Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στην Αθήνα αναμένεται ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης

Στην Αθήνα αναμένεται ο Πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα αναμένεται σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Ακίλα Σάλεχ, ο οποίος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, στον απόηχο του μνημονίου συνεννόησης Άγκυρας-Τρίπολης, το οποίο έχει χαρακτηρίσει «άκυρο» η λιβυκή Βουλή.

Ο κ. Ακίλα Σάλεχ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας κατόπιν πρόσκλησης του Έλληνα ομολόγου του, ενώ στη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή, θα παρίσταται ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Υπενθυμίζεται, ότι με πρόσφατη επιστολή του προς τον ΟΗΕ, ο πρόεδρος της λιβυκής Βουλής είχε χαρακτηρίσει άκυρο το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ της Άγκυρας και της κυβέρνησης της Τρίπολης.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, η οποία και αποτελεί τη διεθνώς αναγνωρισμένη νομοθετική αρχή στη χώρα, δεν αναγνωρίζει το εν λόγω μνημόνιο κατανόησης/συμφωνίας που υπογράφηκε μεταξύ της κυβέρνησης Εθνικής Συνεννόησης/Συμφωνίας και της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

»Ως εκ τούτου, το κράτος της Λιβύης απαλλάσσεται πλήρως από κάθε είδους απορρέουσες υποχρεώσεις» είχε διαμηνύσει ο πρόεδρος της Βουλής της Λιβύης στην επιστολή του στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Την ίδια ώρα ως νομικά ανυπόστατο χαρακτηρίζεται το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν η Τουρκία και η Λιβύη, όπως αναφέρεται στο προσχέδιο Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο κινείται σε τρεις κατευθύνσεις.

Το προσχέδιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το οποίο εξασφάλισε ο «Φιλελεύθερος» Κύπρου, θεωρεί μεταξύ άλλων ότι το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης προσκρούει στο Δίκαιο της θάλασσας και συνεπώς είναι παράνομο, αν και η αξιολόγηση των αρμόδιων νομικών υπηρεσιών της Ε.Ε. συνεχίζεται.

Ειδικότερα, το προσχέδιο Συμπερασμάτων επισημαίνει ότι «παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα τρίτων κρατών, δεν συμμορφώνεται με το Δίκαιο της θάλασσας και δεν μπορεί να παράγει νομικές συνέπειες για τα τρίτα κράτη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Νίκος Δένδιας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν κάποια όρια και στον παραλογισμό της γειτονικής μας χώρας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...