Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας σε Γκουτέρες: Ανύπαρκτο το μνημόνιο Άγκυρας -Τρίπολης

Δένδιας σε Γκουτέρες: Ανύπαρκτο το μνημόνιο Άγκυρας -Τρίπολης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ανύπαρκτα» χαρακτήρισε τα μνημόνια που υπέγραψαν η Τουρκία και η κυβέρνηση της Τρίπολης για τα θαλάσσια σύνορα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σε συνάντηση που είχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες στη Γενεύη.

Σε δήλωσή του, λίγο αργότερα, σημείωσε:

«Είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τις ελληνικές απόψεις στον γενικό γραμματέα ότι κατά την κρίση μας τα μνημόνια είναι ανύπαρκτα και ότι υπεγράφησαν από μια κυβέρνηση που δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση, από τη συμφωνία του Σεϊράτ για τη διεθνή εκπροσώπηση της Λιβύης σε αυτή τη συγκυρία.

»Όπως επίσης τους κινδύνους, που οι, εναντίον του δικαίου της θάλασσας, τουρκικές απόψεις, που επιβλήθηκαν στη Λιβύη, δημιουργούν για την περιοχή».

Διαβάστε τι δήλωσε ο υπουργός σε δημοσιογράφο μετά τη συνάντησή του με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ:

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ. Ποια ήταν τα θέματα που θίξατε; Πέρα από το θέμα της Λιβύης θίξατε και Κυπριακό;

«Καταρχήν συζητήθηκε το θέμα των δύο memoranda, τα οποία υπεγράφησαν μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης, και είχα την ευκαιρία να εξηγήσω τις ελληνικές απόψεις στον Γενικό Γραμματέα.

»Δηλαδή, το γεγονός ότι κατά την κρίση μας είναι ανύπαρκτα, διότι υπεγράφησαν από μία κυβέρνηση η οποία δεν είχε καμία τέτοια εξουσιοδότηση από τη συμφωνία του Skhirat, η οποία διέπει την ύπαρξη και τη διεθνή εκπροσώπηση της Λιβύης σε αυτή τη συγκυρία.

»Όπως επίσης τους κινδύνους που οι αντίθετες με το Δίκαιο της Θάλασσας τουρκικές απόψεις που επιβλήθηκαν στη Λιβύη δημιουργούν για την περιοχή.

»Από εκεί και πέρα, είχα τη δυνατότητα να κουβεντιάσω μαζί του για το Κυπριακό, για τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Γενικός Γραμματέας και να του δηλώσω την προθυμία της ελληνικής πλευράς να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί αυτή του την προσπάθεια».

Υπήρξε ανταπόκριση σε αυτή την παρέμβασή σας από το Γενικό Γραμματέα σε σχέση με τη Λιβύη;

«Σε σχέση με τη Λιβύη, ο Γενικός Γραμματέας, όπως αναμέναμε, μου είπε αφού με άκουσε με προσοχή, ότι θα παραπέμψει το θέμα στις νομικές υπηρεσίες του ΟΗΕ, ώστε να έχει και τη δική τους αντίληψη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...