Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα ψέματα Πέτσα εκθέτουν τον Μητσοτάκη – Οι διαψεύσεις σε βίντεο – Άδειασμα Κεδίκογλου

Τα ψέματα Πέτσα εκθέτουν τον Μητσοτάκη – Οι διαψεύσεις σε βίντεο – Άδειασμα Κεδίκογλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έκθετος μένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τη χθεσινή διάψευσή του προς τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Στέλιος Πέτσας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έβγαλε στη φόρα τα ψέματα του Στέλιου Πέτσα και παρότι ο ίδιος δήλωσε πως διαστρεβλώθηκαν οι δηλώσεις του, το ηχητικό ντοκουμέντο εκθέτει τον Εκπρόσωπο και την Κυβέρνηση στην οποία μετέχει.

Αφορμή αποτέλεσε αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα για το Λιμενικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε το σχήμα «περισσότερες περιπολίες-περισσότερα τραγικά συμβάντα», ενώ σε άλλες δηλώσεις του μίλησε για συμψηφισμό μεταξύ του προσφυγικού με τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Ο Μητσοτάκης βιάστηκε να υπερασπιστεί τον υπουργό του:

«Καταθέστε τις δηλώσεις Πέτσα! Καταθέστε τις τώρα! Περιμένω!

»Δεν θα καταθέσετε τίποτα γιατί πάλι ψέματα λέτε!. Γιατί δεν είπε αυτά ο κ. Πέτσας! Δεν αλλάζει το χούι κ. Τσίπρα! Μια φορά ψεύτης πάντα ψεύτης κ. Τσίπρα!».

«Ήλπιζα ότι δεν θα κατεβάσετε τόσο το επίπεδο. Θα σας φέρω την απομαγνητοφώνηση!

»Και είτε θα τον στείλετε σπίτι του είτε θα παραδεχθείτε δημόσια το λάθος σας», απάντησε στο ίδιο έντονο ύφος ο κ. Τσίπρας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος κατέθεσε στα πρακτικά της βουλής τα σχετικά βίντεο και τις απομαγνητοφωνήσεις με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, σύμφωνα με το πρώτο απόσπασμα των δηλώσεων του κ. Πέτσα, προκύπτει σαφέστατος συμψηφισμός του προσφυγικού ζητήματος με τα εθνικά θέματα και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Το δεύτερο απόσπασμα, είπε ο κ. Τζανακόπουλος, αφορά τη συσχέτιση της αύξησης των περιπολιών στο Αιγαίο με αύξηση των πιθανοτήτων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που έγινε τις προηγούμενες ημέρες στην Κω.

Στο βίντεο ο κ. Πέτσας ακούγεται να λέει:

«Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες […] αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες. Αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φυλάσσουμε τα σύνορά μας».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε για διαστρέβλωση των δηλώσεων του.

Τι απέδωσε ο Α. Τσίπρας στον Πέτσα:

«… περισσότερες περιπολίες (σ.σ. εννοώντας του Λιμενικού) σημαίνουν περισσότερα τραγικά συμβάντα».

Τι είχε πει ο Σ. Πέτσας (ΣΚΑΪ)

«…Ζητάμε παντού και στην Ευρώπη και στο εσωτερικό την κατανόηση όλων, ότι όταν αυξάνουμε τις περιπολίες -έχουμε αυξήσει περίπου κατά είκοσι τρεις τις περιπολίες από το Λιμενικό και όσο τελειώνει η τουριστική περίοδος τις αυξάνουμε κι άλλο- αυξάνει στατιστικά και η πιθανότητα να έχουμε, δυστυχώς, θέματα, όπως αυτό το τραγικό περιστατικό τις προηγούμενες ημέρες».

Τι είπε σήμερα προσπαθώντας να δικαιολογηθεί μετά το «άδειασμά» του από τον Αλέξη Τσίπρα:

Για την τουρκική προκλητικότητα: Τι απέδωσε ο Α. Τσίπρας στον Πέτσα

«…Δεν πρέπει να είμαστε πολύ έντονοι (σ.σ. εννοώντας απέναντι στην Τουρκία) και να ξεπεράσουμε τη λεπτή γραμμή σε αυτά τα θέματα, τις τουρκικές παραβιάσεις, το Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ, το Συριακό διότι θα έχει επιπτώσεις στις μεταναστευτικές ροές».

Τι είχε πει ο Σ. Πέτσας (Open TV)

«Έχουμε να περπατήσουμε σε μια λεπτή γραμμή, η οποία καταδικάζει την παραβατικότητα της Τουρκίας και στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Κύπρο και τη Συρία. Από την άλλη, έχουμε ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα.

»Όταν έχεις μια εμπόλεμη περιοχή, έχεις προσφυγικές/μεταναστευτικές ροές, τις οποίες θα πρέπει να προσπαθήσεις να τις ελέγξεις με έναν τρόπο ο οποίος να είναι πάντα προς όφελος των πιο αδύναμων».

Μετά την δημοσιοποίηση των δύο βίντεο με τις δηλώσεις Πέτσα, για τα οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «δεν υπάρχουν», χαρακτηρίζοντας τον Αλέξη Τσίπρα «Ψεύτη» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση και με ανάρτησή του στο twitter επιστρέφει τον χαρακτηρισμό στον πρωθυπουργό.

Κεδίκογλου: Δεν μπορείς να πεις εύστοχες τις δηλώσεις Πέτσα

Σαφείς και ξεκάθαρες αποστάσεις από τις δηλώσεις του Στέλιου Πέτσα που έχουν πυροδοτήσει την πολιτική αντιπαράθεση, ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις περιπολίες του Λιμενικού στο Αιγαίο, κράτησε ο Σίμος Κεδίκογλου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, δεν αναφέρθηκε σε διαστρέβλωση των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου, αλλά σε «μη εύστοχες δηλώσεις», εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι ο κ. Πέτσας δεν εννοούσε αυτά που είπε.

«Δεν τις έχω ακούσει. Μου έχουν μεταφερθεί. Εύστοχες δεν μπορείς να τις πεις.

»Ίσως εν τη ρύμη του λόγου να είπε κάτι που δεν εννοούσε. Δεν θεωρώ ότι οι αυξημένες περιπολίες αυξάνουν την πιθανότητα ατυχήματος.

»Πρέπει να περάσουμε από τα ανοιχτά σύνορα στα ασφαλή σύνορα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε ένα πλήρες πλαίσιο για το πώς θα κινούμαστε από δω και πέρα. Δεν υπάρχει θέμα με τον κ. Πέτσα», τόνισε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας:

«Επειδή έχω περάσει από το πόστο του κυβερνητικού εκπροσώπου, είναι τρομερό τι περνάς.

»Κάθε λέξη του εκπροσώπου διυλίζεται και ερμηνεύεται κατά το δοκούν. Θεωρώ ότι δεν εννοούσε αυτό το οποίο ακούγεται».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...