικό είναι το μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα» τονίζοντας ότι ο συντονισμός όλων των φορέων της κυβέρνησης και τα αποτελέσματα δεν είναι θέμα μιας εβδομάδας, ενώ εκτίμησε ότι χρειάζεται ένα διάστημα μέχρι την άνοιξη ώστε να έχουν αποδώσει όλες οι κυβερνητικές ενέργειες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι με την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στοχεύει ώστε να υπάρξουν μειωμένες ροές μέσα στο χειμώνα και να αυξηθεί ταυτόχρονα ο αριθμός επιστροφών, κάτι το οποίο όπως είπε «δεν γινόταν στο παρελθόν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Απευθυνόμενος στις τοπικές κοινωνίες αναγνώρισε πως «η ελληνική κοινωνία έχει κουραστεί», προσθέτοντας όμως πως «οι Έλληνες δεν γύρισαν ποτέ την πλάτη τους στην ανθρωπιά».

Σημείωσε παράλληλα ότι οι αλλοδαποί οι οποίοι προωθούνται στην ενδοχώρα είναι άνθρωποι με προσφυγικό προφίλ και οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά τις εξαγγελίες για ελαφρύνσεις, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «χρήματα θα πάρουν όλοι οι Έλληνες καθώς η κυβέρνηση νοιάζεται για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις», προσθέτοντας ότι «σταδιακά αποκαθίσταται η δικαιοσύνη».

Αναφερόμενος στη μεσαία τάξη υπογράμμισε ότι επωφελείται από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη μείωση των συντελεστών και τα κίνητρα για την ανάπτυξη ενώ ταυτόχρονα δήλωσε επιγραμματικά ότι οκτώ στα δέκα νοικοκυριά βλέπουν ήδη ελάφρυνση.

Συγκρίνοντας την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε αντιδιαστολή με την κυβέρνηση Τσίπρα ο κ. Πέτσας είπε ότι «εμάς μας χαρακτηρίζει η συνέπεια, ενώ «ο κ. Τσίπρας έπαιρνε μέτρα λόγω της αναξιοπιστίας του».

«Κάθε χρόνο και χωρίς να υπάρχει λόγος είχαμε υπέρβαση των στόχων για να τα μοιράζει ο κ. Τσίπρας ως Άγιος Βασίλης των Χριστουγέννων.

»Εμείς θέλουμε να μην παίρνει η κυβέρνηση χρήματα από την τσέπη των πολιτών» υποστήριξε.

Ερωτηθείς για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη σχολίασε: «Δεν θεωρείτε ανθρώπινο να υπάρχουν ανθρώπινες εξάρσεις όταν κάποιος κατηγορείται και μαζί κατηγορείται και η οικογένειά του;».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...