Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Novartis: Τι βρήκαν και τι όχι οι εισαγγελείς για το Σαμαρά – Γιατί έβαλαν αρχείο τη δικογραφία

Novartis: Τι βρήκαν και τι όχι οι εισαγγελείς για το Σαμαρά – Γιατί έβαλαν αρχείο τη δικογραφία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία διαφορετική ιστορία από εκείνη που έχει υποστηρίξει επανειλημμένα ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, διαφαίνεται από το πόρισμα με το οποίο οι εισαγγελείς Διαφθοράς αρχειοθέτησαν τη δικογραφία που αφορούσε την εμπλοκή του στην πολύκροτη υπόθεση Novartis, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Δημοκρατία.

Το ρεπορτάζ της «Δημοκρατίας» μεταξύ άλλων περιγράφει τις συναντήσεις του Κ.Φρουζή με τον πρώην πρωθυπουργό Α.Σαμαρά, που καταγράφονται στο πόρισμα για την Novartis και όπως προκύπτει είναι περισσότερες από τις δύο που αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός και δεν προκύπτουν μόνο από τους μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος αλλά και από το αρχείο που διατηρούσε η ίδια η Novartis.

Επίσης, περιλαμβάνει μία «τροχήλατη βαλίτσα» που ξεκίνησε με προορισμό το Μέγαρο Μαξίμου, όταν ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός, για την οποία απλά δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ εάν έφτασε στον προορισμό της ή «με ποιον τελικά συναντήθηκε ο κ. Φρουζής», ούτε προέκυψε η «τελική τύχη των χρημάτων, δηλαδή εάν τελικά παραδόθηκαν, σε ποιον και για ποια ακριβώς αίτια».

Καθώς επίσης περιλαμβάνει και έναν έλεγχο των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Σαμαρά και των οικείων του, που πραγματοποιήθηκε για μία μόνο ημέρα από ειδικό επιστήμονα, το συμπέρασμα του οποίου ήταν απλώς πως «δεν προέκυψαν ασφαλή συμπεράσματα».

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Σαμαρά έγιναν, σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ, «την περίοδο από 1/4/18 μέχρι 2/4/18 σε οικονομικές συναλλαγές».

«Για ποιο λόγο ελέγχθηκε μόνο μία ημέρα κίνησης των λογαριασμών και μάλιστα χρόνια μετά τα περιστατικά που περιγράφονται στο πόρισμα» διερωτάται η εφημερίδα Δημοκρατία.

Η πορισματική έκθεση των εισαγγελέων που εξέτασαν αν θα ασκηθεί δίωξη στον κ. Σαμαρά για τα αδικήματα της δωροληψίας, της παθητική δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα αποτελούν ένα σημαντικό ανάγνωσμα.

Ο Α. Σαμαράς είχε υποστηρίξει πως είχε συναντήσει τον Κ.Φρουζή δύο φορές δημόσια και ποτέ ιδιωτικά.

Όπως προκύπτει ωστόσο από τους «μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος» αλλά και και κυρίως από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι εισαγγελείς από τα αρχεία που κατασχέθηκαν από την ίδια τη φαρμακοβιομηχανία βγάζουν τον πρώην πρωθυπουργό ανακόλουθο.

Πρώτα από όλα , όπως αναφέρεται στο πόρισμα , στις κασέτες που κατασχέθηκαν από την εταιρεία ΑΡΧΕΙΟΘΗΚΗ όπου φυλάσσονταν αντίγραφα ασφαλείας ηλεκτρονικών αρχείων της Novartis, αναφέρεται σε επικοινωνία του Κων. Φρουζή με ημερομηνία 31/05/2011 και περιγραφή samaras direct call (σαμαράς απευθείας κλήση).

Μοιάζει δηλαδή η επικοινωνία των αντρών να είχε ξεκινήσει ήδη ένα χρόνο πριν αναλάβει ο Α. Σαμαράς πρωθυπουργός.

Στο πόρισμα επίσης περιλαμβάνεται και το ημερολόγιο του κ.Φρουζή όπου με ημερομηνία 17/12/2012 όταν δηλαδή ο Α.Σαμαράς είχε αναλάβει την ηγεσία της χώρας, αναγράφεται «συνάντηση με πρωθυπουργό και υπουργό Οικονομικών».

Από τα αρχεία της Novartis κατασχέθηκε επίσης email από το λογαριασμό του κ. Φρουζή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το οποίο είχε αποσταλεί στις 22/11/11, δηλαδή λίγες μέρες μετά το σχηματισμό κυβέρνησης Παπαδήμου και λίγο πριν γίνει πρωθυπουργός ο κ. Σαμαράς.

Το mail ανέφερε «Rantevou me ND» και είχε το εξής περιεχόμενο: «Καλείς εσύ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τον Δημήτρη Σταμάτη για ραντεβού εκ μέρους του Νίκου Χασαπόπουλου. Είναι στην ηγετική ομάδα του Αντώνη».

Επιπλέον, περιλαμβάνονται ημερολόγια από τα οποία φαίνονται συναντήσεις του Φρουζή με τον τότε πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του. Ειδικότερα υπάρχουν σημειώσεις για ραντεβού και στις 26/09/2013.

Έγγραφο στο οποίο η Αικ. Κελέση κατέθεσε ότι της παρέδωσε ο κ. Φρουζής, την «επομένη ημέρα της συνάντησής του με τον Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

»Πρόκειται για χειρόγραφο σημείωμα σε έντυπο του πρωθυπουργικού γραφείου, με σημειωμένους τους δύο αριθμούς κινητού τηλεφώνου κι ένα ονοματεπώνυμο, καθώς και μια φωτογραφία κάρτας με στοιχεία Αντώνης Σαμαράς στην αγγλική γλώσσα».

Στην ετήσια αξιολόγηση του έτους 2014 της Novartis για τον Φρουζή από τον τότε διευθυντή του, Αντώνιο Σαρλικιώτη, που όπως αναφέρεται στο πόρισμα ήταν ο κύριος εμπνευστής του Harvard Project , αναφέρονται μερικές πολύ σημαντικές αλλά κυρίως αποκαλυτπικές κολακείες για τον πρώην αντιπρόεδρο.

Διαβάζουμε: «υψηλή βαθμολογία στην έκθεση του ΚΦ. Στα σχόλια:

»Ο Κώστας είναι ένας πραγματικός ηγέτης κι έχει έναν ιδιαίτερο τρόπο να προσεγγίζει τις Υγειονομικές Αρχές σε όλα τα επίπεδα περιλαμβανομένου και του πρωθυπουργού…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...